ΚΕ: Δημιουργήθηκε «παρεξήγηση» με τον οδικό χάρτη για άνοιγμα σχολείων (vid)

Παρέμβαση στην εκπομπή «Μεσημέρι και Κάτι» έκανε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Κυριάκος Κούσιος.

Συγκεκριμένα, αρχικά αναφέρθηκε στην πρόθεση της Κυβέρνησης για επανεκκίνηση της οικονομίας γι αυτό και έχει προχωρήσει σε σχεδιασμό που εξασφαλίζει τη ρευστότητα στην αγορά.

Σε ερώτηση για τις δηλώσεις του ιολόγου, Λεόντιου Κωστρίκη, για το άνοιγμα των σχολείων απάντησε ότι δεν αναμένεται να υπάρχει ομοφωνία όλων των ειδικών και αναφέρθηκε στα άλλα μέλη της επιστημονικής ομάδας, τα οποία είχαν διαφορετική άποψη.

Εξήγησε ότι οι αποφάσεις λαμβάονται σε πολιτικό επίπεδο, αφού εξεταστούν οι απόψεις και των ειδικών.

Πρόσθεσε ότι πρόκειται για παρεξήγηση ότι το άνοιγμα των σχολείων δεν ήταν στον οδικό χάρτη, αφού ήταν προγραμματισμένο να ανοίξουν 24 Μαΐου αλλά τελικά θα ανοίξουν στις 21 του μήνα.

Σε ερώτηση για το πώς θα ρυθμίσουν οι γονείς το πρόγραμμά τους με τη λειτουργία των παιδιών, είπε ότι όλα έχουν διευκρινιστεί από τα διατάγματα, αφού οι γονείς μπορούν είτε να μείνουν στο σπίτι και να επωφεληθούν από το μέτρο του Υπουργείου Εργασίας είτε να λάβουν από τις άδειες τους και να τους δοθεί κάποια χαλάρωση με τα ωράρια.

Τέλος, κάλεσε όσους έχουν δυσκολία με τον προγραμματισμό της λειτουργίας των σχολείων να εκμεταλλευτούν τις πρόνοιες των διαταγμάτων, ενώ πρόσθεσε ότι εάν υπάρξει ανάγκη, μπορεί να τροποποιηθεί το διάταγμα.

Αναλυτικά όσα ανέφερε στο βίντεο:

Διαβάστε επίσης:

Η κυπριακή τραγωδία στη Βρετανία: Οι λόγοι των αυξημένων θανάτων στην παροικία

Κωστρίκης: Δεν ήταν στον οδικό χάρτη το άνοιγμα των σχολείων- Πολιτική απόφαση

Αυτό το εργαστήριο στην Κίνα δείχνουν με το δάκτυλο οι ΗΠΑ

Keywords
Τυχαία Θέματα