Κέρδισε η Τουρκία με πρωταγωνιστή τον Ιλιασόβα

Η Τουρκία δεν αντιμετώπισε κανένα πρόβλημα απέναντι στην Ιαπωνία και ξεκίνησε με νίκη (86-67) την παρουσία της στο Παγκόσμιο Κύπελλο, έχοντας σε ρόλο πρωταγωνιστή τον Ερσάν Ιλιασόβα (17 πόντοι, 9 ριμπάουντ).

Παρά την απουσία του Σκότι Ουίλμπεκιν και το... εχθρικό κλίμα από τους φιλάθλους της Ιαπωνίας, η Τουρκία έφτασε άνετα στη νίκη (86-67) και ξεκίνησε ιδανικά την παρουσία της στο Παγκόσμιο της Κίνας. Η ομάδα του Ουφούκ Σαρίτσα κυριάρχησε από νωρίς και στην συνέχεια
κράτησε το θετικό αποτέλεσμα με όπλο την εμπειρία και την ποιότητά της. Κορυφαίος της αναμέτρησης ο Ερσάν Ιλιασόβα (17π - 9ριμπ), καλοί και οι Μελίχ Μαχμούτογλου (17π) - Τσεντί Οσμάν (12π), δεν ήταν αρκετός για τους ηττημένος ο εντυπωσιακός Ρούι Χατσιμούρα (15π - 7ριμπ).

Η Τουρκία μπήκε πολύ δυνατά στο ματς και επέβαλε από νωρίς τον ρυθμό της. Με... μπροστάρηδες τους Μαχμούτογλου και Ιλιασόβα, οι Τούρκοι προηγήθηκαν με 28-12 (10') και στη συνέχεια κράτησαν τα ηνία της αναμέτρησης, παρά την... μικρή αντεπίθεση της ομάδας από την Ασία. Το επιμέρους 23-19 της δεύτερης περιόδου για τους Ιάπωνες έφερε την ομάδα του Σαρίτσα στο +12 (47-35) στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου.

Η εικόνα δεν άλλαξε στην συνέχεια, με την Τουρκία να έχει σταθερά το πάνω χέρι. Οσμάν και Κορκμάζ...  βγήκαν μπροστά και έφεραν σκορ στην Εθνική ομάδα της γειτονικής μας χώρας, με τους Ιάπωνες να προσπαθούν, αλλά να μην μπορούν να φέρουν το ματς στα μέτρα τους. Έτσι, η Τουρκία βρέθηκε στο +18 (67-49) στο 30ο λεπτό και έβαλε ουσιαστικά τις βάσεις για την νίκη, αφού στο τέταρτο δεκάλεπτο διατήρησε σταθερά το προβάδισμά της και δεν απειλήθηκε μέχρι το τελικό 86-67.

Δεκάλεπτα: 28-12, 47-35, 67-49, 86-67

Πηγή: sdna.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα