Καθ.Καραγιάννης:Η επιδημιολογική εικόνα κατεχομένων και οι πτήσεις από Τουρκία

Για την αυριανή συνεδρία της Τεχνικής Δικοινοτικής Επιτροπής για την Υγεία, τα εισαγόμενα κρούσματα και τον τουρισμό μίλησε στην εκπομπή «Μεσημέρι και Κάτι» του ΣΙΓΜΑ ο καθηγητής Μικροβιολογίας, Δρ. Πέτρος Καραγιάννης.

Όσον αφορά τα θέματα που θα συζητηθούν στην αυριανή συνάντηση της Τεχνικής Δικοινοτικής Επιτροπής ο Δρ. Καραγιάννης είπε πως, «αναμένεται να δοθεί από την τ/κ πλευρά η επιδημιολογική εικόνα στα κατεχόμενα. Επίσης θα εκφράσουμε την ανησυχία μας για το άνοιγμα των πτήσεων από Τουρκία όπως επίσης

και τις πτήσεις φοιτητών που ταξιδεύουν μέσω Τουρκίας από το Ιράν για να φτάσουν στα παράνομα Πανεπιστήμια των κατεχομένων.

Διαβάστε: Λ. Κωστρίκης: Να μας εξηγήσουν οι Τ/κ τη λογική των πτήσεων από την Τουρκία

Παράλληλα σύμφωνα με τον Δρ. Καραγιάννη πρέπει να συζητηθούν τα μέτρα ασφαλείας στα σημεία διέλευσης.

Όσον αφορά την επιδημιολογική εικόνα στην Κύπρο ο Δρ. Καραγιάννης είπε πως «αυτή η βδομάδα είναι το τελευταίο μεγάλο τεστ με την μαζική έλευση στην Κύπρο πολιτών από άλλες χώρες. Στην κατηγορία Α δεν θα χρειάζεται να προσκομίζουν πιστοποιητικό ότι έχουν κάνει το τεστ για τον κορωνοιό και επομένως κάποιος από αυτούς να μας βγει θετικός».

Πρόσθεσε πως «στην κοινότητα έχουμε μηδενικά κρούσματα για το λόγο ότι τις τελευταίες τέσσερις ημέρες όλα τα κρούσματα είναι εισαγόμενα . Ο ιός ίσως έφυγε από την κοινότητα αλλά δεν έφυγε  από την Κύπρο λόγω των ατόμων που επαναπατρίζονται».

«Τα άτομα αυτά πρέπει να συμπεριφέρονται υπεύθυνα να μην μπουν στον πειρασμό να βγουν έξω και να  μεταδώσουν τον ιό», είπε τέλος.

Keywords
Τυχαία Θέματα