Καθάρισε με Παστόρε

Η Παρί έφυγε με νίκη 3-1 από τη Νίκαια επί της Νις με πρωταγωνιστή τον Παστόρε και ανέβηκε και πάλι στην κορυφή της Ligue 1.

Από τη στιγμή που όλα δείχνουν ότι το τρένο του Champions League χάθηκε, η Παρί στρέφει την προσοχή της στο πρωτάθλημα. Οι Παριζιάνοι κατάφεραν να φύγουν

με νίκη 3-1 επί της Νις από τη Νίκαια με εξαιρετική εμφάνιση στο δεύτερο μέρος και ανέβηκαν και πάλι στην κορυφή.

Οι απουσίες ήταν πολλές για τους Παριζιάνους, που δεν κατάφεραν να πάρουν τον έλεγχο στο πρώτο μέρος. Το ματς ήταν ανοιχτό, με τους γηπεδούχους να χάνουν τις ευκαιρίες τους Μπενραμά, Εϊσερίκ και Πλέα και τους φιλοξενούμενους να παίρνουν το προβάδισμα με την πρώτη τους σημαντική ευκαιρία στο 39’. Πολύ ωραία ασίστ του Λούκας, που ήταν χαμένος στον άξονα, και ο Παστόρε νίκησε τον πολύ καλό Πουπλέν για το 0-1. Εκεί, όμως, που όλα έδειχναν ότι η Παρί θα πάει στα αποδυτήρια με το προβάδισμα, ο Καβάνι έχασε μεγάλη ευκαιρία στο 44’ και στο 45+1’ ο Μποντμέρ πλήγωσε την πρώην ομάδα του για το 1-1. Οι παίκτες του Μπλαν δεν απομάκρυναν σωστά μετά το κόρνερ, ο Μπενραμά επιχείρησε το μακρινό σουτ και ο έμπειρος μέσος έβαλε ωραία το πόδι του για το 1-1.

Στη επανάληψη το παιχνίδι ήταν εξαιρετικό, με τους φιλοξενούμενους να ανεβάζουν στροφές μετά το 50’ και να φτάνουν δίκαια στη νίκη. Στο 48’ ο Πουπλέν έβγαλε εκπληκτικά το δυνατό πλασέ του Νταβίντ Λουίζ από κοντά, ενώ στο 50’ οι νισουά έφτασαν μία ανάσα από το γκολ, όταν ο Σιρίγκου έβγαλε εντυπωσιακό το σουτ του Εντουάρντο, με την μπάλα στη συνέχεια να σταματάει στο αριστερό κάθετο δοκάρι του! Στο 59’ ο Νταβίντ Λουίζ έφτασε ξανά μία ανάσα από το γκολ. Αρχικά είδε την μπάλα να σταματάει στο οριζόντιο δοκάρι μετά τη καρφωτή του κεφαλιά, ενώ στη συνέχεια από πολύ δύσκολη γωνία την έστειλε άουτ!

Τελικά, το γκολ για την Παρί ήρθε στο 63’, όταν ο Παστόρε κατάφερε να νικήσει τον Πουπλέν με διπλή προσπάθεια, ενώ 5’ αργότερα οι Παριζιάνοι εδραίωσαν το προβάδισμά τους. Ο Αμαβί ανέτρεψε τον Καβάνι εντός περιοχής, ο διαιτητής Ντεσιάζ έδωσε το καθαρό πέναλτι και ο Ουρουγουανός δεν αστόχησε από την άσπρη βούλα για το 1-3. Οι παίκτες του Μπλαν κατέβασαν στροφές στη συνέχεια, εκείνοι του Πιελ πίεσαν και έψαξαν το γκολ μέχρι το τέλος, είχαν αρκετές καλές προσπάθειες, κυρίως με τους Εϊσερίκ και Μποσέτι, όμως τίποτα δεν άλλαξε.

Νις (Κλοντ Πιελ): Πουπλέν, Πιελ, Ζενεβουά, Μποντμέρ, Αμαβί, Μεντί, Ραφετρανιενά (57' Ντιγκάρ), Κάρλος Εντουάρντο, Εϊσερίκ, Μπενραμά (62' Χουλτ), Πλέα (70' Μποσέτι)

Παρί (Λοράν Μπλαν): Σιρίγκου, Οριέρ, Μαρκίνιος, Νταβίντ Λουίζ, Ντιν, Καμπάγ (60' Ματουιντί), Ραμπιό, Λούκας (73' Μπαεμπέκ), Παστόρε, Λαβέτσι (84' Μάξγουελ), Καβάνι

Keywords
Τυχαία Θέματα