ΚΕΒΕ εναντίον συντεχνιών για ημικρατικούς

«ΜΕΓΑΛΗ πρόκληση προς όλη την κοινωνία αποτελούν οι αντιδράσεις που παρακολουθούμε τις τελευταίες μέρες από τις Συντεχνίες των ημικρατικών οργανισμών», αναφέρει το ΚΕΒΕ σε ανακοίνωσή του, για την κινητοποίηση των εργαζομένων απέναντι στο ενδεχόμενο των ιδιωτικοποιήσεων. Επιπλέον, προσθέτει ότι είναι απαράδεκτο Συνδικαλιστικές Οργανώσεις προνομιούχων εργαζομένων να απορρίπτουν κάθε πρόταση της Κυβέρνησης για εκσυγχρονισμό και αναμόρφωση των ημικρατικών οργανισμών.

«Σε μια περίοδο που η οικονομία προσπαθεί

να ανασυνταχθεί από τις οδυνηρές επιπτώσεις της κρίσης, δεν είναι ανεκτό να εμφανίζονται τέτοιου είδους συμπεριφορές, που παραπέμπουν σε νοοτροπίες και λογικές της περιόδου πριν από την κρίση», λέει χαρακτηριστικά, και συμπληρώνει ότι οι συντεχνίες και οι εργαζόμενοι στους ημικρατικούς οργανισμούς πρέπει να αντιληφθούν «ότι δεν είναι ιδιοκτήτες των οργανισμών αυτών και ότι λόγο και ρόλο στην παραπέρα πορεία τους έχει το σύνολο των πολιτών αυτής της χώρας, που είναι οι πραγματικοί ιδιοκτήτες».

Απόδειξη, οι λανθασμένες αποφάσεις
Το ΚΕΒΕ απορρίπτει κάθετα τον ισχυρισμό των συντεχνιών ότι, με την αποκρατικοποίηση των ημικρατικών οργανισμών, δήθεν δεν εξυπηρετείται το δημόσιο συμφέρον, ούτε και αποδέχεται την άποψή τους ότι αυτό που επιδιώκουν είναι το γενικότερο συμφέρον της οικονομίας. «Απόδειξη περί τούτου αποτελούν οι λανθασμένες αποφάσεις και ενέργειές τους, που στοίχισαν αρκετά εκατομμύρια, για τα οποία όχι μόνο δεν αναλαμβάνουν καμιά ευθύνη, αλλά απαιτούν και πάλι από τους υπόλοιπους φορολογούμενους να τα πληρώσουν».

Τα σημερινά προβλήματα, προσθέτει η ανακοίνωση, αλλά και οι νοοτροπίες που βιώνουμε είναι απότοκο λανθασμένων αποφάσεων και ανοχών από όλες ανεξαίρετα τις κυβερνήσεις, αλλά και των τακτικών που ακολούθησαν όλα τα πολιτικά κόμματα για δεκαετίες. «Το ΚΕΒΕ επαναλαμβάνει προς κάθε κατεύθυνση ότι δεν πρόκειται να ανεχθεί συνέχιση και επανάληψη αυτών των φαινομένων, τα οποία υποσκάπτουν την οικονομία και αποσκοπούν μόνο στη διατήρηση των πλουσιοπάροχων κεκτημένων των συγκεκριμένων εργαζομένων.

»Στο πλαίσιο αυτό, το Επιμελητήριο αναμένει από την Κυβέρνηση και τα κόμματα να αναλάβουν τις ευθύνες τους, και με τόλμη να προχωρήσουν στις αναγκαίες λύσεις, που αφενός θα αναμορφώσουν τους ημικρατικούς οργανισμούς και αφετέρου θα θέσουν οριστικό τέρμα σε τέτοιου είδους συμπεριφορές. Καλεί, τέλος, την πολιτική ηγεσία συνολικά να στρέψει την προσοχή της και να επιδείξει την επιβαλλόμενη ευαισθησία στα προβλήματα των χιλιάδων μικρομεσαίων επιχειρήσεων και των ανέργων του ιδιωτικού τομέα, οι οποίοι είναι και τα μοναδικά θύματα της οικονομικής κρίσης», καταλήγει.

Keywords
Τυχαία Θέματα