ΚΕ: Εδώ και καιρό οι προσπάθειες ΚΔ για αναχαίτιση αναγνώρισης ψευδοκράτους

Πληθαίνουν οι φήμες και τα δημοσιεύματα για χώρες που προτίθενται να αναγνωρίσουν το ψευδοκράτος. Φιλοξενούμενος στο Ράδιο Πρώτο και στην Πρώτη Εκπομπή ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κλήθηκε να απαντήσει για τις κινήσεις της Κυβέρνησης προκειμένου να αναχαιτίσει τις προσπάθειες αυτές.

Ο Κυριάκος Κούσιος ανέφερε ότι στην Κυβέρνηση ήταν γνωστό εδώ και καιρό ότι γίνεται μια προσπάθεια για αναγνώριση του ψευδοκράτους από διάφορες χώρες και γι’αυτό η Κυβέρνηση δραστηριοποιήθηκε με διπλωματικά μέσα προκειμένου να αναχαιτίσει αυτές τις ενέργειες.«Δραστηριοποιηθήκαμε διπλωματικά εδώ

και αρκετό καιρό.

Δείτε εδώ: Στο Αζερμπαϊτζάν ο Τατάρ με στόχο την αναγνώριση - Η σημασία Ναγκόρνο-Καραμπάχ

Οι χώρες λαμβάνουν τις δικές τους αποφάσεις ανάλογα με τα συμφέροντά τους αλλά κάνουμε ότι είναι δυνατό μέσα από διπλωματικές παραστάσεις για να εμποδίσουμε μια τέτοια εξέλιξη», είπε.

Στην τοποθέτηση ότι η Τουρκία είναι πάντα δυο βήματα μπροστά από την Κυπριακή Δημοκρατία, ο Εκπρόσωπος είπε ότι ναι η Τουρκία είναι δυο βήματα μπροστά λόγω της πολιτικής που ασκεί, με τη δύναμη των όπλων και των κανονιοφόρων. «Δεν διαφωνεί κανείς ότι αυτό που βλέπει κανείς είναι το αποτέλεσμα.

Θα πρέπει να δούμε με ρεαλισμό τα γεγονότα. Έκανε αναφορά στην παρέμβαση στο Ναγκόρνο Καραμπάχ, στη μονομερή επιρροή στη Λιβυή».

Αναφορικά με την ευρωπαϊκή θέση έναντι στην Τουρκία ο κ.Κούσιος είπε μεταξύ άλλων ότι η Κύπρος δεν καθορίζει την πολιτική τους, έγιναν παραστάσεις.

Δείτε εδώ: Αναγνώριση ψευδοκράτους από φίλες χώρες της Τουρκίας

«Φανταστείτε αν δεν κάναμε κι αυτά σε ποια θέση θα βρισκόμασταν», είπε αναφορικά με τα «φλερτ» της Κύπρου ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια με τη Δύση και συγκεκριμένα με τις ΗΠΑ.

«Η Τουρκία είναι μια μεγάλη περιφερειακή δύναμη που ασκεί δική της εξωτερική πολιτική εκμεταλλευόμενη κάποια κενά που άφησαν μεγάλες χώρες. Αναμειγνύεται σε όλες τις περιφερειακές συγκρούσεις η Τουρκία», συμπλήρωσε ο κ.Κούσιος.

Για το αν θα επιδιώξει η Κυβέρνηση επιβολή κυρώσεων στην Τουρκία, είπε ότι αυτή η προσπάθεια άρχισε εδώ και καιρό. «Το Συμβούλιο θα ασχοληθεί τον Δεκέμβριο με θέματα Τουρκίας και έδωσε αυτό τον καιρό για συμμόρφωση. Η θέση μας τότε στο Συμβούλιο θα είναι ξεκάθαρη και θα ζητήσουμε κάποια μέτρα.
Ακούγονται φωνές ενάντια στην πολιτική της Τουρκίας, βλέπουμε κι άλλες χώρες όχι μόνο τη Γαλλία, να κινούνται στην αντίθετη κατεύθυνση από την πολιτική της Τουρκίας. «Βλέπουμε Γερμανία, ΗΠΑ, Αυστρία που φαίνεται να αντιλαμβάνονται ότι η πολιτική της Τουρκίας δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή», κατέληξε ο κ. Κούσιος.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Εδώ,edo