Κατασκοπευτική κορβέτα στέλνει ο Ερντογάν σε Α.Μεσόγειο -Αιγαίο

Την αποστολή της κατασκοπευτικής κορβέτα UFuk (A-591) ανακοίνωσε για το επόμενο διάστημα ο Ερντογάν στην Ανατολική Μεσόγειο και το Αιγαίο.

«Η τουρκική ναυτική βιομηχανία είχε ξεφουσκώσει αλλά έχει αναζωογονηθεί τα τελευταία 16 χρόνια», δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος στην τελετή που έγινε στο ναυπηγείο της Tusla στην Κωνσταντινούπολη.

«Στον σημερινό κόσμο, όπου η προληπτική κατασκοπεία, ειδικά η υποκλοπή σημάτων, έχει αποκτήσει ζωτική σημασία, πιστεύω ότι η κορβέτα Ufuk θα γεμίσει ένα μεγάλο χάσμα»,

σημείωσε ο Ερντογάν τονίζοντας ότι η Άγκυρα είναι μία από τις ηγετικές χώρες της Μεσογείου τόσο στην κατασκευή όσο και στη συντήρηση πλοίων.

«Παράλληλα με τις δικές της ανάγκες, η Τουρκία κατασκευάζει επίσης πλοία για πολλές αναπτυγμένες χώρες του κόσμου όπως η Νορβηγία, το Ηνωμένο Βασίλειο, οι Κάτω Χώρες, η Γαλλία, η Γερμανία και η Ιταλία", ανέφερε, προσθέτοντας ότι περίπου 2.000 σκάφη επισκευάστηκαν μόνο στο Ναυπηγείο Tusla.

Ο Ερντογάν δήλωσε ότι το Ufuk είναι το πρώτο σκάφος πληροφοριών που παράγεται χρησιμοποιώντας εθνικούς πόρους και ικανότητες και την τεχνολογία που διαθέτουν λίγες χώρες στον κόσμο. «H κορβέτα Ufuk θα είναι σε θέση να ανιχνεύσει αμέσως απειλές για την εθνική μας ασφάλεια, συμπεριλαμβανομένων των διεθνών υδάτων, για 45 ημέρες χωρίς παύση και σε αντίξοές θαλάσσιες συνθήκες", δήλωσε.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Χουριέτ η φρεγάτα Ufuk έχει μήκος 99,5 μέτρα και πλάτος 14,4 μέτρα και είναι το πέμπτο πλοίο στο MİLGEM - το πρώτο πρόγραμμα πολεμικών πλοίων της Τουρκίας.



Keywords
Τυχαία Θέματα