Κλείνει τα σύνορα η Ελληνική Αστυνομία - Καταγγέλλουν προβοκατορικά οι Τούρκοι

Σφραγίζει τα σύνορα στον Έβρο η Ελληνική Αστυνομία, όπως μεταδίδουν το «Newsit» και το «EuroNews». Τα ξημερώματα στελέχη της αστυνομίας σφράγισαν τα σύνορα και ουσιαστικά απέτρεψαν την είσοδο 300 μεταναστών οι οποίοι έφτασαν στην απέναντι πλευρά του Έβρου από την Αδριανούπολη.

 

Αυτό συνέβη μετά το «ελευθέρας» που χορηγήθηκε με τις ευλογίες του Ερντογάν σε όσους πρόσφυγες θέλουν να φύγουν προς την Ελλάδα

Στο

σημείο βρίσκονται από νωρίς ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες σταδιακά αναμένεται να ενισχυθούν προκειμένου να διασφαλιστεί η αποτροπή ανεξέλεγκτης εισόδου ατόμων στο ελληνικό έδαφος.

Οι αστυνομικοί με την συνδρομή συνοριοφυλάκων σφράγισαν τα σύνορα και απέτρεψαν την είσοδό τους στο Ελληνικό Έδαφος. Στον Έβρο θα μεταβεί ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Φλώρος και ο υπουργός προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοϊδης.

Παράλληλα επικοινώνησαν με τους αρμόδιους Τούρκους αστυνομικούς προκειμένου να λάβουν και αυτοί τα μέτρα τους χωρίς όμως να υπάρξει θετική ανταπόκριση από την απέναντι πλευρά, όπως αναφέρει το «NewsIt». 

Ήδη στα σύνορα με τον Έβρο στέλνονται ενισχύσεις από όμορους Νομούς ενώ τα μέτρα φύλαξης των συνόρων θα ενισχυθούν επιπλέον ανάλογα με το κύμα μεταναστών τις επόμενες ημέρες.

Κλειστό το τελωνείο στις Καστανιές

Διεκόπη η λειτουργία του τελωνείου των Καστανέων Έβρου. Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, το κλείσιμο του συγκεκριμένου συνοριακού σημείου διέλευσης πραγματοποιήθηκε λόγω της συγκέντρωσης, από την τουρκική πλευρά, σημαντικού αριθμού ατόμων (μεταναστών- προσφύγων) με πρόθεση να εισέλθουν στη χώρα.

Στο σημείο βρίσκονται από νωρίς ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες σταδιακά αναμένεται να ενισχυθούν προκειμένου να διασφαλιστεί η αποτροπή ανεξέλεγκτης εισόδου ατόμων στο ελληνικό έδαφος. 

Καταγγέλλουν προβοκατορικά Ελληνικό Στρατό

Τουρκικά μέσα ενημέρωσης, σύμφωνα με δημοσίευμα του «OnAlert» με τίτλο «Τουρκική προβοκάτσια στα σύνορα: Υποστηρίζουν ότι ο στρατός απωθεί πρόσφυγες», αναφέρουν πως η Ελλάδα απέτρεψε ομάδα προσφύγων να περάσει από τα ελληνοτουρκικά σύνορα, φράζοντας τον δρόμο τους με… ένα λεωφορείο!

Άλλα μέσα ενημέρωσης μάλιστα κάνουν λόγο πως οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις και η Αστυνομία στη μεθόριο έκανε χρήση βομβίδων κρότου – λάμψης.

Κι αυτό την ώρα που ο αυτοεξόριστος Τούρκος δημοσιογράφος Αμπντουλάχ Μποζκούρτ ανέφερε πως η κυβέρνηση Ερντογάν και οι τουρκικές μυστικές υπηρεσίες οργάνωσαν μεταφορά προσφύγων με λεωφορεία από καταυλισμούς της Κωνσταντινούπολης προς τα σύνορα της Ελλάδας και της Βουλγαρίας. 

Νωρίτερα σήμερα κυκλοφόρησαν βίντεο και φωτογραφίες με τους πρώτους μετανάστες/πρόσφυγες από Τουρκία στην Ελλάδα από την Αδριανούπολη, μετά τις νέες εξαγγελίες Ερντογάν για εργαλειοποίηση της κρίσης.

Πρόσφυγες και μετανάστες έχουν επίσης συγκεντρωθεί στη Σμύρνη για να περάσουν στα ελληνικά νησιά. Τα τουρκικά μέσα μεταδίδουν προκλητικές σκηνές με τους μετανάστες/πρόσφυγες να βγάζουν selfies και να γελούν. Μεταξύ τους διακρίνονται και άτομα αφρικανικής καταγωγής.

Keywords
Τυχαία Θέματα