Κατεχόμενα: Το αγελαδινό γάλα πιο ακριβό απ’ την μπίρα!

Με 4.50 ΤΛ (0,98 ευρώ) το λίτρο, από 3.90 ΤΛ (0,78 ευρώ), το αγελαδινό γάλα έχει ξαναγίνει, μετά από 4 χρόνι,α πιο ακριβό από την μπίρα, γράφει σήμερα η Κίπρις ποστασί, ενώ η αύξηση στα γαλακτοκομικά προϊόντα, που ήρθε μετά τις αυξήσεις σε καύσιμα, ηλεκτρικό ρεύμα, τις ιατρικές επισκέψεις και αιγινό γάλα, είναι μεταξύ των κύριων θεμάτων στα πρωτοσέλιδα του τ/κ Τύπου σήμερα.

Σύμφωνα με την Κίπρις ποστασί, η αύξηση κυμαίνεται μεταξύ 10-12% σε όλα τα γαλακτοκομικά προϊόντα και ήρθε από τη «συνεργατική γάλακτος».

Το παστεριωμένο γάλα αυξήθηκε κατά 60 κουρούς (υποδιαίρεση της τουρκικής λίρας – 1 λίρα έχει 100 κουρούς) το λίτρο. Η Κίπρις ποστασί γράφει ότι η τιμή της μπίρας τον Μάιο είναι (αναλογικά) πιο χαμηλή από εκείνη του γάλακτος, που θεωρείται βασικό προϊόν. Ενώ, σημειώνει, το παστεριωμένο γάλα είναι 4.50 ΤΛ στα σούπερ μάρκετ, η μπίρα των 33 cc και των 50 cc είναι 3.25 ΤΛ και 4 ΤΛ, αντίστοιχα.

Ανάλογη ήταν η κατάσταση, αναφέρει η Κίπρις ποστασί, και τον Φεβρουάριο του 2014, όταν η τιμή του παστεριωμένου γάλακτος ήταν 3 ΤΛ και της μπίρας 2.75 ΤΛ. Σημειώνεται, επίσης, ότι το ΦΠΑ στο γάλα που είναι βασικό προϊόν είναι 10%, ενώ για την πώληση αλκοόλ 20%.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα
Κατεχόμενα,katechomena