Κατηγορίες μεταλλάξεων των αντιεμβολιαστών, ανεμβολίαστων & σκεπτικιστών Covid

Στην Κύπρο, όπως και παγκοσμίως, έχουμε την τάση να  βάζουμε στο ίδιο καλάθι όλους όσους έχουν κάπως διαφορετικές-αντισυμβατικές-αιρετικές γνώμες και πεποιθήσεις για το θέμα Covid19 και του εμβολιασμού. Ορισμένοι γενικοί χαρακτηριστικοί που κυκλοφορούν στον δημόσιο διάλογο και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι: «αρνητές», «αντιεμβολιαστές», «ανεμβολίαστο», «Covidiots» και το προσβλητικό «ψέκασμένοι».

H γενικευμένη όμως ομαδοποίηση καθιστά πιο δύσκολο τον διαχωρισμό από τους σκληροπυρηνικούς, τους παράλογους, τους θρησκόληπτους

, τους περαπλανημένους, τους σκεπτικιστές,  τους μη λογικούς και τους μη ορθολογιστές. Υπάρχει όμως διαφορά μεταξύ κάποιου που πιστεύει ότι ο Covid προκαλείται από τηλεφωνικά σήματα 5G και ενός ατόμου που είναι απλώς σκεπτικιστής για τα νέα φάρμακα. Ένας αντιεμβολιαστής  που λαμβάνει πειραματικές θεραπείες Covid στις ΜΕΘ μπορεί κάλλιστα να είναι ηλίθιος, αλλά δεν είναι απαραίτητα υποκριτής.

Ένας ισραηλινός αναλυτής, o Αριέχ Κοβλέρ,  έκανε μια γενική χαρτογράφηση των διάφορων κατηγοριών τάσεων όλων αυτών που η κοινωνία τσουβαλιάζει ως «αντιεμβολιαστές». Όπως σημειώνει στην ανάλυσή του δεν υπάρχει καν ένας καθαρός όρος που να περιλαμβάνει όλες αυτές τις πεποιθήσεις, και ίσως δεν θα έπρεπε να υπάρχει. Αλλά αυτό που τους ενώνει είναι ο σκεπτικισμός ή η αντίθεση στην κύρια επιστημονική κατανόηση του ιού, της νόσου και των παρεμβάσεων, είτε ιατρικών είτε μη φαρμακευτικών, για τον έλεγχό του.

Ακολουθούν οι διάφορες κατηγορίες

«H Covid-19 είναι ψέμα»

Αυτοί οι άνθρωποι πιστεύουν ότι δεν υπάρχει ασθένεια. Η Covid-19, για αυτούς,  είναι ένα ψέμα και οι άνθρωποι δεν αρρωσταίνουν πραγματικά από αυτό.

Αυτός ο ισχυρισμός έχει μερικές μορφές. Ένα συνηθισμένο παράδειγμα είναι οι άνθρωποι που επιμένουν ότι ο Covid  είναι απλά ένα καμουφλάρισμα της γρίπης ή ενός κοινός ιό του κρυολογήματος. Όταν λένε «είναι απλώς η γρίπη», το εννοούν κυριολεκτικά. Αυτό ξεκίνησε πολύ νωρίς. Γενικότερα, ο Ντόναλντ Τραμπ ισχυρίστηκε επανειλημμένα ότι ο Covid ήταν  κόλπο των Δημοκρατικών καθ' όλη τη διάρκεια του 2020.

Οι υποστηρικτές αυτής της θεωρίας συνωμοσίας βρίσκουν «απόδειξη» στην εικονική εξαφάνιση της γρίπης τον χειμώνα 2020/21. Την άνοιξη του 2020,  ομάδες που υποστηρίζουν αυτό το σενάρια προσπάθησαν να αποδείξει ότι οι πτέρυγες Covid στα νοσοκομεία ήταν άδειες και έκαναν μέσα εφόδους.

Αυτή η θεωρία είναι ιδιαίτερα επικίνδυνη, επειδή τα μολυσμένα άτομα δεν λαμβάνουν κανένα μέτρο κατά της μόλυνσης άλλων, δεν αναζητούν έγκαιρη ιατρική φροντίδα και συχνά αρνούνται να αποδεχτούν τη διάγνωση του Covid-19 ακόμη και στα κρεββάτια του θανάτου τους επειδή «όλα είναι κατασκευαμένα».

Πράγματα που λένε:

«Πώς και δεν υπήρχε γρίπη το 2020;»

«Πού είναι οι υπερβολικοί θάνατοι; Όχι, δεν πιστεύω ότι αυτό το γράφημα είναι πραγματικό"

“Ο Covid είναι φάρσα”

«Το FakeDEMic θα εξαφανιστεί μόλις ο Τραμπ φύγει από την εξουσία….»

Η ασθένεια είναι πραγματική, αλλά δεν προκαλείται από τον κορωνοϊό

Πολλοί θα θυμάστε ότι της πανδημίας προηγήθηκε το ζήτημα με τα 5G. Οι άνθρωποι που πίστευαν ότι ο Covid-19 προκλήθηκε πραγματικά από πομπούς τηλεφώνου που ως επί το πλείστον δεν είχαν καν κατασκευαστεί ακόμη; Ίσως είναι η πιο σημαντική εκδοχή της θεωρίας ότι ο κορωνοϊός δεν είναι αληθινός. Αλλά αυτό έχει όλα τα είδη των μορφών.

Οι άνθρωποι που το πιστεύουν αυτό δεν ισχυρίζονται ότι κανείς δεν αρρωσταίνει. Αντίθετα, πιστεύουν ότι υπάρχει μια μυστηριώδης ασθένεια που σκοτώνει εκατομμύρια σε όλο τον κόσμο.

Μερικοί από αυτούς δεν πιστεύουν στους ιούς, βασικά. Αυτοί οι άνθρωποι μιλούν για τα αξιώματα του Koch που αναπτύχθηκαν πριν ανακαλυφθούν οι ιοί, για να υποστηρίξουν ότι η ασυμπτωματική μόλυνση είναι αδύνατη ή ότι ο ιός Sars-CoV-2 δεν είναι πραγματικός. Συχνά θα ακούσετε ανθρώπους «αθώα» να ρωτούν εάν ο ιός έχει απομονωθεί ποτέ ή να εγείρουν αμφιβολίες σχετικά με την εξέταση PCR.

Εάν ο ιός δεν προκαλεί Covid, τι κατηγορούν;

Σήματα τηλεφώνου 5Gανεπάρκεια βιταμινών«Chemtrails» βγαίνουν από αεροπλάναΡύπανσηΚάποιο είδος μαζικής δηλητηρίασηςΓραφένιογενετικά τροποποιημένα τρόφιμαμοργκελόνια (είναι η άτυπη ονομασία μιας αυτοδιαγνωσμένης, επιστημονικά μη τεκμηριωμένης πάθησης του δέρματος στην οποία τα άτομα έχουν πληγές που πιστεύουν ότι περιέχουν ινώδη ύλη)παράσιταβακτήριαμάσκες προσώπουΕμβόλια κατά του Covid….

Ο κατάλογος δεν τελειώνει ποτέ, αν και το 5G κατηγορήθηκε νωρίς, μετά οι μάσκες και τα lockdown και τώρα τα εμβόλια.

Μερικές από αυτές είναι ασθένειες κατοικίδιων ζώων που προηγούνται της πανδημίας. Οι άνθρωποι που πιστεύουν ότι όλες οι ασθένειες προκαλούνται από παράσιτα ή ενεργειακές ανισορροπίες πιστεύουν ότι ο Covid προκλήθηκε επίσης από παράσιτα ή ενεργειακές ανισορροπίες.

Επειδή αυτοί οι άνθρωποι πιστεύουν στην ασθένεια Covid, μπορεί πραγματικά να φοβούνται μήπως αρρωστήσουν οι ίδιοι και λαμβάνουν μέτρα για να αποφύγουν οτιδήποτε πιστεύουν ότι την προκαλεί. Τείνουν να αντιτίθενται στους περιορισμούς Covid, την κάλυψη και τα εμβόλια επειδή πιστεύουν ότι δεν παρέχουν κανένα όφελος, αλλά μπορεί να προσπαθήσουν να «σώσουν» τους υπόλοιπους από εμάς προειδοποιώντας για τον πραγματικό κίνδυνο.

Πράγματα που λένε:

«Πώς αυξήθηκαν τα κρούσματα Covid σε κάθε χώρα αφού άρχισαν να εμβολιάζονται;»

«Κανείς δεν έχει απομονώσει ποτέ τον ιό Covid»

«Πώς μπορεί ο κορωνοϊός να είναι πραγματικός αν δεν ακολουθεί τα αξιώματα του Κοχ;»

«Δεν υπάρχει ποτέ ασυμπτωματική ασθένεια για οποιαδήποτε ασθένεια, αυτό είναι αδύνατο»

«Μολύναμε πάρα πολύ τον κόσμο και ο Covid είναι η απάντηση της φύσης»

«Ας κάψουμε έναν πύργο 5G».

Ο Covid είναι πραγματικός αλλά δεν είναι πολύ επικίνδυνος

Ο πιο εξέχων υποστηρικτής της ιδέας ότι ο Covid δεν είναι και τόσο κακός ήταν ο Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος ως Πρόεδρος ισχυριζόταν σταθερά ότι ο Covid ήταν λιγότερο επικίνδυνος από τη γρίπη. Αυτή είναι ίσως μια από τις πιο κοινές θέσεις, και οι άνθρωποι που την κατέχουν δεν είναι όλοι στην περιοχή της θεωρίας συνωμοσίας, αν και πολλοί καταλήγουν να πιστεύουν σε άλλες θεωρίες συνωμοσίας σε μια προσπάθεια να εξηγήσουν γιατί ο κόσμος αντιδρά για μια ασθένεια που δεν είναι επικίνδυνη.

Οι υποστηρικτές αυτής της θέσης κάνουν κακή χρήση ή παρεξηγούν στατιστικά στοιχεία σχετικά με το ποσοστό θνησιμότητας κρουσμάτων Covid-19 και το ποσοστό θνησιμότητας λόγω μόλυνσης και τονίζουν συνεχώς ότι ο Covid έχει «περισσότερο από 99% ποσοστό επιβίωσης» και είναι «λιγότερο επικίνδυνος από τη γρίπη», χωρίς να καταλαβαίνουν ότι:

Για κάθε ηλικιακή ομάδα, εκτός από τα παιδιά, ο Covid-19 είναι πολύ πιο θανατηφόρος από τη γρίπη.Ο κορωνοϊός, ειδικά τώρα με τις παραλλαγές Delta και AY4.2, είναι πολύ πιο μολυσματικός από τη γρίπη, επομένως είναι πολύ πιο πιθανό να τον κολλήσετε εξαρχής.

Πώς εξηγούν αυτοί οι άνθρωποι τον υψηλό αριθμό θανάτων από Covid;

Πολλοί επιμένουν ότι οι αριθμοί χειραγωγούνται και διογκώνονται σκόπιμα και ότι οι περισσότεροι θάνατοι ήταν άνθρωποι που πέθαναν από άλλα αίτια ενώ έτυχε να έχουν Covid. Φυσικά, στην πραγματικότητα κανείς δεν πεθαίνει «από Covid» όπως κανείς δεν πεθαίνει «από AIDS» — πεθαίνει από πνευμονία, αναπνευστική ανεπάρκεια, ανεπάρκεια οργάνων, εμβολές και όλα τα πράγματα που προκαλεί ο Covid στο σώμα.

Στον κόσμο του MAGA, οι άνθρωποι αναφέρονταν στον Covid ως "the Coff" ως έναν τρόπο να τονίσουν πόσο ασφαλές είναι.

Οι άνθρωποι που πιστεύουν ότι ο Covid δεν είναι επικίνδυνος αντιτίθεται στους περιορισμούς, ειδικά στα lockdown επειδή "τα lockdowns σκοτώνουν". Οι ψευδείς ισχυρισμοί περί μεγάλης αύξησης των αυτοκτονιών κατά το lockdown (στην πραγματικότητα, πολλές χώρες είδαν τις αυτοκτονίες να μειώνονται κατά τη διάρκεια των lockdown) διατυπώθηκαν και οι πραγματικές αλλά πολύ σπάνιες σοβαρές παρενέργειες του εμβολίου ισχυρίστηκαν ότι ήταν αδικαιολόγητες επειδή ο ιός δεν είναι επιβλαβής εξ αρχής.

Υπάρχει μια πιο περιορισμένη (και πιο δικαιολογημένη) εκδοχή αυτής της θέσης, επίσης: Ο Covid είναι επικίνδυνος, αλλά αν είσαι μεγάλος ή  σε κακή υγειονομική κατάσταση.

Αυτό δεν είναι εντελώς αναληθές, φυσικά, επειδή η ηλικία είναι ο μεγαλύτερος παράγοντας κινδύνου για σοβαρό Covid-19. Άλλοι κύριοι παράγοντες κινδύνου είναι ο διαβήτης, η νοσηρή παχυσαρκία, τα χρόνια αναπνευστικά προβλήματα και η ανοσοκαταστολή. Τα άτομα με αυτούς τους παράγοντες κινδύνου διατρέχουν πολύ μεγαλύτερο κίνδυνο σοβαρής νόσου, νοσηλείας και θανάτου.

Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι ο Covid είναι ασφαλής για όλους τους άλλους, ειδικά για ενήλικες ηλικίας 30 και 40 ετών που έχουν γεμίσει νοσοκομεία σε διαφορετικά σημεία της πανδημίας. Και, φυσικά, ακόμη και ο «ήπιος» Covid που δεν οδηγεί σε εισαγωγή στο νοσοκομείο μπορεί να αφήσει τους ανθρώπους κουρασμένους, με βλάβη στους πνεύμονες και χωρίς αίσθηση όσφρησης για μήνες ή περισσότερο.

Πράγματα που λένε:

«Δεν πέθαναν από Covid, πέθαναν με Covid»

«Τα lockdown είναι πιο επικίνδυνα από τον ιό»

«Γιατί να εμβολιαστώ αν έχω περισσότερες από 99% πιθανότητες να επιβιώσω;»

Ο Covid κατασκευάστηκε από παγκόσμιες ελίτ για έναν άθλιο σκοπό

Αυτοί οι άνθρωποι πιστεύουν στον Covid, αλλά πιστεύουν ότι έχει δημιουργηθεί σκόπιμα για να δικαιολογήσει τα lockdown,  ή τις μάσκες, ή τα εμβόλια., ή τα  διαβατήρια εμβολίων ή ίσως για να αναδιαμορφώσουμε τις παγκόσμιες δομές εξουσίας, έτσι ώστε οι παγκόσμιες ελίτ να μπορούν να επιβάλουν τα σχέδιά τους (Εντομεταξύ είναι ήδη παγκόσμιες ελίτ, αλλά υποθέτω ότι ίσως θέλουν να είναι περισσότερο. Αν έχετε ακούσει ποτέ τον όρο "PLANdemic", αυτό είναι βασικά αυτό που εννοούν αυτοί οι άνθρωποι).

Μερικοί από αυτούς πιστεύουν ότι η πανδημία υποτίθεται ότι θα οδηγήσει σε πιθαναγκασμό όλους να ακολουθούν τις κυβερνητικές οδηγίες σχετικά με τα lockdown, τους περιορισμούς κ.λπ., προκειμένου να μας κάνει πιο συμμορφωτικούς μακροπρόθεσμα. Κάποιοι πιστεύουν ότι υποτίθεται ότι θα ερημώσει τον κόσμο ως μέρος της πράσινης ατζέντας.

Όλο και περισσότερο, αυτή η πεποίθηση επικαλύπτεται σε μεγάλο βαθμό με τις πιο ακραίες πεποιθήσεις κατά των παροξυσμών (βλ. παρακάτω), επειδή φαντάζονται ότι τα υποτιθέμενα εμβόλια είναι ένας βασικός μηχανισμός για την επίτευξη του κακού αποτελέσματος.

Μια άλλη βασική φράση εδώ είναι το «Great Re3set» , η οποία ήταν το θέμα της συνάντησης του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ του 2020 στο Νταβός, με στόχο την ανοικοδόμηση της οικονομίας μετά την πανδημία. Όσοι προωθούν θεωρίες συνωμοσίας αγκάλιασαν τον όρο τον δικαιολόγησαν στο μυαλό τους ως την απόδειξη ότι η παγκόσμια εξοτσία σχεδίασε την πανδημία για να επιτρέψει αυτήν το «Reset».

Οι πιστοί σε αυτή τη θεωρία μερικές φορές πιστεύουν επίσης ότι ο Covid προκαλείται από κάποια μυστική μέθοδο cabal (π.χ. 5G) και όχι από ιό, όπως αναφέρθηκε παραπάνω. Συχνά επισημαίνουν οτιδήποτε ανέφερε κορωνοϊούς, εμβόλια κορωνοϊού κ.λπ. που προηγούνται της πανδημίας ως «απόδειξη» ότι είχε σχεδιαστεί εκ των προτέρων (στην πραγματικότητα, υπήρχαν ήδη άλλοι κορωνοϊοί, όπως ο στενά συνδεδεμένος ιός SARS) και μερικές φορές το συνδέουν με τον Μπιλ Γκέϊτς.

Πράγματα που λένε:

"Πανδημία? Περισσότερο σαν PLANdemic!»

«Αντισταθείτε στο Great Reset!»

«Ο Μπιλ Γκέιτς κατέχει το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας για τον κορωνοϊό. Ύποπτο, ε;»

Το εμβόλιο είναι ψεύτικο και σκόπιμα επιβλαβές

Οι πιο ακραίοι αντιεμβολιαστές  των θεωριών συνομωσίας  πιστεύουν ότι τα εμβόλια Covid-19 είναι ψεύτικα  και σκόπιμα κατασκευασμένα για να βλάψουν τους ανθρώπους.

Τι ψεύτικο έχουν; Λοιπόν, αυτό εξαρτάται. Πριν καν υπάρξουν εμβόλια, μερικοί υποστήριξαν ότι τα εμβόλια θα περιελάμβαναν πιθανώς ένα μικροτσίπ για την παρακολούθηση όλων ή έναν δέκτη 5G

Έκτοτε, έχουν εμφανιστεί και άλλοι ισχυρισμοί.

Μερικοί άνθρωποι ισχυρίστηκαν ότι τα εμβόλια είναι κυριολεκτικά δηλητήριο που θα σκοτώσει όλους όσους εμβολιαστούν μέσα σε λίγες εβδομάδες. Μετά από μερικές εβδομάδες έπρεπε να τροποποιήσουν αυτόν τον έναν σε μερικούς μήνες. Τώρα έχουμε σχεδόν ένα χρόνο από τους πρώτους εμβολιασμούς και το χρονοδιάγραμμα έχει  μετατεθεί σε «μερικά χρόνια».

Ένας άλλος κοινός ισχυρισμός συνωμοσίας είναι ότι τα εμβόλια είναι μια μορφή πληθυσμιακού ελέγχου που θα στειρώσει όποιον το κάνει. Και πάλι, με σχεδόν 8 δισεκατομμύρια δόσεις που δόθηκαν τον τελευταίο χρόνο, αυτό θα  το είχαμε προσέξει μέχρι τώρα.

Ή υπάρχουν άνθρωποι που είπαν ότι το εμβόλιο τους έκανε μαγνητικούς, με τον οποίο εννοούσαν ότι μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν τον ιδρώτα και το λίπος του σώματος τους για να βάλουν ένα νόμισμα για να κολλήσουν στο πρόσωπό τους. Ή οι ισχυρισμοί ότι τα εμβόλια περιέχουν λουσιφεράση (η οποία είναι ακίνδυνη ούτως ή άλλως, αλλά στην πραγματικότητα δεν υπάρχει στα εμβόλια). Ή ότι αποτελούνται κυρίως από δυνητικά τοξικό οξείδιο του γραφενίου.

Ένας άλλος ισχυρισμός συνωμοσίας λέει ότι τα εμβόλια αλλάζουν το DNA των ανθρώπων και ότι οι εμβολιασμένοι άνθρωποι κυριολεκτικά δεν είναι πλέον άνθρωποι. Βίντεο με υποτιθέμενα «μολυσμένο αίμα εμβολίων» διαδόθηκαν στα κοινωνικά δίκτυα για να προσπαθήσουν να τρομάξουν περισσότερο τους ανθρώπους.

Φυσικά, οι συνωμοσιολόγοι αρνήθηκαν ότι πολιτικοί και διασημότητες εμβολιάστηκαν. Χρησιμοποίησαν βελόνες που εξαφανίζονταν, έκαναν εμβόλια φυσιολογικού ορού ή απλώς έλεγαν ψέματα.

Αυτή η θεωρία συνωμοσίας διασταυρώνεται με άλλες με διαφορετικούς τρόπους. Μερικοί από τους ανθρώπους που πιστεύουν ότι το εμβόλιο είναι ψεύτικο πιστεύουν ότι ο ιός κατασκευάστηκε σκόπιμα προκειμένου βάλουν σε όλους πλαστά εμβόλια. Μερικοί από αυτούς πιστεύουν ότι ο ιός είναι ψεύτικος και ο σκοπός των ψεύτικων  εμβολίων είναι να δώσουν στους ανθρώπους την ασθένεια covid.

Δεν είναι όλοι αυτοί οι άνθρωποι κατά των εμβολίων γενικά. Μερικά είναι δογμαιτκά αντιεμβολιαστές, σίγουρα, αλλά κάποιοι θα προσπαθήσουν να ξεχωρίσουν άλλα εμβόλια από τα εμβόλια για τον κορωνοϊό: τα παλιά είναι καλά, αλλά αυτό είναι ψεύτικο.

Πράγματα που λένε:

«Μην κάνεις το εμβόλιο  με δηλητήριο!»

"Είμαι καθαρόαιμος"

 «Δεν είναι εμβόλιο. είναι γονιδιακή θεραπεία»

Τα εμβόλια δεν είναι ασφαλή ή δεν λειτουργούν

Αυτό δεν φτάνει στο σημείο να πει κανείς ότι τα εμβόλια είναι σκόπιμα κακά,  αλλά περιλαμβάνει μια ολόκληρη σειρά απόψεων, από κατανοητά νεύρα σχετικά με το  νέο εμβόλιο μέχρι ακραία συνωμοσιολογία.

Η πιο ήπια μορφή είναι οι άνθρωποι που είπαν "καλά, είναι καινούργιο και θέλω να περιμένω λίγο για να βεβαιωθώ ότι δεν υπάρχουν παρενέργειες". Είπαν ότι τα εμβόλια mRNA, συγκεκριμένα, ήταν νέα και τρομακτικά.

Πολλοί από αυτούς τους ανθρώπους αποφάσισαν έκτοτε να εμβολιαστούν, τώρα που δισεκατομμύρια άλλοι έχουν πλέον εμβολιαστεί με ασφάλεια. Αλλά εξακολουθούν να υπάρχουν μερικοί μερικοί που ακόμη είναι διστακτικοί, άνθρωποι που ανησυχούν για κάποια άγνωστη μακροπρόθεσμη παρενέργεια. Στην πραγματικότητα, οι παρενέργειες όλων των εμβολίων εμφανίζονται λίγο πολύ μέσα σε λίγες εβδομάδες από τον εμβολιασμό. Μερικοί από αυτούς τους ανθρώπους μπορεί να επιλέξουν ακόμα να εμβολιαστούν εγκαίρως. Κάποιοι δεν θα πειστούν ποτέ.

Ακολουθούν οι άνθρωποι που πιστεύουν ότι τα εμβόλια προκαλούν κοινές, σοβαρές παρενέργειες που οι αρχές καλύπτουν. Ισχυρίζονται ότι κάθε θάνατος διασημότητας ή αθλητή είναι πραγματικά θανατηφόρος από το εμβόλιο και ότι εκατομμύρια θάνατοι από εμβόλια κρύβονται ή ακόμη και επαναταξινομούνται ως θάνατοι από τον Covid. Ή ισχυρίζονται ότι προκαλεί στειρότητα, αλλά τώρα έχουν δει εμβολιασμένα άτομα να μένουν έγκυες και να κάνουν παιδιά, λένε ότι κάνει τα παιδιά σας στείρα (κάτι που, φυσικά, δεν θα αποδειχθεί ψευδές για πολύ καιρό).

Ακόμη πιο άγρια ​​είναι η θεωρία της «απόρριψης» - ότι οι εμβολιασμένοι άνθρωποι μπορούν να «μολύνουν» άλλους με κάποιο άλλο εμβόλιο. Ένα σχολείο της Φλόριντα απαίτησε από τους μαθητές να μείνουν σπίτι για 30 ημέρες μετά τον εμβολιασμό, φοβούμενοι μήπως κάνουν κακό σε άλλους. Ορισμένοι εργοδότες εξακολουθούν να αρνούνται να προσλάβουν εμβολιασμένα άτομα.

Έπειτα, υπάρχουν και οι άνθρωποι που λένε ότι τα εμβόλια απλώς δεν λειτουργούν ή μόλις και μετά βίας λειτουργούν. Αυτοί οι άνθρωποι μερικές φορές αρνούνται να τα αποκαλούν εμβόλια επειδή «τα αληθινά εμβόλια σε κάνουν για πάντα εντελώς άνοσο από μια ασθένεια» ή «μπορείς ακόμα να την κολλήσεις, οπότε είναι άσκοπο». Αντίθετα τις λένε ενέσεις, θεραπευτικές ενέσεις, πειραματικές ενέσεις…. πράγματα σαν αυτό. Αυτός ο ισχυρισμός είναι αρκετά mainstream σε μέρη της πολιτικής των Ρεπουμπλικανών των ΗΠΑ αυτή τη στιγμή.

Στην πραγματικότητα, πολλά εμβόλια παρέχουν μόνο μερική προστασία (π.χ. το εμβόλιο κατά της γρίπης) ή χρειάζονται περισσότερες από δύο δόσεις και τακτικές ενισχυτικές δόσεις (π.χ. Τέτανος). Τα εμβόλια κατά του κορωνοϊού ήταν εξαιρετικά προστατευτικά για τους πρώτους έξι μήνες, και ακόμη και μετά από αυτό το σημείο καθιστούν πολύ λιγότερο πιθανή τη σοβαρή ασθένεια, αλλά φαίνεται ότι χρειάζονται πιθανώς μια τρίτη δόση περίπου στους έξι μήνες. Τα καλά νέα, ωστόσο, είναι ότι η τρίτη δόση αυξάνει τα επίπεδα αντισωμάτων κατά δέκα φορές σε σύγκριση με αμέσως μετά τη δεύτερη δόση, και υπάρχουν κάποιες ενδείξεις ότι τα αντισώματα που παράγει είναι επίσης πιο αποτελεσματικά. Άρα μάλλον δεν θα χρειαζόμαστε ενισχυτές κάθε έξι μήνες.

Πράγματα που λένε:

«Ποιο είναι το νόημα των εμβολίων αν εξακολουθείς να μπορείς να το κολλήσεις και να μολύνεις άλλους;»

«Δεν είναι εμβόλιο. είναι μια θεραπευτική ένεση»

«Πώς γίνεται να υπάρχει ακόμα Covid αν εμβολιαστούν τόσοι πολλοί άνθρωποι;»

«Τέσσερις, πέντε , έξι δόσεις… εσείς τα πρόβατα θα κάνετε ό,τι σας πουν».

«Θα περιμένω 50 χρόνια σε περίπτωση που τα εμβόλια έχουν μακροχρόνιες παρενέργειες»

«Περιμένω μέχρι να εγκριθεί από τον FDA..»  Όταν εγκρίθηκε λένε «η έγκριση είχε πολιτικά κίνητρα, δεν έχω ακόμα πειστεί».

Ο Covid είναι πραγματικός και θανατηφόρος, αλλά έχει μια απλή θεραπεία

Βιταμίνη C. Χλωροκίνη. Υδροξυχλωροκίνη,  ιβερμεκτίνη κινίνη Αυτές είναι μόνο μερικές από τις υποτιθέμενες θαυματουργές θεραπείες για τον Covid-19 που οι γιατροί, οι μεγάλες φαρμακευτικές εταιρείες και οι αρχές καλύπτουν για οποιονδήποτε λόγο.

Κυρίως, οι άνθρωποι με τη θαυματουργή θεραπεία πιστεύουν ότι δεν υπάρχει λόγος να εμβολιαστούν και στην πραγματικότητα οι εμβολιασμοί είναι απάτη της Big Pharma για να πουλήσουν κάτι που κανείς δεν χρειάζεται. «Απλώς πάρτε  ένα χάπι Ιβερμεκτίνης εάν κολλήσετε Covid. Ή ίσως μια φορά την εβδομάδα για την πρόληψη του Covid», λένε.

Και πάλι, αυτό προωθήθηκε πολύ από τον Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος έσπρωξε ιδιαίτερα την υδροξυχλωροκίνη ως τη θεραπεία για τον Covid το 2020. Αλλά είναι μέρος μιας μεγαλύτερης παράδοσης στην Εναλλακτική Ιατρική που πιστεύει ότι όλες οι ασθένειες μπορούν να θεραπευτούν εύκολα.

Σε διάφορα σημεία της πανδημίας, ορισμένες από αυτές τις θεραπείες φαινόταν τουλάχιστον εύλογες. Περιορισμένες μελέτες  φάνηκαν  να δείχνουν ότι λειτούργησαν. Στη συνέχεια, αφιερώθηκε πολύς χρόνος έρευνας σε μεγαλύτερες δοκιμές που έδειξαν ότι δεν έκαναν τίποτα. Αρκετές μελέτες σχετικά με την Ιβερμεκτίνη από όλο τον κόσμο αποδείχθηκαν ότι παραποιήθηκαν ή παραποιήθηκαν ώστε να φαίνεται ότι το φάρμακο βοήθησε.

Εκατομμύρια άνθρωποι λαμβάνουν HCQ ή Ιβερμεκτίνη για τον Covid.

Δοκιμασία για όλους

Καταληκτικά,  υπάρχουν άνθρωποι που πιστεύουν ότι ο Covid δεν είναι πραγματικά πολύ επικίνδυνος, αλλά επίσης δεν ενοχλούνται από τα εμβόλια: δώστε τους εντολή να κάνουν ένα εμβόλιο και θα το κάνουν γιατί απλά δεν τους νοιάζει.

Όλα αυτά σημαίνει ότι οι άνθρωποι είναι περίπλοκοι. Η πανδημία του κορωνοϊού είναι το μεγαλύτερο και πιο σημαντικό παγκόσμιο γεγονός από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο. Φυσικά οι άνθρωποι μπερδεύονται, ειδικά με τη διαρκώς αναπτυσσόμενη επιστήμη, τις διαρκώς εναλλασσόμενες στατιστικές, την συνεχώς εξελισσόμενη καθοδήγηση. Φυσικά κάποιοι έχουν πέσει θύματα από  κάποιες άγριες θεωρίες συνωμοσίας, είτε για να καθησυχάσουν τον εαυτό τους είτε για να βγάλουν νόημα από έναν τρελό, τρομακτικό νέο κόσμο.

Η κατανόηση του είδους των πεποιθήσεων που έχουν οι άνθρωποι, και από πού προέρχονται, μπορεί να μας βοηθήσει στην αναζήτηση της αλήθειας από όλους μας.

Keywords
κυπρος, νέα, ηλίθιος, koch, lockdown, delta, aids, διαβήτης, σημαίνει, dna, ηπα, fda, big, μετρο, Καλή Χρονιά, εκλογες ηπα, κοινωνια, βγαινουν, πνευμονες, βιντεο, χωρες, το θεμα, ηπα, θανατος, θεμα, ιατρικη, ιος, πνευμονια, σηματα, τα νεα, τρομακτικο, ψεμα, ψεματα, dna, fda, αιμα, ανοιξη, αμφιβολιες, απλα, ασθενειες, εβδομαδες, γεγονος, γινεται, γιατροι, γριπη, δευτερο, δημοσιο, δηλητηριο, δικτυα, διπλωμα, ευκολα, ειπαν, υπαρχει, εμβολια, εβδομαδα, εμβολιο, εξι, επρεπε, ετων, ζωων, ιδιο, ειδος, ηλικια, ηλίθιος, ιοι, υπηρχαν, θεωριες, θεωρια, κυρια, λογο, μηνες, μορφη, μπορεις, μυαλο, νευρα, νοημα, νοσοκομεια, νταβος, ομαδα, παντα, ορος, οφελος, παιδια, παχυσαρκια, πιθανοτητες, προβατα, προβληματα, σιγουρα, συγκεκριμενα, συνεχεια, σειρα, σκεπτικισμος, σωμα, σπιτι, σχεδια, σχολειο, ταση, τριτη, φαρμακα, φυσικα, φτανει, φορα, χρονος, ψευτικα, ψευτικο, ψευτικος, ασφαλεια, big, delta, εγκυες, ειδη, χωρα, ιδιαιτερα, κακος, koch, λιπος, μια φορα, νοσοκομειο, ομαδες, πληγες, σημαίνει, σκοτωνει, τρελο, θελω να, θεσεις, ξεκινησε
Τυχαία Θέματα