ΚΕ: Η Πρεσβεία στο Παρίσι εκπροσωπεί την ΚΔ στην τελετή για Ντελόρ

Η Κυπριακή Δημοκρατία θα εκπροσωπηθεί στην τελετή στην μνήμη του Ζακ Ντελόρ, σε υπηρεσιακό επίπεδο, μέσω της Πρεσβείας της Κυπριακής Δημοκρατίας στο Παρίσι, ανέφερε στο ΚΥΠΕ, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης.

Ερωτηθείς από το ΚΥΠΕ αν θα εκπροσωπείται η Κυπριακή Δημοκρατία στην τελετή, η οποία θα πραγματοποιηθεί στην γαλλική πρωτεύουσα σήμερα Παρασκευή,

ο κ. Λετυμπιώτης ανέφερε ότι θα εκπροσωπηθεί σε υπηρεσιακό επίπεδο μέσω της Πρεσβείας της Κυπριακής Δημοκρατίας στο Παρίσι.

Η τελετή στην μνήμη του Ζακ Ντελόρ, σύμφωνα με το πρόγραμμα που αναρτάται στην επίσημη ιστοσελίδα της γαλλικής προεδρίας, θα πραγματοποιηθεί στις 11.00 τοπική ώρα (12.00 ώρα Κύπρου).

Υπενθυμίζεται ότι πολλοί Ευρωπαίοι ηγέτες, μεταξύ των οποίων και ο Ούγγρος εθνικιστής Πρωθυπουργός Βίκτορ Όρμπαν, αναμένονται στο Παρίσι για την τελετή, κατά την οποία ο Γάλλος Πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν αναμένεται να χαιρετίσει τον «αρχιτέκτονα της ενωμένης Ευρώπης».

Η τελετή, στον προαύλιο χώρο του Μεγάρου των Απομάχων, αναμένεται να περιλαμβάνει μια «καινοτομία», άμεσα συνδεδεμένη με την ευρωπαϊκή διάσταση του γεγονότος, αφού, μετά τον επικήδειο που θα εκφωνήσει ο κ. Μακρόν και την ανάκρουση της Μασσαλιώτιδας, του γαλλικού εθνικού ύμνου, η ορχήστρα της Ρεπουμπλικανικής Φρουράς θα παίξει την Ωδή στη Χαρά, τον ευρωπαϊκό ύμνο, προς τιμήν του τέως προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ο οποίος απεβίωσε στις 27 Δεκεμβρίου, σε ηλικία 98 ετών.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα