Κατάρες Ερντογάν κατά Αυστρίας για έπαρση σημαίας Ισραήλ (ΒΙΝΤΕΟ)

Μέχρι και κατάρες επιστράτευσε ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατά της Αυστρίας για το θέμα της ισραηλινο-παλαιστινιακής διένεξης μετά και τις εμπρηστικές δηλώσεις που έκανε κατά του Αμερικανού Προέδρου Τζο Μπάιντεν.

Συγκεκριμένα, ο Τούρκος Πρόεδρος είπε «Καταριέμαι το Αυστριακό κράτος το οποίο ύψωσε τη σημαία του Ισραήλ στο κτίριο της πρωθυπουργίας. Σε ένα κρατικό κτίριο, το να υψώνεις τη σημαία αυτού του κράτους-τρομοκράτη σημαίνει πως ζεις ζωή ίδια με την τρομοκρατία. Το Αυστριακό

κράτος φαίνεται πως τον λογαριασμό της Γενοκτονίας που έκανε στους Εβραίους θα τον χρεώσει στους Μουσουλμάνους».

Turkey’s President Erdogan condemned Austria for flying an Israeli flag from its Chancellery building https://t.co/tbpO2gOkS2 pic.twitter.com/gZMIBBOLvs

— ANADOLU AGENCY (@anadoluagency) May 17, 2021

Διαβάστε επίσης: «Χαστούκι» ΗΠΑ σε Ερντογάν: «Εμπρηστικά σχόλια που υποκινούν περισσότερη βία»

Το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας εξέδωσε τις προηγούμενε μέρες  δήλωση καταδικάζοντας τις πρόσφατες παρατηρήσεις του υπουργού Εσωτερικών της Αυστρίας που επέκριναν τον Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Statement of the Spokesperson of the Ministry of Foreign Affairs, Ambassador Tanju Bilgiç in Response to a Question Regarding Statements Made by the Interior Minister of Austria Regarding Turkey and H.E. President Recep Tayyip Erdoğan https://t.co/OnrDmOYaXF pic.twitter.com/Utzne3C4dh

Turkish MFA (@MFATurkey) May 17, 2021

Νωρίτερα την Δευτέρα, ο εν λόγω υπουργός, Karl Nehammer, έγραψε στο Twitter ότι ο Ερντογάν «ρίχνει λάδι στη φωτιά» στη Μέση Ανατολή, «χτυπώντας» το Ισραήλ εν μέσω συνεχιζόμενων εντάσεων με Παλαιστίνιους.

Vor knapp einem Jahr kam es zu massiven Krawallen zwischen Türken und Kurden in Wien. Aktuell zeigt sich der Israel-Konflikt auf unseren Straßen und Präsident Erdogan gießt erneut Öl ins Feuer. Es gibt überhaupt keinen Grund, in Österreich ausländische Konflikte auszutragen!

— Karl Nehammer (@karlnehammer) May 17, 2021

Μιλώντας για πρόσφατες διαμαρτυρίες σε πόλεις της Αυστρίας, που ήταν επικριτικές για τις ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές στη Λωρίδα της Γάζας τις τελευταίες ημέρες, ο Nehammer είπε ότι «δεν υπάρχει λόγος να διεξαχθούν ξένες συγκρούσεις στην Αυστρία.

Σε απάντηση, ένας Τούρκος εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών δήλωσε ότι η Άγκυρα απορρίπτει εντελώς την κριτική του Nehammer για τον Ερντογάν για τα όσα είπε κατά του Ισραήλ.

«Απορρίπτουμε και καταδικάζουμε τις αβάσιμες δηλώσεις του Υπουργού Εσωτερικών της Αυστρίας σχετικά με τη χώρα μας και τον Πρόεδρο σχετικά με τις διαμαρτυρίες που πραγματοποιήθηκαν στη Βιέννη ενάντια στις φρικαλεότητες του Ισραήλ εναντίον των Παλαιστινίων», διαβάζει η δήλωση.

«Καλούμε τις αυστριακές αρχές να θέσουν τέρμα σε τέτοιες αντι-τουρκικές δηλώσεις, που προέρχονται από καθαρά εσωτερικές πολιτικές ανησυχίες και βλάπτουν τις τουρκο-αυστριακές σχέσεις», είπε.

Η σχέση της Τουρκίας με την Αυστρία επιδεινώθηκε σημαντικά την τελευταία δεκαετία.

Η κυβέρνηση Κουρτς έκλεισε τα τζαμιά που χρηματοδοτούνται από την Τουρκία και απέλασε ιμάμηδες από τη χώρα για την προώθηση του πολιτικού Ισλάμ στην Αυστρία. Η Τουρκία έχει επιτεθεί επανειλημμένα στην Αυστρία για αυτό που η ίδια  θεωρεί αντι-μουσουλμανικές και αντι-τουρκικές πολιτικές που βλάπτουν τις σχέσεις.

Keywords
Τυχαία Θέματα