Κίνημα Οικολόγων: Αναμενόμενες οι αιτιάσεις Ακιντζί

«Ακόμα ο κυπριακός λαός αναρωτιέται για τη σκοπιμότητα του δείπνου», αναφέρει σε ανακοίνωση το Κίνημα Οικολόγων- Συνεργασία Πολιτών.

Διαβάστε αυτούσια την ανακοίνωση:

Η συνάντηση Αναστασιάδη - Ακιντζί, το μόνο που είχε ως αποτέλεσμα είναι η επισημοποίηση -και με δημόσιες πλέον δηλώσεις- των παράλογων και παράνομων αιτιάσεων της Τουρκίας και του ψευδοκράτους, με βασικότερη αυτή της συμπερίληψης του ενεργειακού, στις διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό. Δικαίως λοιπόν, ο κυπριακός λαός αναρωτιέται ποια ήταν η σκοπιμότητα αυτού του δείπνου.

Πέραν

όμως από τις απαράδεκτες τουρκικές θέσεις, μεγάλο προβληματισμό δημιουργεί και η τοποθέτηση του κ. Αναστασιάδη, όταν εξερχόμενος από τη συνάντηση επανέφερε το πλαίσιο Γκουτέρες ως την ευκταία βάση συνομιλιών. Αναφερόμαστε βεβαίως στο πλαίσιο Γκουτέρες με τις γνωστές του πρόνοιες, που σε αρκετά σημεία τους αντανακλούν ευθέως τις τουρκικές θέσεις.

Ως Κίνημα Οικολόγων - Συνεργασία Πολιτών, πιστεύουμε πως καμία ουσιαστική πρόοδος στις συνομιλίες δεν μπορεί να υπάρξει, χωρίς την αλλαγή στάσης της ηγεσίας των Τουρκοκυπρίων. Η πλήρης ταύτιση Ακιντζί με τις τουρκικές θέσεις, είναι αυτή που εμποδίζει την πρόοδο στη λύση του Κυπριακού και όχι η τάχα αδιαλλαξία των Ελληνοκυπρίων, που ο ίδιος χθες επεσήμανε.

Keywords
Τυχαία Θέματα