ΚΕ ΔΗΚΟ: Οι προειδοποιήσεις Νικόλα και οι προϋποθέσεις μελών

Με πυρά στους κυβερνητικούς χειρισμούς στο ζήτημα του Συνεργατισμού έγινε η έναρξη της συνεδρίας της Κεντρικής Επιτροπής τους ΔΗΚΟ.

Από το βήμα ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ, μετά τη συνάντηση με τον ΠτΔ, ενημέρωσε για τον Συνεργατισμό κάνοντας λόγο για τις προειδοποιήσεις που είχαν κάνει για τους κινδύνους που παραμόνευαν. Στη συνέχεια ποσοστό του ΔΗΚΟικού κόσμου στις τοποθετήσεις του έθεσε ως προϋπόθεση για τη στήριξη στην κυβέρνηση την παραίτηση του Υπουργού Οικονομικών,

Χάρη Γεωργιάδη και της Διοικήτριας της Κεντρικής Τράπεζας, Χρυστάλλας Γιωρκάτζη.

Όσον αφορά στην τοποθέτηση του Νικόλα Παπαδόπουλου, αρχικά έγινε λόγος για μια συμφωνία ετεροβαρή για το κράτος με υψηλό κόστος για τους πολίτες.

Τόνισε ότι «η αμέλεια της κυβέρνησης οδήγησε στο να είμαστε σήμερα ξανά με το πιστόλι στον κρόταφο» εξαιτίας λανθασμένων πολιτικών αποφάσεων, κακοδιαχείριση, κακή διοίκηση και κακή εποπτεία.

Μάλιστα ανέφερε ότι υπάρχει έντονη ανησυχία το ενδεχόμενο κατάρρευσης με επιπτώσεις στην οικονομία , ίσως και νέο μνημόνιο.

Το ΔΗΚΟ, όπως ανέφερε από το βήμα, προειδοποιούσε και πρότεινε λύσεις αλλά κάποιοι έλεγαν παραμύθια για success story για να επανεκλέγουν. Ωστόσο, το ΕΓ αποφάσισε να στείλει επιστολή με ανησυχίες και ερωτήσεις στον ΠτΔ

Επίσης, έγινε λόγος για τη συνάντηση του με τον ΠτΔ. Επεσήμανε ότι «όλες μας οι εισηγήσεις έγιναν αποδέκτες , υπάρχει εκκρεμότητα για έγκριση από την ΚΤ για το Ειδικό Αρχείο Διαθέσιμων Ακίνητων και είναι σε εξέλιξη συζήτηση για τους εγκλωβισμένους αγοραστές. Ξεκαθαρίσαμε ότι δεν συζητούμε μόνο το θέμα των εγγυήσεων αλλά όλο το πλαίσιο, Φορέα ΜΕΔ, Εστία κτλπ και θα κατατεθούν στη Βουλή πριν τη Παρασκευή».

Την ίδια ώρα μεγάλο ποσοστό των τοποθετήσεων των άλλων μελών του ΔΗΚΟ κατά τη διάρκεια της συνεδρίας της Κεντρικής Επιτροπής έθεσαν ως προϋπόθεση για τη στήριξη του Deal του Συνεργατισμού την παραίτηση του Υπουργού Οικονομικών, Χάρη Γεωργιάδη και της Διοικήτριας της Κεντρικής Τράπεζας, Χρυστάλλας Γιωρκάτζη.

Επίσης, τέθηκε ως προϋπόθεση για το «ναι» η προστασία των καταθετών αλλά και των δανειοληπτών.

Keywords
Τυχαία Θέματα