Qatargate: Αρνείται τις κατηγορίες η Εύα Καϊλή – Ρίχνει τις ευθύνες στον σύζυγό της (Video)

Την ώρα που το σκάνδαλο διαφθοράς στο Ευρωκοινοβούλιο έχει πάρει τεράστιες διαστάσεις, η Εύα Καϊλή φαίνεται ότι αντιμετώπισε με έκπληξη τη σύλληψή της.

Όπως σημειώνει το Open, η αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου βρίσκεται στη φυλακή του Σεν Ζιλ, ενώ την Κυριακή (11/12) ο εισαγγελέας της απέδωσε ποινικές ευθύνες για κακουργηματικά αδικήματα και συγκεκριμένα, για οργανωμένο έγκλημα, διαφθορά και ξέπλυμα χρήματος.

Από εδώ και πέρα,

πρώτο και κύριο είναι η Εύα Καϊλή να δικαστεί στο Βέλγιο, όπου έχουν διαπραχθεί και τα αδικήματα για τα οποία κατηγορείται.

«Ρίχνει το μπαλάκι» στον σύζυγό της

Στον σύντροφό της Φραντσέσκο Τζόρτζι επέρριψε της ευθύνες για τα χρήματα που βρέθηκαν στο διαμέρισμά της η Εύα Καϊλή, όπως μετέδωσε το Open.

Η ίδια από τις πρώτες της καταθέσεις δήλωσε πως είχε αντιληφθεί τις συνεργασίες του συντρόφου της, με τον πρώην προϊστάμενό του, ευρωβουλευτή Πιερ Αντόνιο Παντσέρι και τους Καταριανούς και του είχε επιστήσει την προσοχή.

Αλλά, αρνήθηκε οποιαδήποτε περαιτέρω ανάμειξή της, στις δουλειές του συντρόφου της, καθώς όπως υποστήριξε δεν ελέγχει τα έγγραφά ή τον προσωπικό του υπολογιστή. Μάλιστα δήλωσε ξαφνιασμένη από αυτές τις αποκαλύψεις.

Την ίδια στιγμή, οι δικαστικές αρχές, λόγω της σοβαρότητας των αδικημάτων και των στοιχείων που έχουν συγκεντρωθεί απέρριψαν το αίτημα της υπεράσπισης να αφεθεί ελεύθερη με περιοριστικούς όρους ακόμη και με βραχιολάκι.

Επιπλέον, η κ. Καϊλή φέρεται να έχει προσλάβει ως συνήγορό της τον Αντρέι Ριζόπουλος, έναν Βέλγο με ελληνικές ρίζες, ο οποίος θεωρείται εκ των κορυφαίων ποινικολόγων στις Βρυξέλλες.

Τέλος, σχετικά με το σπίτι της στις Βρυξέλλες, η Ελληνίδα ευρωβουλευτής είπε πως το είχε πάρει με δάνειο και πως έμενε σε αυτό με τον σύζυγο και το παιδί τους, ωστόσο δεν έδωσε πειστικές εξηγήσεις για την αποπληρωμή του δανείου.

Διαβάστε επίσης:

Εύα Καϊλή: Στο γκαράζ του σπιτιού της συνελήφθη ο σύντροφός της – Η μυστική επιχείρηση των βελγικών αρχών

Πράσινη Αριστερά: Περιοδεία στα Ιωάννινα

Οικονόμου για παρακολουθήσεις: «Υπόγεια, ρυπαρά δίκτυα» με σκοπό «τη μετατροπή της δημόσιας ζωής σε βούρκο» (video)

Keywords
Τυχαία Θέματα
Qatargate, Αρνείται, Εύα Καϊλή – Ρίχνει,Qatargate, arneitai, eva kaili – richnei