«Κέρδισε» συμβόλαιο και περιμένει να το εξαργυρώσει

Ο Γιώργος Μερκής ήταν ο πολυτιμότερος και από τους πιο σταθερούς ποδοσφαιριστές του ΑΠΟΕΛ στη φετινή περίοδο. Ο Κύπριος κεντρικός αμυντικός «κέρδισε» πανάξια συμβόλαιο για την επόμενη αγωνιστική χρονιά και περιμένει από τη διοίκηση να του δώσει το χαρτί για να το εξαργυρώσει.  

Δεν είχε πολλούς ποδοσφαιριστές που ξεχώρισαν σε μια μέτρια και προβληματική χρονιά για την ομάδα της Λευκωσίας που τέλειωσε άδοξα λόγω της πανδημίας του Covid-19. Σίγουρα μέσα στους ελάχιστους είναι και ο Γιώργος Μερκής. Κάποιοι άλλοι μπορεί να ισχυριστούν

ότι ήταν ο Μπέλετς ή ο Σόουζα.

Ωστόσο ο τίτλος του πολυτιμότερου πάει πανάξια στο Λεμεσιανό αμυντικό. Ήταν ο πρώτος σκόρερ της ομάδας (!) στο πρωτάθλημα με έξι γκολ (όσα και ο επιθετικός Χαλένιους) και εκείνος που πέτυχε το μοναδικό τέρμα στο Σούπερ Καπ κόντρα στην ΑΕΛ και χάρισε το συγκεκριμένο τίτλο (και το μοναδικό της περιόδου 2019-20) στον ΑΠΟΕΛ μετά από έξι χρόνια.

Επιπρόσθετα, ήταν ο ποδοσφαιριστής που έριξε φως στην κατασκότεινη βραδιά με την Καραμπάχ στο ΓΣΠ, όταν στις καθυστερήσεις με κεφαλιά έγραψε το 1-2 και έστειλε την ομάδα στον επαναληπτικό με σοβαρές ελπίδες πρόκρισεις στα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ. Ταυτόχρονα, έδωσε το κλειδί στη διοίκηση για να ξεκλειδώσει το ταμείο των 10+ εκατομμυρίων ευρώ.

Δεν έμεινε στο Αζερμπαϊτζάν και συνέχισε στο Λουξεμβούργο, αφού με το τέρμα που σημείωσε επί της Ντουντελάνζ για το 0-2 «κλείδωσε» την ιστορική πρόκριση για τους «32» του Γιουρόπα Λιγκ.

Ο Μερκής σε λίγο καιρό θα γιορτάσει τα 36α γενέθλια του, όμως, η φετινή του παρουσία έδειξε ότι και θέλει και μπορεί να ανταποκριθεί στη νέα αγωνιστική περίοδο.

Άλλωστε η επόμενη χρονιά πιθανότατα θα σηματοδοτήσει και το τέλος της καριέρας του. Ότι καλύτερο, λοιπόν, για τον ίδιο να αποχαιρετήσει το επάγγελμα του ποδοσφαιριστή, από την ομάδα που έζησε τις μεγαλύτερες επιτυχίες.
 

Keywords
Τυχαία Θέματα
Κέρδισε,kerdise