Κίνα: Kάθειρξη 11 ετων σε μεγαλοεπιχειρηματία για δωροληψία

Ο Σου Τζιανγί, πρώην πρόεδρος στον όμιλο FAW, μια από τις μεγαλύτερες αυτοκινητοβιομηχανίες της Κίνας, καταδικάστηκε σήμερα σε κάθειρξη εντεκάμισι ετών για δωροληψία.

Το δικαστήριο έδωσε εντολή να κατασχεθεί όλη η προσωπική περιουσία του Σου που αναφέρεται στην ετυμηγορία και τα παράνομα κέρδη να δοθούν στα κρατικά ταμεία. Σύμφωνα με το δικαστήριο, από το 2000 έως το 2013, ο Σου εκμεταλλεύθηκε διάφορες θέσεις του για να βοηθήσει τρίτους με επιχειρηματικά συμβόλαια και προαγωγές και αποδέχθηκε άμεσα ή έμμεσα δωροδοκίες αξίας 12,19 εκατ. γιουάν (περίπου 1,77 εκατ. δολαρίων).

Κατά

τη διάρκεια της θητείας του στην εταιρία, ο Σου κατείχε τις θέσεις του αναπληρωτή γενικού διευθυντή, του γενικού διευθυντή και του προέδρου του ομίλου FAW. Ήταν, επίσης, μέλος της διαρκούς επιτροπής του Κομμουνιστικού Κόμματος της πόλης Τζινλίν και επικεφαλής του κόμματος για την ίδια πόλη από το 2000 έως το 2013.

Το δικαστήριο επέδειξε επιείκεια, λαμβάνοντας υπόψη την ομολογία του, τη μεταμέλειά του και το γεγονός ότι επέστρεψε οικειοθελώς όλα τα παρανόμως αποκτηθέντα οφέλη.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα