Κατεχόμενα: Η αύξηση μισθών έφερε αύξηση στα πρόστιμα

Δεύτερη ημέρα του Κουρμπάν μπαϊράμ σήμερα και κάποιες τουρκοκυπριακές εφημερίδες δεν έχουν κυκλοφορήσει λόγω της αργίας. Στις τρεις από τις πέντε εφημερίδες τα πρωτοσέλιδα αφορούν σχόλια ή ρεπορτάζ για τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης και πάλι.

Η «Αφρίκα» (Αφρική) με τίτλο «Κάτω από ποια πέτρα να βάλουμε το χέρι μας;» σχολιάζει επικριτικά την αναφορά του «πρωθυπουργού» Ερχιουρμάν στο μήνυμά του για την Γιορτή των Θυσιών ότι όλοι πρέπει να βάλουν το χέρι τους κάτω από την πέτρα (να πάρουν ρίσκα), δημοσιεύοντας φωτογραφία ενός άνδρα που είχε επιτεθεί με πέτρα εναντίον της Αφρίκα

στις 22/1. Στο άλλο θέμα της η εφημερίδα αναφέρεται στο μπλοκάρισμα ρωσικών λογαριασμών στις ΗΠΑ.

Η «Χαβαντίς» (Είδηση) με τίτλο «Έγινε όνειρο η Ευρώπη» γράφει ότι λόγω της πτώσης της αξίας της τουρκικής λίρας οι οικογένειες μεσαίας οικονομικής τάξης δεν μπορούν να πάνε πλέον διακοπές για το μπαϊράμι και φέτος ήταν η χειρότερη χρονιά για τους ταξιδιωτικούς πράκτορες. Αλλού γράφει ότι το μπαϊράμι είναι αργία για τους περισσότερους, όχι όμως για όσους υπηρετούν στους τομείς της υγείας και της ασφάλειας. Σε άλλο θέμα δημοσιεύει φωτογραφία από το οδόφραγμα του Αγίου Δομετίου που είναι άδειο και γράφει ότι τόσο εκεί, όσο και στο οδόφραγμα της οδού Λήδρας επικράτησε ησυχία χθες, πρώτη μέρα της Γιορτής των Θυσιών.

Η «Κίπρις» (Κύπρος) με τίτλο «Αυξάνονται οι ποινές της τροχαίας τον Σεπτέμβριο» γράφει ότι με την αύξηση του βασικού μισθού αυξήθηκαν και τα τροχαία πρόστιμα και γι’ αυτό «κάηκαν» όσοι οδηγοί συλληφθούν για ταχύτητα, αλκοόλ ή χωρίς άδεια οδήγησης. Αλλού δημοσιεύει φωτογραφία από τη σφαγή ζώων για την Γιορτή των Θυσιών σε γκαράζ λαστίχων αυτοκινήτων στην Αμμόχωστο, που δεν είναι εγκεκριμένο από τις «κτηνιατρικές υπηρεσίες» ως χώρος σφαγής. Σε άλλο θέμα γράφει ότι οι ξένοι φοιτητές διατυπώνουν παράπονα για το αίτημα των ιδιοκτητών διαμερισμάτων για ετήσια αύξηση του ενοικίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα