Κλείνουν τον δρόμο στον ΠτΔ οι κάτοικοι της Κισσόνεργας;

Κινητοποιήσεις μέχρι και με κλείσιμο δρόμων, ετοιμάζουν οι κάτοικοι Κισσόνεργας, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν και να πιέσουν για θέματα που αφορούν στην κατασκευή της μαρίνας, με αφορμή την περιοδεία του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη για επίβλεψη και εγκαίνια των έργων της περιοχής, την Πέμπτη 5 Μαΐου.

Μιλώντας στο SigmaLive,

ο Κοινοτάρχης Κισσόνεργας Γιώργος Στυλιανού αναφέρει ότι βασικό αίτημα των κατοίκων είναι η θεσμοθέτηση επίσημης ενημέρωσης μέσω δελτίου Τύπου από τη Διαχειριστική Επιτροπή Παραλιών, προκειμένου να ενημερώνονται αναφορικά με την πορεία του έργου.

Όπως τόνισε, προς το παρόν η πληροφόρηση δίνεται με το σταγονόμετρο και ανεπίσημα, με αποτέλεσμα να υπάρχει μια θολή εικόνα σχετικά με την πορεία του θέματος και τις συναντήσεις που πραγματοποιούνται.

«Αυτή τη φορά θα δράσουμε συντονισμένα μαζί με τους βουλευτές, έτσι ώστε να μπουν χρονοδιαγράμματα και να μη χρειαστεί να περάσουν άλλα δέκα χρόνια», αναφέρει και προσθέτει ότι η μεγάλη καθυστέρηση και η έλλειψη πληροφόρησης, φέρνουν πίσω τους σχεδιασμούς μιας ολόκληρης κοινότητας.

Χαρακτηριστικά, ο κ. Στυλιανού έφερε ως παράδειγμα το θέμα της κατασκευής κυματοθραυστών στην παραλία, ώστε αυτή να καταστεί εκμεταλλεύσιμη από τους επιχειρηματίες.

«Λόγω του ότι έχουμε τη μεγαλύτερη παραλία της Πάφου, υπάρχουν έτοιμα τα σχέδια για τους κυματοθραύστες, υπάρχουν επιχειρηματίες που είναι διατεθειμένοι να χρηματοδοτήσουν μέχρι και την κατασκευή των κυματοθραυστών για να μπορέσουν να δραστηριοποιηθούν στην παραλία κι εμείς δεν ξέρουμε καν αν θα γίνει η μαρίνα. Ακόμα κι αν δεν γίνει, θα πρέπει να μας το πουν», επισημαίνει.

Σύμφωνα με τον κ. Στυλιανού, μελετάται μια σειρά μέτρων διαμαρτυρίας, όπως το συμβολικό κλείσιμο του δρόμου την ώρα που θα περνάει ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, ωστόσο ακόμα δεν έχει αποφασιστεί ο τρόπος. Σήμερα, Πέμπτη, το απόγευμα, θα γίνει μια πρώτη συνεδρίαση, ενώ οι αποφάσεις αναμένεται να ληφθούν την Τετάρτη 3 Μαΐου.

Follow @Christos_mich

Keywords
Τυχαία Θέματα