Κάθε χρόνο 21 εκ. άνθρωποι πέφτουν θύματα trafficking

Έχει υπολογισθεί ότι κάθε χρόνο 21 εκατομμύρια άνθρωποι πέφτουν θύματα του trafficking, εκ των οποίων το μεγαλύτερο ποσοστό είναι γυναίκες και παιδιά, αναφέρει σε μήνυμα του για την αυριανή Πανευρωπαϊκή Ημέρα κατά της Εμπορίας Ανθρώπων, ο Επίτροπος Εθελοντισμού και ΜΚΟ Γιάννης Γιαννάκη.

Όπως σημειώνει, σύμφωνα με στοιχεία της Unicef, εκτιμάται ότι περίπου 1,2 εκατομμύρια παιδιά πέφτουν θύματα trafficking κάθε χρόνο. Γενικά, τα μέχρι σήμερα

στοιχεία δείχνουν ότι πρόκειται για μια εγκληματική δραστηριότητα, με διεθνείς προεκτάσεις, η οποία καταγράφεται ως η 3 η κατά σειρά οργανωμένη μορφή εγκληματικής δραστηριότητας μετά την εμπορία των όπλων και ναρκωτικών.

Αναφέρει, επίσης, ότι η εμπορία ανθρώπων απαγορεύεται ρητά από τον Χάρτη Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η οποία έχει θέσει την καταπολέμηση αυτού του φαινομένου ως μια από τις προτεραιότητές της.

«Έχοντας ως απώτερο σκοπό την εξάλειψη του φαινομένου αυτού, η Ένωση δραστηριοποιείται για την ανάπτυξη μιας ολοκληρωμένης και πολυδιάστατης προσέγγισης της πρόληψης της εμπορίας ανθρώπων, της δίωξης των εμπόρων και της προστασίας των θυμάτων με την συμμετοχή όλων των εμπλεκομένων φορέων – Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων και εκπροσώπων της κοινωνίας των πολιτών, Κοινωνικών Υπηρεσιών, Δικαστικών και Αστυνομικών Αρχών και Υπηρεσιών μετανάστευσης», προσθέτει.

Αναφέρει, τέλος, ότι όλα τα κράτη μέσω των κυβερνήσεων και πολιτικών τους οφείλουν να μεριμνούν ώστε να παρέχεται στήριξη στα θύματα πριν, κατά τη διάρκεια και μετά την ποινική διαδικασία.

Πηγή ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα