Κατεχόμενα: Προειδοποίηση σε τουρίστες & ψαράδες Καρπασίας για πετρελαιοκηλίδα

Ο «δήμαρχος» της σκλαβωμένης Καρπασίας, Suphi Coşkun, δήλωσε ότι κατά την συνάντησή του με τον ‘’υπουργό’’ Τουρισμού και Περιβάλλοντος, Fikri Ataoğlu, και σύμφωνα με τις πληροφορίες που έλαβε από τις αρχές, έμαθε ότι η διαρροή πετρελαίου που καλύπτει μια περιοχή 80 χιλιομέτρων έρχεται στην θαλάσσια περιοχή Kαρπασίας. Είπε ότι υπολογίζεται μια ρύπανση που θα καλύψει ειδικά την νότια ακτή, όπως είναι.

Σύμφωνα με Τ/κ ΜΜΕ, ο ίδιος προειδοποίησε

πολίτες και παραθεριστές που ζουν στο Καρπάσι και την Γαληνόπορνη, που επισκέπτονται την περιοχή και κάνουν διακοπές στην περιοχή για εγχώριο τουρισμό, να μην κολυμπήσουν στη θάλασσα και όσους ενδιαφέρονται για ψάρεμα να μην εκτελούν δραστηριότητες.

Ο Coşkun δήλωσε ότι τα δύο πλοία που ξεκίνησαν από την Τουρκία εργάζονται για τον καθαρισμό πετρελαίου από το πρωί στην Καρπασία.

Suriye kaynaklı petrol sızıntısı KKTC'ye bağlı Karpaz kıyılarına kadar ulaştı. TRT Haber muhabiri Olcay Kıraç bölgeden son durumu aktardı. pic.twitter.com/pXXmV9lemh

TRT Haber Canlı (@trthabercanli) August 31, 2021

Διαβάστε επίσης: Δύο θαλάσσια σκάφη έστειλε η Τουρκία για την πετρελαιοκηλίδα

«Αυτή τη στιγμή, οι υπάλληλοι του ‘’Υπουργείου’’ Τουρισμού βρίσκονται στο προσκήνιο, η ‘’αστυνομία’’ και η ‘’ακτοφυλακή’’ μας είναι εκεί. Πιστεύουμε ότι θα ξεπεράσουμε αυτό το ζήτημα με τα πλοία που έρχονται από την Τουρκία. Ας κάνουμε λοιπόν ό, τι μπορούμε ως πολίτες. Σίγουρα θα σας ζητούσα να μην κολυμπήσετε στη θάλασσα από τώρα και στο εξής. Ας φροντίσουμε τον εαυτό μας, τα παιδιά μας, τους μεγάλους μας ενάντια σε κάθε πιθανότητα. Θα σας ενημερώσουμε μόλις λύσουμε αυτό το πρόβλημα».

Keywords
Τυχαία Θέματα