AstraZeneca: Δεν αλλάζουν τα ηλικιακά κριτήρια εμβολιασμού στην Ελλάδα – Οι συστάσεις για τις γυναίκες κάτω των 50 ετών (video)

19:05 26/5/2021 - Πηγή: ΕΡΤ

Στοιχεία για τα 5 περισταστικά θρόμβωσης που σχετίζονται με το εμβόλιο της AstraZeneca και συστάσεις σχετικά με τη συνέχιση του εμβολιασμού για τις γυναίκες κάτω των 50 ετών, έδωσε η Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου, κατά την ενημέρωση των διαπιστευμένων συντακτών στο υπουργείο Υγείας.

«Μέχρι σήμερα έχουν καταγραφεί 5 περιπτώσεις του σπάνιου συνδρόμου θρόμβωσης/ θρομβοπενίας (TTS) μετά τη χορήγηση του εμβολίου της εταιρείας AstraZeneca.

Από τις περιπτώσεις αυτές, οι 4 εκδηλώθηκαν σε γυναίκες ηλικίας 36, 44, 47 και 61 ετών και η μία σε άνδρα ηλικίας 35 ετών. Ένας ασθενής ανάρρωσε και εξήλθε από το νοσοκομείο, τρεις νοσηλεύονται και μία γυναίκα δυστυχώς κατέληξε» ανέφερε η κα. Θεοδωρίδου.

Σημείωσε ότι η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών ενημερώνεται συστηματικά από την Επιτροπή Φαρμακοεπαγρύπνησης (ΕΦΑΡ) του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκου (ΕΟΦ) για τις ανεπιθύμητες ενέργειες που καταγράφονται μετά τον εμβολιασμό.

Συστάσεις για τον εμβολιασμό με AstraZeneca

Η Μαρία Θεοδωρίδου τόνισε ότι συστήνεται η συνέχιση του εμβολιασμού σύμφωνα με το πρόγραμμα, καθώς το όφελος από τον εμβολιασμό εξακολουθεί να υπερτερεί τον κινδύνων.

Toν μεγαλύτερο κίνδυνο, όπως είπε η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, διατρέχουν οι γυναίκες ηλικίας κάτω των 50 ετών.Ωστόσο, σημείωσε ότι και σε αυτή την ομάδα, συστήνεται για τη δεύτερη δόση, η συνέχιση του εμβολιασμού με το ίδιο εμβόλιο, καθώς  «η εμφάνιση ΤΤS είναι εξαιρετικά σπάνια».

Αλλαγή της δεύτερης δόσης με διαφορετικού τύπου εμβολίου συστήνεται μόνο σε περίπτωση εμφάνισης θρομβοεμβολικού επεισοδίου με ή χωρίς θρομβοπενία μετά την πρώτη δόση.

www.ertnews.gr



Το άρθρο AstraZeneca: Δεν αλλάζουν τα ηλικιακά κριτήρια εμβολιασμού στην Ελλάδα – Οι συστάσεις για τις γυναίκες κάτω των 50 ετών (video) εμφανίστηκε πρώτα στο ERT.GR.

Keywords
Τυχαία Θέματα