Κέντρο δεδομένων στο ψευδοκράτος από Τουρκία για να γίνει «e-state»

«Η Τουρκία θα βοηθήσει το αδελφό της κράτος, την Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου (ΤΔΒΚ), να φέρει περισσότερες κυβερνητικές υπηρεσίες στους πολίτες μέσω διαδικτύου μέσω ενός νέου κέντρου δεδομένων», δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Τουρκίας προς τον λεγόμενο τ/κ « πρωθυπουργό» που τον επισκέφτηκε  στις 23 Δεκεμβρίου.

Η  μεταφορά κεφαλαίων από την Τουρκία στο ψευδοκράτος  θα βοηθήσει στην πληρωμή μισθών και θα καλύψει το κόστος του κέντρου δεδομένων του e-state, δήλωσε ο Τούρκος αντιπρόεδρος

Fuat Oktay στην  κοινή συνέντευξη τύπου.

«Υπάρχουν καλά νέα σχετικά με το μισθό των δημοσίων υπαλλήλων για την άνεση της κυβέρνησης και των Τουρκοκυπρίων. Θα μεταφέρουμε 800 εκατομμύρια TL [105 εκατομμύρια δολλάρια] σε μετρητά », δήλωσε ο Oktay, προσθέτοντας ότι αυτό το ποσό καλύπτει επίσης την κατασκευή ενός νέου κέντρου δεδομένων.

Ο Oktay ευχαρίστησε επίσης τον Saner για την επίσκεψή του μετά τον σχηματισμό της κυβέρνησης στις 9 Δεκεμβρίου και ευχήθηκε στη νέα κυβέρνηση κάθε επιτυχία.

Η πανδημία COVID-19 έφερε σοβαρά προβλήματα παγκοσμίως, συμπεριλαμβανομένου του ψευδοκράτους, δήλωσε  Oktay, αλλά πρόσθεσε: «Ένας από τους τομείς όπου η Κύπρος είναι πιο ανταγωνιστική είναι η εκπαίδευση και ο τουρισμός, γι 'αυτό θέλουμε να υλοποιήσουμε εργασίες που σχετίζονται με το άνοιγμα του αεροδρομίου το συντομότερο δυνατόν, αν είναι εφικτό εντός επτά ή οκτώ μηνών. "

Από την πλευρά του, ο Saner  είπε: «Χωρίς την υποστήριξη της Τουρκίας, είναι αδύνατο για τo ψευδοκράτος να αποκτήσει σημαντικό έρισμα σε διεθνείς πλατφόρμες ή υποδομές και παρόμοιες εργασίες στη χώρα».

«Μέχρι στιγμής, η εγγύηση ότι θα περπατήσουμε μαζί σας στον ίδιο δρόμο με πίστη και αποφασιστικότητα μας έκανε πολύ χαρούμενους», πρόσθεσε.

Ο Saner ευχαρίστησε επίσης την Τουρκία για την πίστη και την αποφασιστική υποστήριξή της στον τουρκοκυπριακό λαό.

Keywords
Τυχαία Θέματα