Κατεχόμενα: Στο 25,6% η προσέλευση στις παράνομες κάλπες

Με γενικό μέσο όρο έναν στους τέσσερις, 25,6%, να έχουν προσέλθει στις κάλπες μέχρι τις 12.30 το μεσημέρι συνεχίζεται στα κατεχόμενα η ψηφοφορία για την ανάδειξη της νέας «βουλής» ενώ οι περισσότεροι πολικοί αρχηγοί και ο Τ/κ ηγέτης, Μουσταφά Ακιντζί έχουν ψηφίσει.

Σύμφωνα με την «πρόεδρο» του «ανωτάτου εκλογικού συμβουλίου», Ναρίν Σιεφίκ η προσέλευση είχε ως εξής: στην «επαρχία» Λευκωσίας 21,70%, στην Αμμόχωστο 23,55%, στην Κερύνεια, 25,5%, στην Μόρφου 26,7%, στο Τρίκωμο 28,31% και στη

Λεύκα 28,56%.

Μουσταφά Ακιντζί

Ο Τ/κ ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί προέβη σε δηλώσεις και στα αγγλικά μετά την άσκηση του δικαιώματος ψήφου επαναλαμβάνοντας αρχικά ότι είναι ανεξάρτητος «πρόεδρος» και δεν παίρνει το μέρος κάποιου σε αυτές τις «εκλογές».

Κάθε εκλογή, όπως κάθε νέο έτος και κάθε νέα μέρα είναι μια νέα αρχή, ανέφερε στα αγγλικά ο κ. Ακιντζί εκφράζοντας την ελπίδα και την ευχή αυτή η ψηφοφορία να είναι μια καλή αρχή για την τ/κ κοινότητα. Ανάλογα με τα αποτελέσματα, ως «πρόεδρος», συνέχισε, θα πράξει ό,τι του αναλογεί με τις ευθύνες που έχει.

Ο Τ/κ ηγέτης χαρακτήρισε ενδιαφέρον το ότι το Κυπριακό δεν ήταν μεγάλο ζήτημα στην προεκλογική εκστρατεία εξαιτίας των λόγων που όλοι γνωρίζουμε, όπως είπε, του τι συνέβη στο Κραν Μοντανά και λόγω της παρούσας κατάστασης, που δεν παρουσιάζει καμία κινητικότητα όσον αφορά τις συνομιλίες.

Επανέλαβε τη θέση του ότι είτε υπάρχουν συνομιλίες είτε όχι, η ζωή συνεχίζεται στη «βόρεια» Κύπρο όπου έχουν πολλά προβλήματα να αντιμετωπίσουν από τα οδικά δυστυχήματα και τα περιβαλλοντικά ζητήματα, μέχρι την οικονομία και άλλα θέματα. «Ως εκ τούτου, δεν μπορούμε να σταματήσουμε τη ζωή και οι όποιες συνομιλίες συνεχιστούν ή όχι, σίγουρα πρέπει να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε για τα εσωτερικά μας προβλήματα. Αν και ορισμένα προβλήματα προέρχονται από το Κυπριακό, δεν το παραβλέπουμε αυτό. Αλλά εξακολουθούν να υπάρχουν πολλά πράγματα για τα οποία μπορούμε να κάνουμε κάτι ακόμα και αν δεν υπάρξει συνέχιση των συνομιλιών, ακόμη και αν δεν υπάρχει λύση στο Κυπριακό».

Φυσικά, πρόσθεσε, «θέλουμε πάρα πολύ να υπάρξει αμοιβαία αποδεκτή λύση σε αυτό το πρόβλημα που συνεχίζεται τα τελευταία 50 χρόνια».

Μιλώντας στα τούρκικα ο Μουσταφά Ακιντζί ευχήθηκε να μην ξανασυζητηθεί μετά τις «εκλογές» το θέμα που κυριάρχησε προεκλογικά στην ατζέντα, η έκρηξη – όπως είπε – στον αριθμό του πληθυσμού και η εμφανής αύξηση στον αριθμό των «υπηκοοτήτων» που αντικατοπτρίστηκαν στον "εκλογικό" κατάλογο. «Δημιουργούνται σημαντικές διαφορές».

Επιπλέον, συνέχισε, οι «κυβερνητικές» δυνατότητες δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται με παρατραβηγμένο τρόπο, επικρίνοντας εμμέσως το κόμματα Εθνικής Ενότητας και Δημοκρατικό. Αυτά και παρόμοια θέματα εύχομαι να μην είναι στην ατζέντα μετά τις «εκλογές», σημειώνοντας ότι αυτού του είδους οι διαδικασίες θα πρέπει να ακολουθούν ρυθμούς ρουτίνας και να αφορούν όσους έχουν τέτοια δικαιώματα (απόκτησης «υπηκοότητας») και να τους αποδοθούν.

Σιμπέλ Σιμπέρ

Σήμερα είναι μια σημαντική μέρα για τη δημοκρατία και για να αντικατοπτρισθεί η βούληση του «λαού» στη «βουλή» δήλωσε η απερχόμενη «πρόεδρος», Σιμπέλ Σιμπέρ, η οποία δεν ήταν και πάλι υποψήφια «βουλευτής». Η μεγαλύτερη επιθυμία της, ανέφερε, η «βουλή» να είναι ένας αποδοτικός «θεσμός».

Σήμερα είναι η ημέρα που θα μιλήσουν οι ψηφοφόροι δήλωσε η «πρόεδρος» του «ανωτάτου εκλογικού συμβουλίου» ψηφίζοντας το πρωί στην κατεχόμενα Λευκωσία.

Keywords
Τυχαία Θέματα