Κ.Λούης: «Οι μαθητές σήμερα έδειξαν κοινωνική ωριμότητα»(ΒΙΝΤΕΟ)

Για την  πρώτη μέρα επιστροφής των τελειόφοιτων μαθητών των Λυκείων και Τεχνικών Σχολών και τα μέτρα προστασίας μίλησε στις «Τομές στα Γεγονότα» ο Διευθυντής Μέσης Εκπαίδευσης, Κυπριανός Λούης.

Ο κος Λούης ανέφερε πως ο σκληρός σχεδιασμός από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς έφερε το ποθητό αποτέλεσμα. «Το αποτέλεσμα αυτό είναι η αρχή για να μπορέσουμε να κτίσουμε το επόμενο διάστημα».

Η εικόνα από την επιστροφή των τελειόφοιτων στα σχολεία (vid)

Πρόσθεσε

πως κατά την πρώτη μέρα οι μαθητές ενημερώθηκαν για τα μέτρα ασφαλείας και έτυχαν ψυχολογικής στήριξης.

«Σε μαθησιακό επίπεδο αναλύθηκαν οι στόχοι που θα πρέπει να επιτευχθούν το επόμενο διάστημα. Τους προσδιορίστηκαν οι όροι και οι προϋποθέσεις μέσα από τις οποίες θα διακινηθούν στον χώρο. Μπορώ να πω ότι οι μαθητές έδειξαν αυτοπειθαρχία, έδειξαν μεγάλη κοινωνική ωριμότητα, τόσο όσο αφορά την προσέλευση τους από τα λεωφορεία όσο και μέσω της συμπεριφορά τους στη μαθησιακή διαδικασία», είπε.

Ερωτηθείς για τα πρωτόκολλα υγείας ο κος Λούης είπε πως ζητήθηκε από όλες τις σχολικές μονάδες να έχουν όλα τα στοιχεία. «Όχι μόνο για την προσέλευση των παιδιών. Όσον αφορά τις σημάνσεις, την ετοιμασία των κοινόχρηστων χώρων, την τοποθέτηση των αντισηπτικών και την απρόσκοπτη μεταφορά των μαθητών με τα λεωφορεία, διαφάνηκε μια θετική εικόνα».

Ανέφερε πως τηρήθηκαν όλα τα μέτρα ασφαλείας.

«Τις επόμενες μέρες θα δώσουμε μεγάλη σημασία στην ενθάρρυνση και στη ενδυνάμωση των παιδιών ώστε να μειώσουν οποιοδήποτε άγχος και να αντιμετωπίσουν τις Παγκύπριες εξετάσεις», είπε.

Keywords
Τυχαία Θέματα