Κατεχόμενα: Ατασθαλίες σε "κρατικό λαχείο" - Φωνές για μισθό

Η νέα απόφαση του «ανωτάτου» στις εφέσεις των κατηγορουμένων στην υπόθεση των παράνομων εκτρώσεων σε ιδιωτική κλινική της Κερύνειας, μαζί με άλλα θέματα της εσωτερικής επικαιρότητας, είναι μεταξύ των κύριων θεμάτων στις πέντε τ/κ εφημερίδες. Αναφορά γίνεται, επίσης, στις αντιδράσεις για τον βασικό μισθό, που θεωρήθηκε χαμηλός, οι ατασθαλίες στο «τμήμα κρατικού λαχείου» και αλλού, η ξηρασία και πώς επηρεάζει τους κτηνοτρόφους.

Η «Αφρίκα» (Αφρική), με τίτλο «Επιστολή για τον Φελέκ στο υπουργείο», γράφει ότι το νομικό γραφείο στο οποίο εργαζόταν η νυν «υπουργός εσωτερικών» Αϊσεγκιούλ Μπαϊμπάρς έστειλε επιστολή στο «υπουργείο εσωτερικών» εκ μέρους της συζύγου του Ισμέτ Φελέκ (μέλους μαφίας στην Αμμόχωστο που έχει απελαθεί στην Τουρκία μετά από σύλληψη στα κατεχόμενα) για ακύρωση της απέλασης και να επιστρέψει στα κατεχόμενα για να επενανενωθεί με την οικογένειά του, καθώς η σύζυγός του είναι Τ/κ. Αλλού γράφει ότι ανακοινώθηκαν οι ποινές για τους υπόπτους στην υπόθεση των παράνομων εκτρώσεων κατόπιν της έφεσης των κατηγορουμένων και είναι μειωμένες. Σε άλλο θέμα αναφέρει ότι ο καθορισμός του βασικού μισθού απογοήτευσε πολλούς.

Η «Χαλκίν Σεσί» (Φωνή του λαού), με τίτλο «Νέες αποφάσεις για την υπόθεση των εκτρώσεων», γράφει ότι μετά την έφεση των κατηγορουμένων, οι αποφάσεις για τις ποινές διαφοροποιήθηκαν -στους καταδικασθέντες σε φυλάκιση ο χρόνος φυλάκισης μειώθηκε, ενώ σε δύο άτομα, στα οποία δεν είχε επιβληθεί ποινή, τώρα επιβλήθηκε. Αλλού γράφει ότι η «πρωθυπουργία» θα ενάγει το «τμήμα κρατικού λαχείου» μετά τη διαπίστωση του «γενικού ελεγκτή» ότι έγιναν πληρωμές χωρίς αγορά λαχείων. Σε άλλο θέμα γράφει ότι ο γνωστός καφετζής του αθλητικού συλλόγου Καϊμακλί, Ντεριά Ντουρνά βρέθηκε νεκρός στο τροχόσπιτο όπου διέμενε.

Η «Χαβαντίς» (Είδηση), με τίτλο «Ξανά απ' την αρχή στο εφετείο», γράφει ότι το «ανώτατο δικαστήριο» άλλαξε τις ποινές στην υπόθεση των εκτρώσεων και μείωσε τις ποινές στους καταδικασθέντες, ενώ επέβαλε ποινές φυλάκισης σε μια νοσοκόμα και σε μια γιατρό τις οποίες το «κακουργιοδικείο» δεν είχε βρει ένοχες. Αλλού γράφει ότι ο εφιάλτης της ξηρασίας επανήλθε και οι κτηνοτρόφοι ζητούν βοήθεια γιατί οι τιμές των ζωοτροφών έχουν αυξηθεί.

Η «Κίπρις» (Κύπρος), με τίτλο «24 υποθέσεις ατασθαλιών, πολλές χωρίς αποτέλεσμα», γράφει ότι ο «πρωθυπουργός» Ερχιουρμάν δήλωσε ότι θα ζητήσει τον λόγο από την «αστυνομία» γιατί δεν έχει ενημερωθεί ο ίδιος για τον προαναφερόμενο αριθμό φακέλων που αφορούν αντίστοιχα αποτελέσματα ερευνών της «ελεγκτικής επιτροπής δημοσιονομικών». Αλλού γράφει ότι το ΚΕΕ έχει καθορίσει για 14 «δήμους» τους υποψήφιούς του εν όψει των «δημοτικών εκλογών» τον ερχόμενο Ιούνιο. Σε άλλο θέμα αφιερώνει δύο σελίδες στην αύξηση της εγκληματικότητας στην τ/κ πλευρά, με δηλώσεις νομικών αλλά και πολιτών.

Η «Γενί Ντουζέν» (Νέα τάξη), με τίτλο «Πτώχευση, μαρασμός, αποσύνθεση», αναφέρεται σε αυτά τα χαρακτηριστικά περιγραφής της κατάστασης της κοινωνίας στην τ/κ πλευρά που περιλαμβάνονται στην έκθεση του Τούρκου «πρέσβη» Κανμπάι, στο πλαίσιο της επίβλεψης του οικονομικού πρωτοκόλλου Τουρκίας – ψευδοκράτος για το 2016. Αλλού γράφει ότι σύμφωνα με την έκθεση της «ελεγκτικής υπηρεσίας» για το 2014, στο «τμήμα κρατικού λαχείου» έχει γίνει πληρωμή 83.000 ΤΛ (20.700 ευρώ) χωρίς να αγορασθούν λαχεία. Σε άλλο θέμα αναφέρει δηλώσεις του πρώην Προέδρου Γιώργο Βασιλείου ότι χωρίς λύση δεν θα υπάρξει φυσικό αέριο.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα