Κίνδυνοι, επιπτώσεις και ευκαιρίες από την ουκρανική κρίση (ΒΙΝΤΕΟ)

Βολιδοσκοπήσεις για μεταφορά της έδρας τους στην Κύπρο φαίνεται να κάνουν ουκρανικές εταιρείες.

Σύμφωνα με τον Υπουργό Εσωτερικών, «έχουν εκδηλωθεί κάποιες διερευνητικές προς το Υπουργείο Εσωτερικών τάσεις και προθέσεις κάποιων εταιρειών που εδράζονται στην Ουκρανία για τη μεταφορά των δραστηριοτήτων τους στην Κυπριακή Δημοκρατία.

Διαβάστε επίσης: LIVE: Μπαράζ κυρώσεων κατά της Ρωσίας εν μέσω φόβων για ευρύτερη σύρραξη

Άρα είμαστε έτοιμοι για να υποδεχθούμε

τους οποιουσδήποτε ανθρώπους, ενδεχόμενα θα ήθελαν να μετκινηθούν».

Υπουργεία Εσωτερικών και Εξωτερικών συνεργάζονται για το συγκεκριμένο ζήτημα, είπε ο Νίκος Νουρής μετά το πέρας συνάντησής του με τον πρόεδρο του ΔΗΚΟ, Νικόλα Παπαδόπουλο.

«Ειδικά για όσους θα μετακινηθούν με την πρόθεση να παραμείνουν για εργασία θα δίνονται ξεχωριστές άδειες από το Υπουργείο Εξωτερικών στο Κίεβο, ενώ το Υπουργείο Εσωτερικών θα εκδίδει σχετικές άδειες στους δικαιούχους με την άφιξη στο αεροδρόμιο Λάρνακας».

Η ουκρανική κρίση εντείνει την ενεργειακή, η οποία τροφοδοτεί τον πληθωρισμό.

Σύμφωνα με τον αναπληρωτή καθηγητή οικονομικών στο Πανεπιστήμιο Κύπρου, Μιχάλη Μιχαήλ, «από τη στιγμή που οι εξελίξεις στην Ουκρανία δημιουργούν μεγάλες διακυμάνσεις στις τιμές της ενέργειας και αυξάνουν το κόστος παραγωγής για προϊόντα που εισάγει η Κύπρος, αναπόφευκτα θα κληθούν οι Κύπριοι καταναλωτές να πληρώσουν το επιπλέον κόστος».

Ο δείκτης τιμών καταναλωτή στην Κύπρο έφτασε στο 5% τον περασμένο Ιανουάριο.

Η ακρίβεια προκαλεί έριδες στο εσωτερικό με το ΑΚΕΛ να βάλλει κατά της κυβέρνησης και να καλεί τον κόσμο σε διαμαρτυρία.

Ο Γενικός Γραμματέας του κόμματος, Στέφανος Στεφάνου δήλωσε ότι  «το ΑΚΕΛ για να ενεργοποιήσει την κοινωνία και να βάλει πίεση πάνω στην κυβέρνηση για να πάρει τα απαραίτητα μέτρα και τις απαραίτητες αποφάσεις διοργανώνει εκδηλώσεις το ερχόμενο Σάββατο σε όλες τις πόλεις ακριβώς για να αναδείξει την ανάγκη όπως η κυβέρνηση επιτέλους ενεργοποιηθεί για να προστατεύσει τον καταναλωτή.

Τρόποι και προτάσεις υπάρχουν».

Η κυβέρνηση δια του εκπροσώπου της απάντησε στο κόμμα της αριστεράς.

«Το ΑΚΕΛ, αν πραγματικά θέλει να συμβάλει, αντί να διοργανώνει πορείες διαμαρτυρίας για ένα κατά παραδοχή του παγκόσμιο φαινόμενο, ας προτείνει επιτέλους μέτρα που θα αγγίζουν τα προβλήματα στη ρίζα τους.

Μέτρα πέραν από την επιδοματική πολιτική την οποία ακολούθησε τα χρόνια που κυβερνούσε με τα γνωστά τραγικά αποτελέσματα», ανέφερε ο Μάριος Πελεκάνος. 

Δείτε το ρεπορτάζ: 

Keywords
Τυχαία Θέματα