Κατεχόμενα: Ενέργειες για κατάργηση του αριστερού κυκλοφοριακού συστήματος

Η Avrupa (12.12.22) σε πρωτοσέλιδο δημοσίευμά της υπό τον τίτλο «Τρελάθηκαν, θα αλλάξουν το κυκλοφοριακό σύστημα από αριστερά – δεξιά», γράφει ότι η κυβέρνηση του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) στην Τουρκία, προβαίνει σε νέες ενέργειες για να δημιουργήσει το ίδιο καθεστώς αποικίας που επικρατεί στην Τουρκία και στην Κύπρο.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, αυτή τη φορά, σειρά έχει το κυκλοφοριακό σύστημα, αφού γίνονται ενέργειες προκειμένου να καταργηθεί το αριστερό κυκλοφοριακό σύστημα

και να υιοθετηθεί το δεξιό κυκλοφοριακό σύστημα, το οποίο εφαρμόζεται επίσης και στην Τουρκία.

Η εφημερίδα σημειώνει ότι η κυβέρνηση του ΑΚΡ, η οποία είπε πως ότι συμβαίνει στην Τουρκία θα γίνει και στα κατεχόμενα, επιβάλλει τώρα την αλλαγή του τρόπου οδήγησης και την κατάργηση του αγγλικού συστήματος. Χαρακτηρίζοντας ως εντελώς τρελή την ιδέα αυτή, η εφημερίδα, σημειώνει ότι δεν είναι μια απόφαση που μπορεί να ληφθεί σε μια νύκτα, αφού χρειάζονται αστρονομικά ποσά για να αλλάξουν οι υποδομές, αλλά ταυτόχρονα και τροποποίηση στα οχήματα.

Σχολιάζοντας το θέμα αυτό, ο Κουντρέτ Οζερσάι δήλωσε ότι αν αληθεύει αυτό, τότε «μας έχετε ξαφνιάσει για τα καλά».

Την ίδια στιγμή, η Μινέ Ατλί, πρόεδρος του Κόμματος Σοσιαλιστικής Δημοκρατίας (TDP) σε δηλώσεις της, κάλεσε τον λεγόμενο πρωθυπουργό Ουνάλ Ουστέλ να δηλώσει ξεκάθαρα κατά πόσον υπάρχει αυτή η σκέψη.

Η εφημερίδα υπογραμμίζει επίσης ότι αυτή η πρακτική, για αλλαγή του συστήματος οδήγησης, εφαρμόστηκε την τελευταία φορά στο Πακιστάν δοκιμαστικά και τελικά αποσύρθηκε, αφού είχε ως αποτέλεσμα να προκαλέσει πολλά τροχαία ατυχήματα στους δρόμους.

Διαβάστε επίσης:

Εγκλωβισμένοι: Διευθετήσεις για να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα

Στόχος το Βαρώσι να ανοίξει το 2023, λέει ο Χασίπογλου

Keywords
Τυχαία Θέματα
Κατεχόμενα, Ενέργειες,katechomena, energeies