«Κλείδωσε» η πρώτη συνάντηση Αναστασιάδη –Ακιτζί

Τη Δευτέρα, 11 Μαΐου θα πραγματοποιηθεί το δείπνο, στο οποίο θα παρακαθίσουν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, ο Τ/κ ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί και ο Ειδικός Σύμβουλός του ΓΓ του ΟΗΕ Espen Barth Eide. Αναμένεται ότι μετά το δείπνο θα ανακοινωθεί η ημερομηνία έναρξης των συνομιλιών.

.@EspenBarthEide to host

dinner with Greek Cypriot leader &Turkish Cypriot leader on Monday, 11 May 2015 #Cyprus pic.twitter.com/sFoRHGWBcg

— UN Cyprus (@UN_CYPRUS) May 3, 2015Σε γραπτή δήλωση της ΟΥΝΦΙΚΥΠ, αναφέρεται ότι το δείπνο θα γίνει στο Λήδρα Πάλας και ότι εντάσσεται στο πλαίσιο της επίσκεψης του 'Ειντε στην Κύπρο από τις 4 ως τις 12 Μαϊου, κατά τη διάρκεια της οποίας θα έχει διμερείς συναντήσεις με τους δύο ηγέτες και άλλους εμπλεκόμενους, με στόχο να οριστικοποιηθούν οι διευθετήσεις για την επανέναρξη περιεκτικών συνομιλιών. Σημειώνεται ότι ο κ. Έιντε επιστρέφει τη Δευτέρα 4 Μαϊου στην Κύπρο και πρώτα θα έχει χωριστές συναντήσεις με τους δύο ηγέτες και ακολούθως θα πραγματοποιηθεί η κοινή, κοινωνικού χαρακτήρα συνάντηση. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης, ανέφερε ότι θα συζητηθούν θέματα που αφορούν στο Κυπριακό, όπως η διαπραγματευτική διαδικασία. Θα γίνει ανοικτή συζήτηση, όμως, όχι διαπραγμάτευση, είπε χαρακτηριστικά. Η Λευκωσία σταθμίζει προσεκτικά τα δεδομένα που δημιουργεί η εκλογή του Μ. Ακιντζί στην ηγεσία της τ/κ κοινότητας, ενώ αναμένει και εξ ιδίας να λάβει γνώση των προθέσεων του Τ/κ ηγέτη, στην επικείμενη συνάντηση μεταξύ των δύο ηγετών. Την ίδια ώρα, τηρεί στάση… αναμονής και όσον αφορά την αναμενόμενη μετάβαση του κ. Ακιντζί στην Άγκυρα, όπου θα έχει επαφές με την τουρκική ηγεσία, η οποία, τόσο σε ρητορικό επίπεδο όσο και παρασκηνιακά, έχει καταστήσει σαφές ότι το κλειδί των αποφάσεων σχετικά με τη διαχείριση και επίλυση του Κυπριακού το κρατά η ίδια.

Joint leaders' dinner confirmed: On Monday, 11 May, @AnastasiadesCY, @MustafaAkinci_1 and I will meet at Ledra Palace. #Cyprus

— Espen Barth Eide (@EspenBarthEide) May 3, 2015
Keywords
Τυχαία Θέματα