Κηδεία ζεύγους αγνοουμένων στη Δένεια

Κηδεύτηκε στη Δένεια το ζεύγος Βασίλη Γεωργίου και Θεοδώρας Βασιλείου από την Κυρά Μόρφου, οι οποίοι ήταν αγνοούμενοι.

Την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο Αναπληρωτής Έπαρχος Κερύνειας, Ανδρέας Λουκά, ο οποίος απηύθυνε εκ νέου έκκληση προς την τουρκική πλευρά να συνεργαστεί αποτελεσματικά για να δοθεί ένα τέλος σε αυτό το δράμα των αγνοουμένων.

Στον επικήδειο ο κ. Λουκά είπε, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, ότι “την ίδια ώρα αγωνιζόμαστε για να κτίσουμε μια πατρίδα, όπως ήταν παλιά ολόκληρη η Κύπρος,

όπου ζούσαν αρμονικά και ειρηνικά και συνδημιουργούσαν οι κάτοικοι της”.

Για το ζεύγος Βασιλείου, ο κ. Λουκά, είπε ότι “αγνοείτο αφότου η φρίκη της τουρκικής εισβολής χάραξε στο σώμα της Κύπρου την απαίσια γραμμή του Αττίλα, ενώ για 42 πικρά χρόνια οι συγγενείς των αγνοουμένων που κηδεύουμε σήμερα, βίωσαν ένα αδυσώπητο μαρτύριο και έζησαν την πιο οδυνηρή επίπτωση της τουρκικής εισβολής, το πιο τραγικό ανθρώπινο δράμα, το δράμα να αγνοείς την τύχη των αγαπημένων σου”.

Ο κ. Λουκά είπε ότι “οι δυο αγνοούμενοι τάφηκαν στην αυλή του σπιτιού τους, από Τουρκοκύπριο και η εκταφή των οστών των δυο πεσόντων πραγματοποιήθηκε το 2013 από τον κοινό τους τάφο, ο οποίος εντοπίστηκε στα πλαίσια του προγράμματος εκταφών και αναγνώρισης λειψάνων της Διερευνητικής Επιτροπής Αγνοουμένων Κύπρου”.

Στη συνέχεια, πραγματοποιήθηκαν ανθρωπολογικές εξετάσεις και εξετάσεις DNA, με βάση τις οποίες έχει διακριβωθεί η ταυτότητα των οστών που ανήκουν στο ζεύγος Βασίλη και Θεοδώρα, το οποίο κηδεύτηκε σήμερα.

Πηγή ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα