«Κατασκοπευτικό μπαλόνι» πάνω από Συρία στέλνουν οι Τούρκοι

Η Τουρκία άρχισε σήμερα  Τρίτη να διεξάγει ευρείας κλίμακας επιχειρήσεις επιτήρησης στα σύνορα της Συρίας χρησιμοποιώντας  «κατασκοπευτικό μπαλόνι», που παράγονται από τον τουρκικό αμυντικό γίγαντα Aselsan.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Anadolu,  το εν λόγω κατασκοπευτικό αναπτύχθηκαν σε παραμεθόριες περιοχές στην περιοχή Reyhanli στη νότια επαρχία Hatay της Τουρκίας απέναντι από το Idlib της Συρίας και είναι σε θέση να ανιχνεύσουν  μια περιοχή οκτώ τετραγωνικών χιλιομέτρων (3 τετραγωνικά

μίλια) με την ενσωματωμένη κάμερα παρακολούθησης ευρείας περιοχής, σύμφωνα με τα στοιχεία από Ασέλσαν.

Το κατασκοπευτικό μπαλόνι μήκους δεκαεπτά μέτρων μπορεί να λειτουργήσει σε υψόμετρα έως 500 μέτρα (1.640 πόδια) και προορίζεται να πραγματοποιήσει αποστολές επιτήρησης, να συλλέξει πληροφορίες και να χρησιμοποιηθεί για τις δυνατότητες έγκαιρης προειδοποίησης για την προστασία στρατιωτικών βάσεων και κρίσιμων εγκαταστάσεων.

Μπορεί να προσαρμοστεί για διάφορες εργασίες με διαφορετικές επιλογές ωφέλιμου φορτίου, όπως ηλεκτρο-οπτικές κάμερες και σταθεροποιημένες δυνατότητες παρατήρησης 360 μοιρών. Η Aselsan είναι η μεγαλύτερη αμυντική εταιρεία της Τουρκίας και μεταξύ των 100 κορυφαίων αμυντικών εταιρειών στον κόσμο.

Keywords
Τυχαία Θέματα