ΚΕΕ: Κατ'αρχήν απόφαση για αποχώρηση από την “κυβέρνηση”

Την αποχώρησή του από την “κυβέρνηση” αποφάσισε η “κοινοβουλευτική ομάδα” του κόμματος Εθνικής Ενότητας, ο ένας εκ των εταίρων, στα κατεχόμενα.

Όπως μεταδίδεται στα κατεχόμενα, το Σάββατο θα τοποθετηθεί επί του θέματος και η κομματική βουλή, το ανώτατο κομματικό όργανο του ΚΕΕ. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα της Κίπρις ποστασί, ανακοίνωση του ΚΕΕ αναφέρει ότι δεν

βρίσκουν νόημα να συμμετέχουν σε μια “κυβέρνηση” που δεν μπορεί να πληρώσει τους μισθούς. (Σημ. χθες ανακοινώθηκε ότι οι μισθοί του Μαρτίου για τους “δημοσίους” υπαλλήλους θα καταβληθούν κουτσουρεμένοι λόγω της μη υπογραφής του οικονομικού πρωτοκόλλου με την Τουρκία).

Σύμφωνα με την ίδια ιστοσελίδα, ο πρόεδρος του ΚΕΕ, Χουσεϊν Οζγκιουργκιούν μιλώντας στην “κοινοβουλευτική ομάδα” σήμερα φέρεται να δήλωσε η “κυβέρνηση” δεν μπορεί να συνεχίσει με αυτόν τον τρόπο και ανακοίνωσε ότι θα συγκαλέσει την κομματική βουλή.

Εάν θα γκρεμίσετε τον τοίχο, θα πρέπει να σκεφτείτε και τι θα γίνουν τα χαλάσματα, φέρεται να σχολίασε σε ιδιωτικό κανάλι ο “βουλευτής” του ΡΤΚ και πρώην πρόεδρός του, Φερντί Σογιέρ.

Αξιωματούχοι άλλων κομμάτων, όπως ο Μεχμέτ Τσακιτζί από το ΚΚΔ φέρεται να είπε πως τις εξελίξεις που θα ακολουθήσουν θα αξιολογήσουν τα συλλογικά όργανα του κόμματός του αλλά ο ίδιος δεν θεωρεί ότι το ΚΚΔ μπορεί να συμμετάσχει σε μια τέτοια κυβέρνηση.

Εάν το ΚΕΕ έλαβε μια τέτοια απόφαση σωστά την πήρε, δήλωσε ο πρόεδρος του ΔΚ, Σερντάρ Ντενκτάς, λέγοντας πως δεν έχει πληροφόρηση για τέτοια απόφαση από το ΚΕΕ αλλά χαρακτήρισε τελειωμένη την “κυβέρνηση” ΡΤΚ

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα