Κατεχόμενα: Συγκλονίζει δεύτερο έγκλημα:"Ήθελε να την κάψει"

Η δεύτερη στυγερή δολοφονία γυναίκας από την Τουρκία από τον σύζυγό της και πάλι, επίσης από Τουρκία, με διαφορά δύο ημερών, συγκλονίζει την κοινή γνώμη στην τ/κ κοινότητα, με τον Τύπο να μιλά για θηριωδία και άγριο έγκλημα. Το σύνολο των τ/κ εφημερίδων ασχολείται με το θέμα πρωτοσέλιδα, δίδοντας λεπτομέρειες για το πώς έγινε η δολοφονία.

Αναφορά γίνεται, επίσης, σε άλλα θέματα εσωτερικής επικαιρότητας, όπως η αλλαγή των δανείων που έγιναν σε ξένο συνάλλαγμα σε ΤΛ, τα αερόστατα της Καππαδοκίας που βρίσκονται στα κατεχόμενα στο πλαίσιο των εορτασμών για

το Φεστιβάλ παιδιού και άλλες ειδήσεις “αστυνομικές” και “δικαστικές”.

Η “Αφρίκα” (Αφρική), με τίτλο “Την μαχαίρωσε, ήθελε να την κάψει”, αναφέρεται στη δολοφονία της Γκαμζέ Πεχλιβάν από τον σύζυγό της και γράφει ότι ο δολοφόνος πρώτα προσπάθησε να την κάψει ρίχνοντας πάνω της βενζίνη που πήρε από ένα αυτοκίνητο και αφού δεν τα κατάφερε, της επιτέθηκε πολλές φορές με μαχαίρι. Αλλού γράφει ότι ο “υπουργός ενέργειας και οικονομίας”, Σουνάτ Ατούν, ανακοίνωσε ότι τα δάνεια σε ξένο συνάλλαγμα θα μετατραπούν σε τουρκικές λίρες. Σε άλλο θέμα αναφέρει ότι πραγματοποιήθηκε εκδήλωση υπέρ της ελεγχόμενης παραγωγής και εμπορίας ινδικής κάνναβης.

Η “Χαλκίν Σεσί” (Φωνή του λαού), με τίτλο “Και πάλι δολοφονία και πάλι γυναίκα”, γράφει ότι πρόκειται για τη δεύτερη δολοφονία σε 48 ώρες και πως ο 35χρονος Σουάτ Ασίρ, μετά τη διάπραξη της δολοφονίας, διέφυγε στη Λευκωσία, όπου και εντοπίστηκε στην περιοχή της Ομορφίτας. Αλλού γράφει ότι τα αερόστατα της Καππαδοκίας για πρώτη φορά ήρθαν και στα κατεχόμενα και αύριο ο κόσμος θα μπορεί, χωρίς χρέωση, να κάνει βόλτα με αυτά στην περιοχή της Λευκωσίας. Σε άλλο θέμα γράφει ότι ο πρόεδρος του “συμβουλίου ιατρικού τουρισμού” έδωσε δώρο στον σύνδεσμο στήριξης ασθενών με καρκίνο δωροκουπόνια διακοπών, λέγοντας πως όσοι έχουν νικήσει τον καρκίνο χρειάζονται ηθική τόνωση.

Η “Χαβαντίς” (Είδηση), με τίτλο “Συνελήφθη ενώ έτρωγε κεμπάπ”, γράφει ότι ο Σουάτ Ασίρ, μετά τη στυγερή δολοφονία, πήγε στη Λευκωσία να φάει, όπου και συνελήφθη, ενώ σημειώνει πως η Πεχλιβάν είχε ένα παιδί. Αλλού γράφει ότι ιατρική έκθεση επιβεβαίωσε πως ο 45χρονος Οσμάν Γιλντίζ ασελγούσε στην 15χρονη κόρη του. Ο πατέρας θα παρουσιαστεί και πάλι σήμερα ενώπιον “δικαστηρίου” για ανανέωση του διατάγματος κράτησής του. Σε άλλο θέμα αναφέρει ότι οι έρευνες σε πλοίο με ξένη σημαία στην Αμμόχωστο για όπλα μπορεί να συνεχίζονται, χωρίς αποτέλεσμα, ωστόσο εντοπίστηκαν τσιγάρα με σκουλήκια, που βρίσκονται για χρόνια στα αμπάρια του πλοίου.

Η “Κίπρις” (Κύπρος), με τίτλο “Άγριο έγκλημα”, γράφει ότι ο Ασίρ μαχαίρωσε την 37χρονη περισσότερες από 15 φορές και υπάρχει ο ισχυρισμός ότι η Πεχλιβάν ήταν έγκυος 4 μηνών. Αλλού αναφέρει ότι έρχεται το τουρκικό πλοίο Μπαρμπαρός για σεισμικές έρευνες στην Κύπρο. Σε άλλο θέμα γράφει ότι ενώ ο πληθυσμός στα κατεχόμενα είναι κοντά στις 295.000, οι υποθέσεις που έχουν καταχωρηθεί στα “δικαστήρια” έφτασαν τις 438.000.

Η “Γενί Ντουζέν” (Νέα τάξη), με τίτλο “Δεν διοικεί κανείς αυτή τη χώρα; Πόσες δολοφονίες ακόμα;”, αφιερώνει ολόκληρο το πρωτοσέλιδο στη νέα δολοφονία, γράφει ότι αυτή έγινε στον χώρο των φοιτητικών εστιών του “διεθνούς πανεπιστημίου” Κύπρου, αναφέρει ότι ο Ασίρ και η Πεχλιβάν ήταν παντρεμένοι με θρησκευτικό γάμο και σήμερα στη νεκροψία θα φανεί αν η 37χρονη ήταν έγκυος ή όχι.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα