Κατέθεσε ο Αιγύπτιος επενδυτής της μαρίνας Αγίας Νάπας

Ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Αμμοχώστου στο Παραλίμνι, κατέθεσε σήμερα ο Αιγύπτιος δισεκατομμυριούχος επενδυτής της μαρίνας Αγίας Νάπας, Ναγκίπ Σαουϊρις, αναφορικά με το επεισόδιο σε νυχτερινό κέντρο της περιοχής τις πρωινές ώρες της 30ης Σεπτεμβρίου 2016, λίγες μόνο ώρες πριν την κατάθεση του θεμέλιου λίθου για το συγκεκριμένο μεγάλο έργο.

Κατηγορούμενοι στην υπόθεση είναι επτά συνολικά πρόσωπα, πέντε Κύπριοι και δύο αλλοδαποί, φρουροί

ασφαλείας και υπάλληλοι του κέντρου, οι οποίοι αντιμετωπίζουν κατηγορίες επίθεσης και πρόκλησης πραγματικής σωματικής βλάβης. Και οι επτά κατηγορούμενοι αρνούνται ενοχή.

Σύμφωνα με την Κατηγορούσα Αρχή, ο Αιγύπτιος μεγαλοεπενδυτής περιέγραψε με κάθε λεπτομέρεια τον ξυλοδαρμό που δέχθηκε ο ίδιος και η συνοδεία του από υπαλλήλους και φρουρούς ασφαλείας του νυχτερινού κέντρου όταν πήγαν για διασκέδαση με την άφιξη τους στην Κύπρο πέρσι το καλοκαίρι.

Πριν την ένορκη κατάθεση του Σαουϊρις, ο συνήγορος υπεράσπισης των επτά κατηγορουμένων υπέβαλε αίτημα για προδικαστική ένσταση, ωστόσο η Κατηγορούσα Αρχή ανέφερε πως είχε παρέλθει ο χρόνος για κάτι τέτοιο αφού ο μάρτυρας βρισκόταν ήδη στο εδώλιο για να καταθέσει, ότι είχαν δοθεί όλες οι καταθέσεις και το μαρτυρικό υλικό και πως όλο αυτό γίνεται για να αναβληθεί η υπόθεση και να ταλαιπωρηθεί ο μάρτυρας.

Το Δικαστήριο εξέδωσε τελικά ενδιάμεση απόφαση απορρίπτοντας την προδικαστική ένσταση του συνηγόρου υπεράσπισης και έτσι η διαδικασία συνεχίστηκε με την ένορκη κατάθεση του Αιγύπτιου, ο οποίος ανέφερε ότι ο καυγάς ξεκίνησε όταν ένας από τους συνεργάτες του ανέβηκε σε καναπέ για να χορέψει.

Αμέσως δέχθηκε παρατήρηση με άγριο και επιθετικό ύφος από γκαρσόνι του κέντρου. Σύμφωνα με τα όσα κατέθεσε ο Σαουϊρις ζήτησε το λόγο από τον διευθυντή του χώρου και όταν αυτός του ζήτησε να υποδείξει το γκαρσόνι, αυτός τον κτύπησε και με τα δύο του χέρια.

Πρόσθεσε ότι στη συνέχεια ένας φρουρός ασφαλείας αφού τον άρπαξε από πίσω, τον έβαλε χάμω, του κρατούσε τα δύο του χέρια, τον τραβούσε στο έδαφος για να τον βγάλει από το κέντρο ενώ παράλληλα τον κλοτσούσε. Ταυτόχρονα, κατέθεσε, ενώ ο φρουρός κρατούσε με το ένα του χέρι τα δύο χέρια του, τον χτυπούσε με το άλλο του χέρι στο πρόσωπο και στο σώμα.

Σύμφωνα με την κατάθεση του, ο Σαουϊρις από την επίθεση τραυματίστηκε στο αυτί, με την πληγή να αιμορραγεί, ενώ είχε μώλωπες πίσω από το κεφάλι και στο στήθος. Όταν ένας συνεργάτης του, κατέθεσε ο Αιγύπτιος, επενέβη προσπαθώντας να τον προστατέψει, δέχθηκε και ο ίδιος ξύλο από τους φρουρούς ασφαλείας του κέντρου.

Κατά τη διάρκεια του επεισοδίου, ο Σαουϊρις έχασε το κινητό του τηλέφωνο και τα παπούτσια του, ενώ ο συνεργάτης του έχασε ένα πανάκριβο ρολόι αξίας περίπου 25 χιλιάδων ευρώ. Όταν ζήτησε τα αντικείμενα που έχασε, οι φρουροί ασφαλείας του νυχτερινού κέντρου του έδωσαν μόνο το κινητό του τηλέφωνο και τα παπούτσια του, ενώ μέχρι σήμερα δεν έχει επιστραφεί το ρολόι του συνεργάτη του, είπε.

Στη συνέχεια, ο Σαουϊρις ανέγνωσε ενώπιον του Δικαστηρίου τη γραπτή κατάθεση που έδωσε στην Αστυνομία αμέσως μετά τα επεισόδια στο κέντρο διασκέδασης. Αφού είπε πως τα αγγλικά του αστυνομικού που του είχε πάρει κατάθεση ήταν πολύ φτωχά, σημείωσε πως το όργανο της τάξης είχε κάνει αρκετά λεκτικά λάθη. Ανέφερε δηλαδή ότι ενώ στην κατάθεση του είχε πει κάτι συγκεκριμένο ο αστυνομικός έγραψε κάτι άλλο, δίνοντας μάλιστα και παραδείγματα.

Πρόσθεσε ακόμα πως παρέδωσε στην Αστυνομία ως τεκμήριο το σχισμένο και ματωμένο πουκάμισό του. Όταν η Κατηγορούσα Αρχή ζήτησε το πουκάμισο από την Αστυνομία, αναφέρθηκε πως το πουκάμισο είχε χαθεί, αφού δεν είχε περαστεί ως τεκμήριο στη συγκεκριμένη υπόθεση, ενώ η αστυνομικός που παρέλαβε το πουκάμισο δεν έδωσε κατάθεση.

Στη συνέχεια ο συνήγορος υπεράσπισης ρώτησε τον Σαουϊρις εάν είναι προσωπικός φίλος του Προέδρου της Δημοκρατίας, εάν είναι εκατομμυριούχος και εάν διαθέτει επιχειρήσεις σε διάφορα μέρη του κόσμου, με τον μάρτυρα να απαντά καταφατικά.

Ωστόσο, σε ερώτηση κατά πόσον για το συγκεκριμένο ζήτημα επενέβη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο Αιγύπτιος απάντησε αρνητικά, προσθέτοντας μάλιστα πως ο ίδιος ούτε καν επικοινώνησε με τον Πρόεδρο.

Ο Αιγύπτιος αναγνώρισε και υπέδειξε στο Δικαστήριο στο εδώλιο του κατηγορουμένου, το γκαρσόνι, τον διευθυντή του κέντρου και τον φρουρό ασφαλείας.

Ο Ναγκίπ Σαουϊρις ολοκλήρωσε σήμερα τη μαρτυρία του και το Δικαστήριο όρισε την 16η Οκτωβρίου για συνέχιση της ακροαματικής διαδικασίας με την παρουσία νέων μαρτύρων κατηγορίας.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα