«Κλείδωσε» ως Αριστίνδην υποψήφιος ο Πρόεδρος του ΕΤΕΚ

Στο ψηφοδέλτιο της Συμμαχίας Πολιτών θα βρίσκεται ο Πρόεδρος του Επιστημονικού Τεχνικού Επιμελητηρίου Κύπρου (ΕΤΕΚ) Στέλιος Αχνιώτης, ο οποίος θα κατέλθει υποψήφιος στην επαρχία Λευκωσίας για τις βουλευτικές εκλογές του Μαΐου του 2016.

Αποτελεί προσωπική επιλογή του Προέδρου του κόμματος Γιώργου Λιλλήκα και έχει επιλεγεί ως «Αριστίνδην υποψήφιος». Η επιλογή του

κ. Αχνιώτη, όπως μας λέχθηκε από το κόμμα, εντάσσεται στην προσπάθεια της Συμμαχίας Πολιτών να ενισχύσει το ψηφοδέλτιό της με άτομα από την επιστημονική κοινότητα.

Ως "Αριστίνδην" υποψήφια με τη Συμμαχία Πολιτών στην επαρχία Λευκωσίας θα κατέλθει, επίσης, η ακαδημαϊκός Μαίρη Ελευθεριάδου.

Το ΕΤΕΚ είναι ο θεσμοθετημένος Τεχνικός Σύμβουλος της Πολιτείας και οργανισμός όλων των Κυπρίων Μηχανικών.

Σύντομο Βιογραφικό Στέλιου Αχνιώτη

Ο Στέλιος Αχνιώτης κατάγεται από το Καλό Χωριό Σολέας.

Σπούδασε Πολιτικός Μηχανικός στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (1984). Μετά από μεταπτυχιακές σπουδές στο Πανεπιστήμιο του Manchester – UMIST (ΗΒ) απέκτησε τον τίτλο M.Sc in Construction Project Management (1996).

Είναι ιδρυτικό μέλος του Συλλόγου Πολιτικών Μηχανικών Κύπρου (ΣΠΟΛΜΗΚ) με πολύχρονη συμμετοχή στο ΚΔΣ. Διετέλεσε ΓΓ και για τρεις διετίες πρόεδρος του Συλλόγου.

Διετέλεσε μέλος του Συμβουλίου της Μικτής Επιτροπής Δομικών Συμβολαίων Κύπρου (ΜΕΔΣΚ) για σειρά ετών ως εκπρόσωπος του ΣΠΟΛΜΗΚ.

Από το 1999 διετέλεσε μέλος του Γενικού Συμβουλίου και της Διοικούσας Επιτροπής του ΕΤΕΚ, όπου, κατά την περίοδο 2005-2011 κατείχε τη θέση του Γενικού Γραμματέα. Κατά την ίδια περίοδο ανέπτυξε ιδιαίτερη δράση με συμμετοχή σε αρκετές ομάδες εργασίας, επιτροπές και άλλες δραστηριότητες του Επιμελητηρίου. Εκπροσώπησε το ΕΤΕΚ στο Παγκύπριο Συμβούλιο Ασφάλειας και Υγείας για σειρά ετών. Διετέλεσε Πρόεδρος του ΕΤΕΚ για την τριετία 2011-2014. Από τον Ιούνιο 2014 επανεξελέγη Πρόεδρος του Επιμελητηρίου για τριετή θητεία.

Keywords
Τυχαία Θέματα