ΚΕ σε ΔΗΚΟ: Εμπαιγμός των πολιτών να εισηγείται μέτρα στήριξης λόγω πανδημίας

Το ΔΗΚΟ, πρωταθλητής στον λαϊκισμό, ανακάλυψε κακή διαχείριση της πανδημίας στην Κύπρο, όταν από το ξέσπασμα της μέχρι σήμερα η Κύπρος καταγράφει τους καλύτερους δείκτες και τυγχάνει διεθνούς αναγνώρισης για τον τρόπο που αντιμετωπίστηκε η πανδημία.

Την ίδια ώρα, η κυπριακή οικονομία ήταν, λόγω της συνετούς πολιτικής της Κυβέρνησης και της ανάπτυξης που επέφερε στον τόπο,

σε θέση να στηρίξει εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενους και επιχειρήσεις. Γεγονός που αναγνωρίζεται από τους Κύπριους πολίτες.

Εκτίθεται ανεπανόρθωτα το ΔΗΚΟ, που για ένα γινάτι και επειδή θέλει να εμπλέξει στην προεκλογική του εκστρατεία ανεξάρτητο κρατικό αξιωματούχο, αποφάσισε να τιμωρήσει την κυπριακή οικονομία, τους εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενους στον δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα και όλες αυτές τις επιχειρήσεις μικρές, μεσαίες ή μεγάλες, για τις οποίες τώρα χύνει κροκοδείλια δάκρυα, καταψηφίζοντας τον κρατικό προϋπολογισμό.

Είναι, τουλάχιστον, εμπαιγμός των πολιτών και βάναυση κακοποίηση της κοινής λογικής να εισηγείται το ΔΗΚΟ οικονομικά μέτρα στήριξης λόγω της πανδημίας, την ώρα που αποφάσισε να καταψηφίσει τον προϋπολογισμό.

Το θέατρο του παραλόγου κάποτε θα πρέπει να τερματιστεί. 

Αναποτελεσματική η κυβέρνηση του ΔΗΣΥ, τόσο στη διαχείριση της πανδημίας όσο και στην στήριξη της οικονομίας

Tο πιο σημαντικό μέτρο για την στήριξη της κυπριακής οικονομίας είναι η αποτελεσματική διαχείριση της πανδημίας.

Προέχει η υγεία του κόσμου.

Και ακολούθως έρχεται η υγεία της οικονομίας.

Δυστυχώς σήμερα, νοσούν και οι δυο εξαιτίας της αναποτελεσματικότητας και της προχειρότητας που επιδεικνύει η κυβέρνηση του ΔΗΣΥ.

Έχουμε πλέον ένα δεύτερο κύμα πανδημίας που είναι χειρότερο από το πρώτο ενώ δεν αποκλείεται και τρίτο κύμα.

Αναπόφευκτα, τα νέα περιοριστικά μέτρα, ιδιαίτερο στον πιο εμπορικό μήνα του έτους που είναι ο Δεκέμβριος, θα πλήξουν τις επιχειρήσεις εστίασης, κατανάλωσης, υπηρεσιών και όχι μόνο.

Ένα πλήγμα που, για χιλιάδες μικρομεσαίους, είναι καταστροφικό.

Ως Δημοκρατικό Κόμμα επιμένουμε πως πρέπει να ληφθούν άμεσα, αποτελεσματικά μέτρα στήριξης της οικονομίας, των εργαζομένων, των Μικρομεσαίων επιχειρήσεων και των ευάλωτων ομάδων του πληθυσμού μας.

Μεταξύ των μέτρων που έχει προτείνει το ΔΗΚΟ, είναι:

Επιδότηση ενοικίων για επιχειρήσεις που περιορίζεται η λειτουργία τους λόγω των περιοριστικών μέτρων
Επαναφορά του Νομοσχεδίου των κρατικών εγγυήσεων, ύψους €1.5 δις, ως αυτό είχε τροποποιηθεί με τις εισηγήσεις του Δημοκρατικού Κόμματος.
Λειτουργία Ταμείου Χρηματοδότησης Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων, το οποίο θα χρηματοδοτηθεί από τα σχετικά ευρωπαϊκά προγράμματα.

Διαβάστε ακόμη: 

Κυβέρνηση για διαφθορά: «Ευθύνη φέρει και το ΔΗΚΟ»

Keywords
Τυχαία Θέματα