Κατεχόμενα: Πέθανε η πρώτη Τ/κ νοσηλεύτρια σε ηλικία 102 ετών

Οι αναφορές της «υπουργού εσωτερικών» για τον πληθυσμό στα κατεχόμενα, η σύλληψη ενός ατόμου που φέρεται να σχετίζεται με την δολοφονία Τ/κ επιχειρηματία, ο θάνατος της πρώτης γυναίκας νοσηλεύτριας σε ηλικία 102 ετών, αλλά και η οικονομική κατάσταση στα κατεχόμενα και η έλλειψη δικαστών, είναι μερικά από τα θέματα που προβάλλουν στα σημερινά τους πρωτοσέλιδα οι πέντε τουρκοκυπριακές εφημερίδες.



Η εφημερίδα «Αφρίκα» (Αφρική), με τίτλο «Μια κωμωδία

- 374 χιλιάδες 299», γράφει ότι κατά τη χθεσινή ολομέλεια της «βουλής» συζητήθηκε το θέμα του πληθυσμού στα κατεχόμενα, με την «υπουργό εσωτερικών» Αϊσεγκούλ Μπαϊρμπάς να αναφέρει ότι ο συνολικός πληθυσμός των κατεχομένων είναι 374,299. Αλλού αναφέρει ότι πέθανε χθες η πρώτη γυναίκα νοσοκόμα Τουρκάν Αζίζ, σε ηλικία 102 χρόνων. Γράφει, ακόμα, ότι σε δηλώσεις του ο «υπουργός μεταφορών» Τόλγκα Ατακάν είπε ότι οι τιμές πώλησης των αεροπορικών εισιτηρίων στα κατεχόμενα είναι πιο χαμηλές από ό,τι στις ελεύθερες περιοχές.

Η εφημερίδα «Χαλκίν Σεσί» (Φωνή του λαού), με τίτλο «Ο πληθυσμός είναι 374 χιλιάδες 299», δημοσιεύει τις χθεσινές δηλώσεις της «υπουργού εσωτερικών» σε συνεδρία της «βουλής», η οποία είπε ότι ο συνολικός πληθυσμός στα κατεχόμενα είναι 374,299, από τους οποίους 121,802 άτομα βρίσκονται στα κατεχόμενα με «άδεια παραμονής». Αναφέρει, ακόμα, ότι ακόμα ένα άτομο συνελήφθη ως ύποπτο στην υπόθεση της δολοφονίας Τ/κ επιχειρηματία. Γράφει αλλού ότι πέθανε η Τουρκάν Αζίζ, η πρώτη γυναίκα νοσηλεύτρια, η οποία το τελευταίο διάστημα νοσηλευόταν στο «κρατικό νοσοκομείο» στην κατεχόμενη Λευκωσία.

Η εφημερίδα «Χαβαντίς» (Είδηση), με τίτλο «Το συνάλλαγμα κατάπιε την αύξηση», δημοσιεύει στοιχεία της «κεντρικής τράπεζας» για την πτώση της συναλλαγματικής αξίας της τουρκικής λίρας κατά τους τελευταίους τρεις μήνες σε σύγκριση με τις αυξήσεις στους μισθούς. Γράφει αλλού ότι ένας εκ των υπόπτων για τη δολοφονία του Γκιοκχάν Ναΐμ έχει διαφύγει στις ελεύθερες περιοχές. Πρόκειται για τον Ζαίντ Μασούντ. Αναφέρει, ακόμα, ότι σε πέντε χρόνια ποινή φυλάκισης καταδικάστηκε γυναίκα η οποία κρίθηκε ένοχη για μαχαίρωμα άγνωστης σε δρόμο στην κατεχόμενη Κερύνεια.

Η εφημερίδα «Κίπρις» (Κύπρος), με τίτλο «Χρειάζονται περισσότεροι δικαστές στο νησί», γράφει ότι σε δηλώσεις τους στην εφημερίδα ειδικοί επί νομικών θεμάτων αναφέρθηκαν, μεταξύ άλλων, στην έλλειψη δικαστών και στην αύξηση των εγκλημάτων στα κατεχόμενα. Αναφορά γίνεται και στη μόλυνση ποταμών στην κατεχόμενη Λευκωσία. Γράφει ακόμα ότι σε δηλώσεις του ο «υπουργός δημοσιονομικών» Σερντάρ Ντενκτάς διέψευσε δημοσιεύματα, σύμφωνα με τα οποία το «κράτος» αντιμετωπίζει πρόβλημα στην καταβολή των μισθών των «δημοσίων υπαλλήλων».

Η εφημερίδα «Γενί Ντουζέν» (Νέα τάξη), με τίτλο «Τα τηλεφωνικά αρχεία τον πρόδωσαν», γράφει ότι η «αστυνομία» κατάφερε να εξασφαλίσει τα τηλεφωνικά αρχεία του Χουσεΐν Ερσεΐς, με αποτέλεσμα χθες να τον συλλάβει στην Λουρουτζίνα. Ο Ερσεΐς φέρεται να εμπλέκεται στην δολοφονία Τ/κ επιχειρηματία. Αναφέρεται και σε επιχείρηση της «αστυνομίας» στην κατεχόμενη Κερύνεια, στα πλαίσια καταπολέμησης του εγκλήματος. Η εφημερίδα δημοσιεύει ακόμα τις αποφάσεις της «κυβέρνησης» για την οικονομία.

Φωτό από yeniduzen

Keywords
Τυχαία Θέματα