Κατεχόμενα: Αντιδράσεις για παραίτηση "δικαστή" Αφρίκα

Ενώ ο παραιτηθείς «δικαστής», Τατζιάν Ρεϊνάρ με δεύτερο μήνυμά του σήμερα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ψέγει ολόκληρο το καθεστώς που υπάρχει στα κατεχόμενα, και όχι μόνο στο «δικαστικό» τομέα, οι αντιδράσεις και οι ανακοινώσεις συνεχίζονται.

Δεν υπάρχει σύνδεση μεταξύ της παραίτησης του «δικαστή» και των υποθέσεων που έχει αναλάβει, αναφέρει με ανακοίνωσή του το «ανώτατο δικαστήριο» που θεωρεί ανεδαφικά τα σχόλια και τις επικρίσεις που ακολούθησαν της ανακοίνωσης του Ρεϊνάρ ότι παραιτείται.

Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, στην

γραπτή του ανακοίνωση το «ανώτατο» αναφέρει ότι ο Ρεϊνάρ κατέθεσε την επιστολή παραίτησής του στο «ανώτατο δικαστικό συμβούλιο» στις 24 Μαΐου (χθες) και προσθέτει ότι διορίσθηκε «δικαστής» του «ανωτάτου» την 1η Οκτωβρίου 2010 και στις 4 Ιανουαρίου 2016 έγινε «πρεσβύτερος δικαστής».

Η απόφαση να μεταβεί στο εξωτερικό είναι δικαίωμά του, σημειώνεται στην ανακοίνωση του «ανωτάτου» που διευκρινίζει ότι ο Ρεϊνάρ είχε μεταβεί το περασμένο καλοκαίρι στον Καναδά για σκοπούς σπουδών γλώσσας και από τον περασμένο Οκτώβριο προφορικά είχε εκφράσει προφορικά την επιθυμία του να παραιτηθεί και να μεταναστεύσει και κατόπιν δικού του αιτήματος, το «ανώτατο» είχε αποστείλει συστατικές επιστολές σε τρία διαφορετικά πανεπιστήμια, το ένα του Τορόντο.

Στο δεύτερο μήνυμά του σήμερα, τελευταία ημέρα στην δουλειά του, όπως αναφέρει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο Τατζάν Ρεϊνάρ γράφει ότι την απόφαση να παραιτηθεί την πήρε τον περασμένο Δεκέμβριο πριν συμβούν όλα όσα συνέβησαν (τα γεγονότα στις 22 Ιανουαρίου 2018).

Η αναφορά του, συνεχίζει, στο καθεστώς, την τάξη πραγμάτων, δεν αφορά μόνο την δικαστική εξουσία και όσοι προσπαθούν να δημιουργήσουν τέτοια εντύπωση γελιούνται. «Ας το πούμε ανοικτά να το καταλάβουν όσοι δεν το κατάλαβαν: Ολόκληρη η τάξη πραγμάτων στον βορρά της Κύπρου! Θα γράψουμε…».

Στο μεταξύ, σε ανακοίνωσή του ο πρόεδρος της συντεχνίας εργαζομένων στον Τύπο (Basın-Sen), Αλί Κισμίρ χαρακτήρισε την παραίτηση Ρεϊνάρ ως μια επανάσταση ενάντια στο καθεστώς και το σύστημα. Προσθέτει ότι είναι ένα «φτάνει πια» ενάντια στην δομή που έχει δημιουργηθεί με την επιρροή της Άγκυρας και σε όσους αυτή την δομή την στηρίζουν.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα