Κατεχόμενα: Ιρανοί πράκτορες πωλούσαν πλαστές «άδειες εργασίας και παραμονής»

Κάτω από τον τίτλο «Μήπως πωλήθηκαν τα δεδομένα και σε άλλες μυστικές υπηρεσίες;» η Yeni Bakış δημοσιεύει είδηση σχετικά με τη σύλληψη των δύο ατόμων Ιρανικής καταγωγής, τα οποία πωλούσαν πλαστές «άδειες εργασίας και παραμονής», καθώς είχαν πρόσβαση στο σύστημα του «τμήματος μετανάστευσης» του κατοχικού καθεστώτος.

Γράφει συγκεκριμένα ότι υπάρχουν ισχυρισμοί ότι τα άτομα αυτά που είχαν πρόσβαση σε όλα τα δεδομένα της «ΤΔΒΚ» και μπορούσαν να πάρουν τις διευθύνσεις και τα στοιχεία όλων, τα πούλησαν σε άλλες

υπηρεσίες πληροφοριών και ότι οι ίδιοι είναι μέλη της Ιρανικής Υπηρεσίας Πληροφοριών.

Η εφημερίδα σημειώνει επίσης ότι οι υπεύθυνοι της εταιρείας «Analiz Sistem» γνώριζαν για αυτό το θέμα και κέρδιζαν χρήματα, ενώ το ερώτημα που γεννάται στο μυαλό όλων είναι το κατά πόσον κάποιοι προστατεύουν την εν λόγω εταιρεία, καθώς το λεγόμενο υπουργείο δεν έχει ανακαλέσει τις άδειές της. 

Το δημοσίευμα καταλήγει αναφέροντας ότι δεν έχουν συλληφθεί τα άτομα τα οποία χρησιμοποιούν τα πλαστά έγγραφα.

Διαβάστε επίσης: Κατεχόμενα: Ιρανοί εξέδιδαν «άδειες παραμονής» - Τις διαφήμιζαν στο Telegram

Επιπρόσθετα, η διαδικτυακή εφημερίδα Kıbrıs Postası (11.09.23, kibrispostasi.com) γράφει ότι συνελήφθη στην  επαρχία Μανίσα της Τουρκίας, η Lütfiye Tülüce, η οποία δημοσίευσε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (Facebook) με το όνομα χρήστη Ecehan Tülüce την ακόλουθη ανάρτηση:

«Θα θέλατε να γίνετε πολίτης της Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου; Αν η απάντηση σας είναι ναι, σας παρακαλώ στείλτε μου μήνυμα για να σας δώσω περισσότερες λεπτομέρειες».

Για την υπόθεση εξέδωσε ανακοίνωση το λεγόμενο υπουργείο εσωτερικών του κατοχικού καθεστώτος, στην οποία αναφέρει ότι έπειτα από την απαραίτητη έρευνα ενημερώθηκε για το θέμα ο Υπουργός Εσωτερικών της Τουρκικής Δημοκρατίας κ. Αλί Γερλίκαγια και το εν λόγω πρόσωπο συνελήφθη στις 04.00 σήμερα το πρωί.

Διαβάστε ακόμη: Η γκάφα Κιλιτζιάρογλου με E/κ πολεμιστές και κατηγορίες κατα CHP (ΒΙΝΤΕΟ)

Keywords
Τυχαία Θέματα