ΚΕ:Το Συμβούλιο που διόρισε η συγκυβέρνηση ΔΗΚΟ-ΑΚΕΛ μονιμοποίησε τον Γιαννάκη

Γραπτή απάντηση εξέδωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Κυριάκος Κούσιος, στο ΔΗΚΟ για τον Γιάννη Γιαννάκη.

Συγκεκριμένα, αναφέρει ότι: «με αφορμή το θέμα που προέκυψε σχετικά με την πρόσληψη του κ. Γιάννη Γιαννάκη στον Οργανισμό Νεολαίας επιθυμώ να διευκρινίσω τα ακόλουθα:

H πρόσληψη, με αγορά υπηρεσιών, του κ. Γιαννάκη στον Οργανισμό Νεολαίας έγινε το 1996. Το Συμβούλιο του Οργανισμού Νεολαίας Κύπρου που

είχε διοριστεί από τη συγκυβέρνηση ΔΗΚΟ -ΑΚΕΛ, μονιμοποίησε τον κ. Γιαννάκη το 2007.

Εύλογα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν θα μπορούσε να αμφισβητήσει τα προσόντα και τον διορισμό, τα οποία καθήκοντος έτυχαν ελέγχου από το Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έκανε άμεσα αποδεκτή την παραίτηση του κ. Γιαννάκη».

Γραπτή απάντηση στο ΑΚΕΛ

Σε σχέση με τα όσα το ΑΚΕΛ καταλογίζει στην Κυβέρνηση, θέλω να υπενθυμίσω στο ΑΚΕΛ ότι ο έλεγχος των πτυχίων κατά την πρόσληψη του κ. Γιαννάκη στον Οργανισμό Νεολαίας ως μόνιμου στελέχους έγινε το 2007 από το Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού το οποίο είχε διοριστεί από τη συγκυβέρνηση ΔΗΚΟ-ΑΚΕΛ.

Να υπενθυμίσουμε, επίσης, ότι και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, στην έκθεση της για το Κράτος Δικαίου διαπιστώνει ότι, επί των ημερών της διακυβέρνησης Αναστασιάδη, για πρώτη φορά, οδηγήθηκαν ενώπιον των δικαστηρίων και καταδικάστηκαν 36 Πολιτικά Εκτεθειμένα Πρόσωπα σε 27 διαφορετικές υποθέσεις.

Αυτό αποδεικνύει και την πραγματική βούληση του Προέδρου Αναστασιάδη και της Κυβέρνησης του για μηδενική ανοχή σε φαινόμενα διαφθοράς, όταν, μάλιστα, το ΑΚΕΛ διαδήλωνε έξω από δικαστήρια, κάνοντας λόγο για πολιτικές διώξεις καταδικασθέντων στελεχών του.

Γραπτή απάντηση του Διευθυντή του Γραφείου Τύπου του Προέδρου της Δημοκρατίας, κ. Βίκτωρα Παπαδόπουλου στο ΔΗΚΟ, για τη Διαφθορά

Σε σχέση με τα όσα αναφέρονται σε ανακοίνωση του Δημοκρατικού Κόμματος για πάταξη της διαφθοράς, επιθυμώ να υπενθυμίσω τα εξής:

Το νομοσχέδιο για δημιουργία Ανεξάρτητης Αρχής Κατά της Διαφθοράς, όπως και σειρά άλλων νομοσχεδίων που αφορούν το θέμα της Διαφθοράς, βρίσκονται εδώ και μήνες ενώπιον της Βουλής των Αντιπροσώπων. Αν ως εκ τούτου το ΔΗΚΟ έχει την πραγματική βούληση για αντιμετώπιση του ζητήματος, ο τρόπος δεν είναι άλλος από την ολοκλήρωση της συζήτησης και την ψήφιση των σχετικών νομοσχεδίων.

Αναφορικά με την πρόταση του ΔΗΚΟ για αυστηρότερο εποπτικό μηχανισμό ελέγχου των περιουσιακών στοιχείων των πολιτικών προσώπων και κυβερνητικών αξιωματούχων, καμιά διαφωνία. Ωστόσο δεν πείθει κανένα ότι τη θέλει πραγματικά.

Υπενθυμίζουμε ότι ο κ. Νικόλας Παπαδόπουλος, στη δήλωση περιουσιακών του στοιχείων το 2011 ισχυρίστηκε ότι αποχώρησε από το οικογενειακό δικηγορικό του Γραφείο, χωρίς να αποκαλύψει μέχρι σήμερα σε ποιους μεταβίβασε τις μετοχές του. Ωστόσο, τόσο το 2012  όσο και το 2013 δήλωνε αύξηση των μισθολογικών του απολαβών από το δικηγορικό του Γραφείο, Τάσσος Παπαδόπουλος.

Τα ερωτήματα που οφείλει να απαντήσει ο κ. Νικόλας Παπαδόπουλος είναι πολλά:

1 Είναι ή όχι γεγονός ότι το Δικηγορικό Γραφείο Τάσσος Παπαδόπουλος και ΣΙΑ παραβίασε το εμπάργκο των Ηνωμένων Εθνών, φυγαδεύοντας δισεκατομμύρια δολάρια του σερβικού λαού;

2 Είναι η όχι γεγονός ότι η Εισαγγελέας του Διεθνούς Δικαστηρίου Κάρλα ντελ Πόντε ζήτησε έρευνα για τις συγκεκριμένες ενέργειες του δικηγορικού Γραφείου του κ. Παπαδόπουλου.

3 Είναι ή όχι γεγονός ότι ο ίδιος ο κ. Νικόλας Παπαδόπουλος εμπλεκόταν στο σκάνδαλο της πλωτής μονάδας προμήθειας φυσικού αερίου στο Βασιλικό;

4 Είναι ή όχι γεγονός πως το οικογενειακό δικηγορικό Γραφείο του κ. Νικόλα Παπαδόπουλου συνεργαζόταν με ξένη εταιρεία η οποία διαφήμιζε τη συνεργασία τους, αναφέροντας ότι μπορούσε να προσφέρει την κυπριακή υπηκοότητα με 900 χιλιάδες ευρώ κατά παράβαση των προνοιών του Επενδυτικού Προγράμματος;

5 Είναι ή όχι γεγονός ότι ο κ. Νικόλας Παπαδόπουλος, με επιστολή του προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ζητούσε την επίσπευση της εξέτασης 700 αιτήσεων για πολιτογραφήσεις από επενδυτές;

6 Είναι ή όχι γεγονός ότι το οικογενειακό δικηγορικό Γραφείο του κ.  Νικόλα Παπαδόπουλου απέστειλε επιστολή διαμαρτυρίας προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για την αυστηροποίηση των κριτηρίων του Επενδυτικού Προγράμματος επειδή επηρεάζονταν τα συμφέροντα πελατών του οικογενειακού του Γραφείου;

7. Είναι ή όχι γεγονός ότι το οικογενειακό δικηγορικό Γραφείο του κ. Νικόλα Παπαδόπουλου εκπροσωπούσε την εταιρεία διαχείρισης κεφαλαίων Suphire, ενώ ο ίδιος υπήρξε μέλος του Διοικητικού της Συμβουλίου; Όπως είναι γνωστό, ο  ιδιοκτήτης της καταδικάστηκε για κατάχρηση εκατομμυρίων ευρώ κατά τη διαχείριση των ταμείων προνοίας ημικρατικών οργανισμών.

Συνεπώς, οι τελευταίοι που μπορούν να παρουσιάζονται ως Ηρακλείδης κατά της διαφθοράς και να κουνάνε το δάχτυλο σε άλλους είναι το ΔΗΚΟ και ο Πρόεδρος του.

Διαβάστε επίσης: Ποινική έρευνα κατά Γιαννάκη για πλαστογραφημένο απολυτήριο και πτυχίο!

Keywords
Τυχαία Θέματα