Αντιδράσεις για σύλληψη Κούρδου: Βάφτισαν αγωνιστή ως τρομοκράτη;

Έντονες αντιδράσεις από τον Σύνδεσμο Αλληλεγγύης στο Κουρδιστάν, σε σχέση με τη σύλληψη Κούρδου από τις Αρχές της ΚΔ, εις βάρος του οποίου εκκρεμεί διαδικασία ποινικών διώξεων για τρομοκρατική δράση ενώπιον της γερμανικής δικαιοσύνης.

Ο ύποπτος συνελήφθη το περασμένο Σάββατο στη βάση ευρωπαϊκού Εντάλματος Σύλληψης και απέλασης

το οποίο είχε υποβληθεί στις κυπριακές Αρχές. Πιο συγκεκριμένα το ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης εκδόθηκε μετά από αίτημα των γερμανικών αρχών, σε σχέση με ύποπτες δραστηριότητες του εν λόγω προσώπου, που ενδεχομένως να οδηγούν σε τρομοκρατική δράση.

Σ' επικοινωνία του Sigmalive με το μέλος του Συνδέσμου Αλληλεγγύης στο Κουρδιστάν Σόλωνα Αντάρτη, μας αναφέρθηκε ότι η εν λόγω κίνηση των γερμανικών αρχών «εγείρει σοβαρά ερωτήματα, καθώς προκαλεί περιέργεια και ανησυχία για το πώς εκδίδεται ένα ένταλμα εναντίον ανθρώπου για ενδεχόμενα αδικήματα που έγιναν στη Γερμανία πριν 5-6 χρόνια. Το εν λόγω πρόσωπο διέμενε στη Γερμανία την περίοδο 2013 με 2014. Τελευταία του επίσκεψη στη χώρα ήταν το 2015. Πώς προκύπτει μετά από 5 χρόνια η έκδοση εντάλματος σύλληψης; Μήπως τελικά η Γερμανία λειτουργεί ως εντολοδόχος της Τουρκίας», δήλωσε στο Sigmalive ο κ. Αντάρτης και συμπλήρωσε:

«O Τσερκέζ Κορκμάζο δεν είναι τρομοκράτης, είναι ο ορισμός του αγωνιστή. Φυλακίστηκε για πολλά χρόνια στην Τουρκία και βασανίστηκε κατάφωρα εκεί. Θα αποτελεί τη μέγιστη υποκρισία από τις Αρχές της ΚΔ αν ασπαστούμε τον όρο «τρομοκράτης». Κανένας Κούρδος δεν προέβη σε τρομοκρατική δράση εντός ευρωπαϊκού εδάφους. Άρα για ποιο πράγμα τον διώκουν οι Αρχές; Επειδή αντιστέκεται στο φασιστικό καθεστώς της Τουρκίας. Η Κυπριακή Δημοκρατία οφείλει και πρέπει να αντιδράσει στις μεθοδεύσεις της Τουρκίας».

Καταλήγοντας, ο Σόλωνας Αντάρτης καταδίκασε απερίφραστα εκ μέρους του Συνδέσμου Αλληλεγγύης στο Κουρδιστάν τη σύλληψη του εν λόγω προσώπου και διατρανώνει ότι δεν υπάρχει κανένα έδαφος στις κατηγορίες που του επισύρονται και υπέδειξε ότι η ΚΔ δεν μπορεί να συναινέσει στο ότι ο αγωνιστής μπορεί να βαφτίζεται τρομοκράτης.

Keywords
Τυχαία Θέματα