Κατσουρίδης στο ΣΙΓΜΑ: Ξεκάθαρες οι θέσεις Λαβρόφ (ΒΙΝΤΕΟ)

Ξεκάθαρες για όλα τα ζητήματα είναι οι θέσεις του Ρώσου ΥΠΕΞ, σύμφωνα με τον Νίκο Κατσουρίδη.

Ο πολιτικός αναλυτής καλεσμένος στο ΣΙΓΜΑ, κληθείς να δώσει την δική του εκτίμηση για τα μηνύματα της επίσκεψης Λαβρόφ στην Κύπρο, είπε ότι η επίσκεψη του ΥΠΕΞ της Ρωσίας ή των ΗΠΑ σε οποιαδήποτε χώρα έχει την σημασία της. Ο ίδιος διαδραματίζει προσωπικά ρόλο για θετική στάση Ρωσίας στο

Κυπριακό, είπε ο κ.Κατσουρίδης.

«Θα πρέπει κάποιος να συγκρίνει δηλώσεις Λαβρόφ με δηλώσεις Μπορέλ και ΥΠΕΞ Γερμανίας και ΓΓ του ΝΑΤΟ, για να είμαστε δίκαιοι, όταν κρίνουμε τοποθετήσεις».

Ο πρώτος σε εμπειρία διπλωμάτης στον κόσμο, είπε ο Νίκος Κατσουρίδης, δεν θα κάνει δηλώσεις του στυλ «φύγετε από την Κύπρο». Όταν όμως καταδικάζει ενέργειες που προκαλούν, είναι σαφές σε ποιον αναφέρεται.

Ο κ. Κατσουρίδης είπε ότι σωστά τονίσθηκε ως σημαντικό το θέμα της Αμμοχώστου.

«Για να δηλώνει τέτοια πράγματα ο ΥΠΕΞ της χώρας, ο δεύτερος μετά τον Πούτιν με τέτοιες αρμοδιότητες δεν μένει σε μια διακήρυξη που φέρνει εδώ στην Κύπρο, δεν λειτουργούν έτσι τα μεγάλα κράτη», είπε ο κ.Κατσουρίδης.

Από την ώρα που η Ρωσία εγκαταστάθηκε στη Συρία, είναι στην περιοχή και έχει συμφέρον, ανέφερε ο κ.Κατσουρίδης υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι οι ΗΠΑ δεν μπορούν να διαδραματίζουν τον ρόλο που είχαν κάποτε στην Ανατολική Μεσόγειο, κυρίως για οικονομικούς λόγους. Ο κ.Κατσουρίδης έφερε ως παράδειγμα γι’ αυτό την κατάργηση του έκτου στόλου.

«Δεν διερωτόμαστε γιατί το Ισραήλ έχει άριστες σχέσεις με τη Ρωσική κυβέρνηση τα τελευταία χρόνια; Γιατί ο έτερος σύμμαχος ΗΠΑ, Σαουδική Αραβία, επίσης κτίζει σχέσεις;», είπε καταληκτικά ο κ.Κατσουρίδης.

Keywords
Τυχαία Θέματα