Επίσκεψη Νεοφύτου στο Νοσοκομείο Αναφοράς: Τη μάχη της πανδημίας την κερδίσαμε

Το νοσοκομείο Παραλιμνίου επισκέφτηκε ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού κ. Αβέρωφ Νεοφύτου από κοινού με τον Δήμαρχο κ. Θεόδωρο Πυρίλλη.

Ο κ. Νεοφύτου δήλωσε σχετικά τα εξής:

«Τη μάχη της πανδημίας την κερδίσαμε και συγχαρητήρια στο ιατρικό, νοσηλευτικό προσωπικό, τους επιδημιολόγους και όσους έδιναν καθημερινά τη μάχη. Μας έδωσε όμως την ευκαιρία η πανδημία, ν’ αναπτύξουμε τις υποδομές μας στον τομέα της υγείας. Είμαι εδώ στο Παραλίμνι και γίνεται επέκταση για να υπάρξει μια ειδική πτέρυγα για την πανδημία. Επίσης στο Ταμείο Ανάκαμψης για την Κύπρο

του αύριο, πάνω από 75 εκατομμύρια θα δοθούν επιπρόσθετα από τα κονδύλια για το ΓΕΣΥ και τον ΟΑΥ και από τον ΟΚΥπΥ, για βελτίωση των υποδομών στον τομέα της υγείας.

Είμαι αισιόδοξος για τη χώρα, ξέρουμε να κερδίζουμε μάχες και κερδίσαμε μια μάχη συγκρινόμενοι με όλο τον κόσμο και με την Ευρώπη. Και η χώρα μας είναι μια από τις καλύτερες χώρες στη διαχείριση της πανδημίας, πανευρωπαϊκά και παγκόσμια. Πρέπει να νιώθει περηφάνια ο Κύπριος πολίτης. Και είμαστε έτοιμοι με τα μανίκια πάνω να ξανακερδίσουμε ακόμη μια δύσκολη μάχη, τη μάχη της οικονομίας, που είμαστε μαθημένοι.

Όμως υπάρχει ένας κίνδυνος γιατί υπάρχει διακύβευμα σε αυτές τις εκλογές. Χρειαζόμαστε σοβαρότητα και σταθερό πυλώνα για την αξιοπιστία της χώρας. Χρειαζόμαστε υπευθυνότητα έναντι του ανέξοδου και ανεύθυνου λαϊκισμού. Χρειαζόμαστε μια Βουλή που να στηρίζει τις μεταρρυθμίσεις, όχι μια Βουλή της άρνησης που θα λειτουργεί ως αντρόχι στην πρόοδο του τόπου».


Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Παραλιμνίου δήλωσε τα εξής:

«Το Νοσοκομείο Αναφοράς πλέον σε δύο εβδομάδες αποκτά ακόμα 40 κλίνες. Μια δαπάνη του κράτους της τάξης των 2 εκατομμυρίων και αυτό σημαίνει ότι πλέον θα έχουμε μια μονάδα 40 κρεβατιών αποκλειστικά για Covid για τα επόμενα δύο, τρία, τέσσερα χρόνια όσο καιρό θα διαρκέσει η πανδημία και το υπόλοιπο νοσοκομείο πλέον μπαίνει σε κανονικούς ρυθμούς λειτουργίας πολύ σύντομα, είναι ο  βασικός μας στόχος. Και να πούμε ότι ενώ στην αρχή κάποιοι θεωρούσαν ότι αυτό το νοσοκομείο δεν θα τα κατάφερνε, τα κατάφερε περίφημα τόσο από πλευράς επιστημονικής και ιατρικής όσο και από πλευράς κατοχύρωσης των κατοίκων της ελεύθερης επαρχίας Αμμοχώστου οι οποίοι όσοι έχουν νοσήσει με τον κορωνοϊό πλέον είναι δίπλα από τα σπίτια τους και μας μένει και ένα πολύ-πολύ δυνατό κεφάλαιο το οποίο πρέπει να κρατήσουμε. Όλοι οι ταξιδιωτικοί οργανισμοί όταν ρωτούν πως χειριζόμαστε τα θέματα της πανδημίας και τους αναφέρουμε ότι το νοσοκομείο αναφοράς είναι πέντε λεπτά από τον τόπο διαμονής των πελατών σας, κλείνει το θέμα και αποτελεί ένα σοβαρότατο πλεονέκτημα όσον αφορά την έλξη τουρισμού.

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε την κυβέρνηση του Προέδρου Αναστασιάδη επειδή είναι η πρώτη κυβέρνηση εδώ και 47 χρόνια που αναγνώρισε την επαρχιακή υπόσταση αυτών των χώρων με όλα τα δικαιώματα που έχουμε και τους ευχαριστούμε θερμά. Χωρίς αυτούς πιθανόν να ήμασταν στο λήθαργο που ήμασταν πριν 10 χρόνια».

Προσθέτοντας στα προαναφερόμενα ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού πρόσθεσε τα εξής:

«Ως παράδειγμα όταν πρωτακούστηκε ότι το Νοσοκομείο Αναφοράς αγαπητή Αμαλία θα ήταν στην ελεύθερη περιοχή Αμμοχώστου, ο Δήμαρχος τόσο και εγώ γίναμε δέκτες από απλό κόσμο που θεωρούσε ότι αυτό θα είναι εναντίον της περιοχής.

Ευχαριστώ τον Δήμαρχο που έδειξε υπευθυνότητα και μετά από ένα χρόνο τι αποδεικνύεται. Αυτό που η κοινωνία, η τοπική νόμιζε ότι θα έβλαπτε τα συμφέροντα της περιοχής, έχει μετατραπεί ως ένα θετικό όπλο στην επανεκκίνηση της οικονομίας. Κι είναι ένα μήνυμα που θέλω να στείλω στην κοινωνία: να μην παρασυρόμαστε από συναισθηματισμούς από αντιδράσεις της στιγμής. Χρειάζεται σοβαρότητα και ψυχραιμία για οποιοδήποτε θέμα. Αποφάσεις ως αποτέλεσμα συναισθηματισμού και αντίδρασης της στιγμής κοστίζουν και σε τοπικές κοινωνίες, κοστίζουν και στη χώρα. Σοβαρότητα σ’ όλα τα θέματα».

Από την πλευρά της η Επιστημονική Διευθύντρια του Γενικού Νοσοκομείου Αμμοχώστου – Νοσοκομείου Αναφοράς κ. Αμαλία Χατζηγιάννη, δήλωσε τα εξής:

«Η πληρότητα του Νοσοκομείου Αναφοράς μειώθηκε στο 33%. Η μείωση των κρουσμάτων και των εισαγωγών σαφώς οφείλεται πλέον στους εμβολιασμούς. Πρέπει όλος ο κόσμος να τρέξει στα πλησιέστερα εμβολιαστικά κέντρα για να εμβολιαστεί, για να περισώσουμε το υπέρτατο αγαθό, την υγεία μας, να σώσουμε τους δίπλα μας και επιτέλους να επανέλθει ο κόσμος στην κανονικότητα του. Το προσωπικό του Νοσοκομείου Αμμοχώστου αλλά και η κοινωνία της επαρχίας μας, έχει κάνει υπεράνθρωπες θυσίες τους τελευταίους 14 μήνες αναμένοντας να δικαιωθεί. Η επέκταση και ευχαριστώ όλους του εμπλεκόμενους και τον Υπουργό Υγείας γι’ αυτό το θείο δώρο που προσφέρει στην επαρχία μας, με την επέκταση απελευθερώνονται οι υπόλοιποι όροφοι να φιλοξενούν όλα τα υπόλοιπα νοσήματα οπότε οι θυσίες όλων μας καρπώθηκαν  και είμαι υπέρ-υποχρεωμένη και ευχαριστημένη και ευτυχισμένη γι’ αυτό το έργο γιατί θα το καρπωθεί όλη η επαρχία Αμμοχώστου».
 

Keywords
Τυχαία Θέματα