Κίτρινη προειδοποίηση Μετεωρολογικής Υπηρεσίας

Έντονα καιρικά φαινόμενα πλήττουν την Kύπρο από το απόγευμα του Σαββάτου.

H Mετεωρολογική Υπηρεσία, έχει εκδόσει κίτρινη προειδοποίηση η οποία ισχύει μέχρι τις 22.00 της Κυριακής. Βροχές και τοπικές καταιγίδες θα συνεχίσουν να επηρεάζουν την περιοχή. Τοπικά η ποσότητα βροχής δυνατό να υπερβεί τα 50 mm σε περίοδο έξι (6) ωρών.

Σε 32 κλήσεις ανταποκρίθηκε η Πυροσβεστική - Εκτροπή 2 αεροσκαφών

Η κακοκαιρία που επικρατούσε χθες βράδυ στην Πάφο ανάγκασε δύο αεροσκάφη να προχωρήσουν σε εκτροπή και να προσγειωθούν στο αεροδρόμιο Λάρνακας.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία

από η ώρα 06.00 της 24/10/2015 μέχρι και η ώρα 06.00 της 25/10/2015 ανταποκρίθηκε σε 32 κλήσεις για βοήθεια,18 πυρκαγιές, 13 ειδικές εξυπηρετήσεις και μία ψευδή, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της Υπηρεσίας. Δεν καταγράφηκε οποιοδήποτε σοβαρό επεισόδιο.

Το δελτίο καιρού

Σήμερα ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος, με βροχές και τοπικές καταιγίδες. Τοπικά τα φαινόμενα δυνατό να είναι έντονα. Οι άνεμοι θα πνέουν το πρωί κυρίως βορειοανατολικοί ως ανατολικοί, μέτριοι 4 Μποφόρ για να καταστούν μετά το μεσημέρι βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι αρχικά γενικά λίγο ταραγμένη μέχρι ταραγμένη, εκτός από τα δυτικά και αργότερα τα βόρεια όπου θα είναι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει στους 21 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 22 στα παράλια και στους 13 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Απόψε ο καιρός θα εξακολουθήσει να είναι κυρίως συννεφιασμένος στις περισσότερες περιοχές και αναμένονται τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βόρειοι ως βορειοανατολικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 Μποφόρ και τοπικά μέτριοι, 4 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη, εκτός από τα δυτικά όπου σταδιακά θα καταστεί ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει στους 16 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 19 στα παράλια και στους 10 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Τη Δευτέρα ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και κατά διαστήματα συννεφιασμένος και αναμένονται τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Η θερμοκρασία δεν αναμένεται να σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Την Τρίτη και την Τετάρτη αυξημένες νεφώσεις που θα παρατηρούνται κατά διαστήματα αναμένεται να δώσουν μεμονωμένες βροχές ή και καταιγίδα, κυρίως στα ορεινά, σε περιοχές του εσωτερικού και στα νοτιοανατολικά και ανατολικά παράλια.Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο την Τρίτη και την Τετάρτη.

Keywords
Τυχαία Θέματα