Κίρζης: «Η παρουσία της ομάδας, μας επιτρέπει να αισιοδοξούμε»

Την ευκαιρία να μιλήσουν με τον πρόεδρο του Απόλλωνα Νίκο Κίρζη, είχαν οι εκπρόσωποι των ΜΜΕ που παρευρέθηκαν στην παρουσίαση της χορηγικής συνεργασίας της εταιρείας με τη Remedica. Ο κ. Κίρζης μίλησε για τον προγραμματισμό, για την ανταγωνιστικότητα του πρωταθλήματος, για το αντίο του Εμίλιο Ζελάγια και για τη διαιτησία.  

«Θα δείξει ο χρόνος. Νομίζω ο προπονητής ήταν ξεκάθαρος. Εντοπίστηκαν κάποιοι στόχοι, ήδη οι δυο από αυτούς έχουν ενταχθεί στην ομάδα και νομίζω οι επόμενες ημέρες θα είναι κρίσιμες. Ήρθε και

η αποχώρηση του Ζελάγια, άρα θα κάνουμε όσες κινήσεις χρειάζονται για να δυναμώσει η ομάδα».

Για την ανταγωνιστικότητα του πρωταθλήματος

«Είναι θετικό για το κυπριακό πρωτάθλημα που διεκδικούν τόσες πολλές ομάδες το πρωτάθλημα. Περισσότερος ανταγωνισμός, περισσότερα παιχνίδια που θα κριθούν στις λεπτομέρειες και νομίζω τα παιδιά με την προσπάθεια των τελευταίων δυο μηνών, μας επιτρέπει να κοιτάζουμε με περισσότερη αισιοδοξία τη συνέχεια. Βλέπουμε πάντα το επόμενο παιχνίδι».

Για την αποχώρηση του Ζελάγια

«Ήταν λίγο δύσκολο το πρωινό που ήρθε να τον αποχαιρετήσω. Είναι δύσκολο επειδή είναι εξαιρετικός ποδοσφαιριστής και χαρακτήρας. Αυτό είναι το ποδόσφαιρο. Ήρθε η πρόταση ήθελε να πάει και η ομάδα δεν μπορούσε να του το στερήσει. Δεν μπορούσε να γραφτεί καλύτερο σενάριο αποχώρησης. Να αποχαιρετά με τέρμα τον Απόλλωνα και φεύγει κύριος».

Για τα χθεσινά συγχαρητήρια του Κετσπάγια

«Είναι καλοδεχούμενα τα σχόλια, ειδικά όταν έρχονται από προπονητές αντίπαλων ομάδων. Έχουμε τη φιλοσοφία μας και την ακολουθούμε. Η απόφαση πάρθηκε επειδή όλοι ήταν κερδισμένοι σε αυτή την εξίσωση. Ήταν το σωστό».

Για το timing της μεταγραφής Ζελάγια

«Μαθαίνουμε από τα λάθη μας. Αν ερχόταν η πρόταση τον Φεβράρη όπως πέρσι με τον Μάγκλιτσα, δεν θα τον παραχωρούσαμε και το ξέρει ο ίδιος».

Για τους τραυματισμούς

«Προβληματίζει όλους στον Απόλλωνα, είναι κάτι που το χειρίζεται ο προπονητής. Ταυτόχρονα όμως όλοι θα πρέπει να δώσουν συγχαρητήρια στον προγραμματισμό διότι κάποιοι λέγατε ότι δεν έγινε καλός προγραμματισμός. Οι ποδοσφαιριστές είναι όλοι εκεί, αγωνίστηκαν όλοι και έγινε η αντεπίθεση. Μπορεί ο προγραμματισμός να μην ήταν τόσο άσχημος όσο ορισμένοι λέγατε».

Αν νιώθει δικαιωμένος για τη θέση που εξέφρασε για ξένους διαιτητές

«Ήμασταν οι πρώτοι που βγήκαμε και φωνάξαμε, στείλαμε επιστολές. Τα άλλα σωματεία δεν είχαν την ίδια άποψη με εμάς. Τώρα κάλλιο αργά παρά ποτέ, βλέπουμε ότι κι άλλες ομάδες έχουν θέμα. Η θέση μας ήταν και είναι ξεκάθαρη. Εμείς δεν πιστεύουμε ότι πρέπει να σταματήσουν να υπάρχουν Κύπριοι διαιτητές. Πιστεύουμε ότι ο υγιής ανταγωνισμός θα φέρει την βελτίωση. Και με την έλευση ξένων διαιτητών θα βελτιωθούν και οι Κύπριοι διαιτητές και σε μεγάλο βαθμό θα μειωθεί η προκατάληψη».

Keywords
Τυχαία Θέματα