Καζάνι που βράζει τα κατεχόμενα με τις παράνομες εκτρώσεις

Οι χθεσινές εκτεταμένες δηλώσεις του Μουσταφά Ακιντζί για το Κυπριακό δεν αποτελούν σήμερα κύριο θέμα στα πρωτοσέλιδα του τ/κ Τύπου, που ασχολείται κυρίως με εσωτερικά ζητήματα και δη την υπόθεση των παράνομων εκτρώσεων, το δικαστικό ρεπορτάζ και τις σχέσεις “προεδρικού” - “κυβέρνησης”.

Αναφορά γίνεται επίσης στην εκστρατεία υπέρ του 'ναι' που διεξάγει το ΑΚΡ στα κατεχόμενα για το δημοψήφισμα της 16ης Απριλίου στην Τουρκία.

Η “Αφρίκα” (Αφρική), με τίτλο “Προειδοποίηση

για αδίκημα”, γράφει ότι ανακοίνωση του “ανωτάτου δικαστηρίου” αναφέρει ότι ενώ συνεχίζεται η δίκη για την υπόθεση των παράνομων εκτρώσεων, τα σχόλια είναι λάθος και μπορεί να αποτελούν αδίκημα. Αλλού δημοσιεύει φωτογραφία από το κτίριο του “τουρκικού ισλαμικού πολιτιστικού ομίλου” στα κατεχόμενα, από όπου κρέμεται ένα τεράστιο πανό με το πρόσωπο του Ταγίπ Ερντογάν και σύνθημα υπέρ του δημοψηφίσματος της 16ης Απριλίου και η εφημερίδα σχολιάζει ότι έχουν γεμίσει κάθε γωνιά των κατεχομένων με το “ναι”. Σε άλλο θέμα αναφέρει ότι η πλατφόρμα ισότητας κοινωνικού φύλου πραγματοποιεί σήμερα εκδήλωση στήριξης της νεαρής μητέρας που καταδικάσθηκε σε 9μηνη φυλάκιση για παράνομη έκτρωση.

Η “Χαλκίν Σεσί” (Φωνή του λαού), με τίτλο “Η κυβέρνηση κάνει κακό στον λαό”, αναφέρεται στην αντίδραση του Μουσταφά Ακιντζί στο γεγονός ότι “νομοθεσίες” που ανέπεμψε ο ίδιος, η “κυβέρνηση” ΚΕΕ – ΔΚ, χωρίς καν να τις αλλάξει, τις ξαναστέλλει στη “βουλή”. Αλλού γράφει ότι το ΑΚΡ εργάζεται εντατικά στα κατεχόμενα υπέρ του “ναι” για το δημοψήφισμα της 16ης Απριλίου. Σε άλλο θέμα αναφέρεται σε δηλώσεις του “υπουργού συγκοινωνιών” στο μάστερ πλαν για τα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Η “Χαβαντίς” (Είδηση), με τίτλο “Έχε γεια Άη Βασίλη”, γράφει ότι μετά από έντονες αντιδράσεις περιβαλλοντικών οργανώσεων και του “δήμου” Γαλάτειας, το έργο κατασκευής του “χωριού ειρήνης Άη Βασίλη”, που επρόκειτο να γίνει σε μια έκταση 564 στρεμμάτων κοντά στην Κώμη του Γυαλού, ακυρώθηκε. Σε άλλο θέμα αναφέρεται στις δηλώσεις Ακιντζί για το δείπνο και τις συνομιλίες και προτάσσει την αναφορά του ότι πρέπει να δημιουργηθεί ένας οδικός χάρτης. Αλλού αναφέρεται στον Χουσείν Καρντάν που μένει στην κατεχόμενη Λύση και συμπλήρωσε τα 100 του χρόνια με 8 παιδιά, 21 εγγόνια και πολλά δισέγγονα.

Η “Κίπρις” (Κύπρος), με τίτλο “Δύσκολη μέρα στη Λευκωσία”, γράφει ότι το “κακουργιοδικείο” Λευκωσίας θα ανακοινώσει σήμερα τις αποφάσεις του για μία υπόθεση θανατηφόρου δυστυχήματος και δύο υποθέσεις ναρκωτικών, ενώ θα αρχίσει να εξετάζει την υπόθεση ενός ακόμη τροχαίου. Αλλού γράφει ότι έχουν “ανεβεί στα ύψη” οι τιμές λαχανικών και φρούτων, αναφέροντας ότι υπάρχουν προϊόντα που πωλούνται ακόμα και 85 ΤΛ (21 ευρώ) το κιλό, όπως τα κληματόφυλλα. Σε άλλο θέμα αναφέρει ότι αρχίζει η εξέταση της έφεσης της Μελίς Ακτσιάλ, που για τον τερματισμό με καισαρική της εγκυμοσύνης της όταν ήταν 17-18 εβδομάδων, της επιβλήθηκε ποινή 9 μηνών φυλάκισης στο πλαίσιο της υπόθεσης των παράνομων εκτρώσεων.

Η “Γενί Ντουζέν” (Νέα τάξη), με τίτλο “Αίτηση για έκτρωση ενός εμβρύου 33 εβδομάδων”, γράφει ότι ενώ συνεχίζονται οι κλυδωνισμοί στην κοινωνία από την υπόθεση των παράνομων εκτρώσεων, έγινε γνωστό ότι στο “υπουργείο υγείας” υποβλήθηκε αίτηση για να δοθεί άδεια σε εγκυμονούσα να τερματίσει την κύησή της 33 εβδομάδων. Σε άλλο θέμα γράφει ότι δύο συντεχνίες πραγματοποίησαν χθες εκδήλωση διαμαρτυρίας ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του “τμήματος τηλεπικοινωνιών”, σημειώνοντας ότι έχει έσοδα 70 εκ ΤΛ (17,5 εκ ευρώ) αλλά δεν δίδεται τίποτα για επενδύσεις.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα