Κατεχόμενα: Βουλευτής των Γκρίζων Λύκων με κορωνοϊό έφυγε με «ειδική» άδεια

H Yeni Düzen (06.08.20), σύμφωνα με το Γραφείο Τύπου &Πληροφοριών, γράφει ότι ο βουλευτής του Κόμματος Εθνικιστικής Δράσης (MHP) της Τουρκίας Μουσταφά Μπακί Ερσόι, κατά την επίσκεψη του στα κατεχόμενα βγήκε θετικός στην νόσο Covid-19 και αναχώρησε από το νησί με ιδιωτικό αεροπλάνο. 

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας, ο βουλευτής του MHP έφθασε στα κατεχόμενα προσκομίζοντας αρνητικό

αποτέλεσμα από διαγνωστική εξέταση για την νόσο Covid-19. Όταν όμως το αποτέλεσμα του τεστ, που διενεργήθηκε στο παράνομο αεροδρόμιο της Τύμπου, βγήκε θετικό, κλήθηκε να μπει σε καραντίνα. Ο Ερσόι κατά την διάρκεια, που νοσηλευόταν στο νοσοκομείο, κάνοντας αίτηση στην παράνομη πρεσβεία της Τουρκίας στα κατεχόμενα ζήτησε να διακομιστεί στην Τουρκία με ιδιωτικό αεροασθενοφόρο.

Μετά την αίτησή του στο «προξενικό τμήμα της πρεσβείας», με επικύρωση του λεγόμενου «υπουργείου υγείας» του αποσχιστικού καθεστώτος και με πρωτοβουλία της παράνομης τουρκικής πρεσβείας στα κατεχόμενα, ήλθε ιδιωτικό αεροασθενοφόρο για τον βουλευτή του  MHP Μουσταφά Μπακί Ερσόι, ο οποίος αναχώρησε από τα κατεχόμενα τα ξημερώματα. 

Τέσσερα νέα κρούσματα στα κατεχόμενα

Η Vatan (06.08.20) γράφει ότι ο λεγόμενος «υπουργός υγείας» Αλί Πιλί ανακοίνωσε χθες ότι εντοπίστηκαν πέντε νέα θετικά κρούσματα της νόσου Covid-19 μετά από την διενέργεια 1,220 εργαστηριακών ελέγχων το τελευταίο 24ωρο. Πρόσθεσε ότι τα τέσσερα κρούσματα αφορούν άτομα που έφθασαν στα κατεχόμενα μέσω αεροδρομίου.

Σημειώνεται ότι τα συνολικά κρούσματα στα κατεχόμενα ανήλθαν στα 162 μετά από διενέργεια 76,975 διαγνωστικών εξετάσεων. Μέχρι χθες, έλαβαν εξιτήριο 126 ασθενείς, 32 συνεχίζουν να νοσηλεύονται και 4 απεβίωσαν. 

Keywords
Τυχαία Θέματα