Κατέκτησε το Σούπερ Καπ κόντρα στη Φενέρ η Εφές

Η Αναντολού Εφές παρουσιάστηκε πιο έτοιμη από την Φενέρμπαχτσε, στον τελικό του Super Cup Τουρκίας και κατάφερε να φτάσει στη νίκη (79-74), κατακτώντας το τρόπαιο. Μεγάλος πρωταγωνιστής ο Σίμον, σημαντικές βοήθειες από τον Μίσιτς.

Ο πρώτος τίτλος της σεζόν στην Τουρκία κατέληξε στα χέρια της Αναντολού Εφές. Η ομάδα του Εργκίν Αταμάν άρχισε τη φετινή σεζόν όπως ακριβώς τελείωσε την περσινή: με νίκη απέναντι στην Φενέρμπαχτσε σε παιχνίδι που κρίνει τίτλο.

Η

Εφές κατάφερε να πάρει τα ηνία του αγώνα από τα μέσα της δεύτερης περιόδου και δεν κοίταξε πίσω. Στο τρίτο δεκάλεπτο οι πρωταθλητές ανέβασαν κατακόρυφα την απόδοσή τους και μετέτρεψαν το 39-37 του πρώτου ημιχρόνου σε 64-52 στο 30', βάζοντας βάσεις για την κατάκτηση της κούπας.

Στο τέταρτο δεκάλεπτο η Φενέρμπαχτσε προσπάθησε να μαζέψει τη διαφορά, με μπροστάρη τον Ντέρικ Ουίλιαμς, όμως κάτι τέτοιο δεν συνέβη, με την Εφές να κρατάει τον έλεγχο του αγώνα και να φτάσει στη νίκη και μαζί στο τρόπαιο.

Μεγάλος πρωταγωνιστής της αναμέτρησης ήταν ο Κρούνοσλαβ Σιμόν. Ο Κροάτης φόργουορντ μέτρησε 22 πόντους και 3 ριμπάουντ, δίνοντας πολλές λύσεις. Άξιος συμπαραστάτης του ήταν ο Βασίλιε Μίσιτς (19 πόντοι, 9 ασίστ, 5 ριμπάουντ, ενώ εξίσου σημαντική ήταν και η συνεισφορά των Ντάνστον (15 πόντοι) και Πίτερς (12 πόντοι, 8 ριμπάουντ).

Από πλευράς Φενέρμπαχτσε ο παίκτης που ξεχώρισε ήταν ο Ντέρικ Ουίλιαμς με 16 πόντους και 4 ριμπάουντ. Τον ακολούθησε ο Μελίχ Μαχμούτογλου με 11 πόντους. Ο Κώστας Σλούκας στα 30'35'' που έμεινε στο παρκέ μέτρησε 8 πόντους, 3 ριμπάουντ και 9 ασίστ.

Τα δεκάλεπτα: 19-20, 39-37, 64-52, 79-74. 

πηγή:Sdna.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα