Κατεχόμενα: Αδιευκρίνιστη ιδιοκτησία σε ποσοστό 6%

Το ζήτημα που προκύπτει από τις διαφιλονικούμενες περιούσιες στα κατεχόμενα προκαλεί τεράστια και αλυσιδωτά προβλήματα τόσο στους ιδίους τους διεκδικητές όσο και ευρύτερα στο περιουσιακό στο ενδεχόμενο λύσης του κυπριακού προβλήματος.

Στοιχεία έρευνας του Κτηματολογίου σύμφωνα με τα οποία σχεδόν το 6 % επί του συνόλου των κατεχόμενων ελληνοκυπριακών περιουσιών δεν έχουν ξεκάθαρο ιδιοκτησιακό καθεστώς.

Περιούσιες που δηλώθηκαν δυο φορές , περιούσιες που δεν έχουν δηλωθεί καθόλου γιατί οι ιδιοκτήτες τους είτε έχουν αποβιώσει και οι κληρονόμοι τους δεν γνωρίζουν είτε

οι ιδιοκτήτες τους έχουν ξενιτευτεί και δεν επέδειξαν ενδιαφέρον η ακόμη και να αδιαφορούν για διαφόρους λόγους.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας 8387 περιπτώσεις που αφορούν κατεχόμενες περιούσιες είναι διαφιλονικούμενες, οι οποίες αφορούν το 3% του συνόλου των ε/κ κατεχόμενων περιουσιών και άλλες πέραν των 8000 που ξεπερνούν σε ποσοστό το 2,5% αφορά περιούσιες που παραμένουν αδήλωτες.

Όπως επισημαίνεται κανένας δεν είναι σε θέση να βεβαιώσει σε ποιον ανήκει μια διαφιλονικούμενη περιουσία. Η επιτροπή προσφύγων της Βουλής , αποφάσισε να αποστείλει επιστολή στον ε/κ διαπραγματευτή,ώστε να ζητηθεί από την τ/κ πλευρά,να δοθούν στην πλευρά μας τα μητρώα ιδιοκτητών των κατεχόμενων κτηματολογίων Κερύνειας και Αμμοχώστου , τα οποία είχαν εγκαταλειφθεί το 1974.

Αυτό σύμφωνα με Κυβερνητική πηγή εάν γίνει κατορθωτό θα επιλύσει πολλά προβλήματα και υποθέσεις που αφορούν διαφιλονικούμενες περιούσιες.

Keywords
Τυχαία Θέματα