Καθ. Καραγιάννης:Από ποιες χώρες πιθανόν να μην ζητάμε τεστ κορωνοϊού (ΒΙΝΤΕΟ)

Για τα επιδημιολογικά δεδομένα των τελευταίων ημερών αλλά και την αυριανή σύσκεψη της επιδημιολογικής ομάδας του Υπουργείου Υγείας με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, μίλησε στις «Τομές στα Γεγονότα», ο καθηγητής Μικροβιολογίας δρ Πέτρος Καραγιάννης.


Ο δρ Καραγιάννης εξέφρασε την άποψη πως η επιδημιολογική εικόνα πηγαίνει από το καλό στο καλύτερο.

«Έχουμε μονοψήφιους αριθμούς εδώ και τρείς βδομάδες σχεδόν. Ακόμα δεν έφτασε στα μηδενικά, αλλά έστω και με ένα χθες και ένα κρούσμα σήμερα, ίσως αύριο έχουμε και το μηδέν», είπε.

Ερωτηθείς για το πώς εξηγείται

το γεγονός ότι τα κρούσματα δεν αφορούν περιπτώσεις ιχνηλατήσεων από ήδη επιβεβαιωμένα κρούσματα, ο δρ Καραγιάννης είπε πως από ότι φαίνεται δεν είναι νέα κρούσματα αλλά κρούσματα του παρελθόντος που έχουν ποσότητες υπολειμματικού ιού».

85χρονη το μοναδικό σημερινό κρούσμα - Είχε κάνει πάρτι γενεθλίων

Πρόσθεσε πως στην Κύπρο υπάρχουν 120 ίδια περιστατικά. «Τα άτομα αυτά μπορεί να αρνητικοποίησαν κάποια στιγμή αλλά την μια εβδομάδα μπορεί να βγουν αρνητικοί και την άλλη θετικοί».

Όσον αφορά την αυριανή συνάντηση με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη και τις συζητήσεις που θα αφορούν τον τουρισμό, ο δρ Καραγιάννης είπε πως «θα πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί από πού θα δεχθούμε τουρίστες στο πρώτο στάδιο. Κατ' επέκταση θα πρέπει να είναι από χώρες που έχουν την ίδια επιδημιολογική εικόνα μαζί μας ή ακόμα καλύτερη».

«Είμαστε σίγουροι ότι στην Κύπρο οι ψηλές θερμοκρασίες βοηθούν σε μη εξάπλωση»

Πρόσθεσε πως «αυτή την στιγμή, στην περιοχή μας οι μόνες χώρες που βρίσκονται σ' αυτή τη θέση είναι το Ισραήλ, η Ελλάδα, η Μάλτα και ίσως η Αυστρία.Θα μπορούσαμε απ' αυτές τις χώρες να δεχθούμε άτομα που δεν θα είναι ανάγκη να φέρουν πιστοποιητικό ότι έχουν κάνει το τεστ κορωνοιού».

Τέλος ανέφερε πως «θα πρέπει να υπάρξουν διακρατικές συμφωνίες ώστε ότι αναμένει η μια χώρα να ισχύει και για την άλλη και να μην υπάρχουν προβλήματα.

Β’Φάση χαλάρωσης: Τι αλλάζει, τι επιτρέπεται και τι ανοίγει νωρίτερα (BINTEO)

Όσον αφορά τις Ευρωπαϊκές χώρες που έχουν κοινά σύνορα είναι δύσκολο σε τέτοιες περιπτώσεις να παρεμποδίσεις τη διακίνηση».

Keywords
Τυχαία Θέματα